Az iPhone dekonstruálása

PPJ         2010.06.22.

Ajánlom az Information is beautiful oldalt! Szóval ez a Ben Miller fizikailag (ökológiailag = környezeti erőforrásilag), társadalmilag és az individuum mentén atomnyi aspektusaira bontotta az iPhone-t, korunk csupán egyetlen meghatározó kütyüjét, megteremtve ezzel az iPhone taxonómiáját és az iPhone Heideggeri analízisét!!! Na most akkor gondoljatok bele, hogy mennyi kütyü van a világon és, hogy mindnek ugyanennyi ugyanilyen aspektusa van!

http://payload147.cargocollective.com/1/10/349719/5248474/iphoneTaxonomy-CB-web_o.gif

http://payload147.cargocollective.com/1/10/349719/5248474/iphoneHeidegger-CB-web_o.gif

Végre két ábra, amin be tudom mutatni, hogy mi jár a fejemben, mikor azt a szót ejtem ki a számon, hogy ökológia! Hát ez. Egy RENDSZERelmélet, amiben minden dolog olyannyira összefügg, szorosan, más vonatkozásokban minden mással, de legfőképp a bolygó fizikai (ritka földfémek) és szellemi (követni tudja-e a természet, mint élő rendszer a gyors változást) erőforrásaival, hogy azt elképzelni és leírni igen nehéz.

Fenntartható ez a termék? Erős kétségeim vannak!

         szólj hozzá

Címkék: társadalom iphone környezet technokrácia dekonstruálás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr632101510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása