Páty 6 - A maffiamódszerek mit sem változtak

PPJ         2010.04.08.

Kapcsolódó hír: A Páty Nem Eladó Civil Összefogás nem hátrál meg

Nagyon jó, hogy kirobbant ez a pátyi ügy. Én legalább is úgymond örülök annak, hogy véleményt alkothatok ennek mentén, és örülök, hogy egy ország egésze számára derülnek ki "a" dolgok.

Mire is akarok célozni? Egyrészt van az a vélemény, hogy "fejlődni jó", "munkahelyeket teremt egy ilyen beruházás" és ez mennyire jó, mert "ide jön a tőke". Ezeket csípőből cáfolni lehet, bár nem könnyű az ilyen elméket nyakon csípni. Tehát sokan azt gondolhatják, hogy azért épül be a környezetünk és azért valósulhatnak meg beruházások mert van létjogosultságuk. Aztán jön a következő reflex, hogy "miért is épül be a természeti környezetünk?", "miért hagyjuk ezt?", stb. "Bitos nem elég jó a természetvédelem intézményrednszere" - gondolhatják az ezen a problémán rágódók.

De nem, Tisztelt Emberek! Nem ez az igazság. Itt már rég nem objektív módon, valós viták mentén, szakemberek által döntődnek el azok az ügyek, hogy épüljön-e Auchan a lápra, vagy épüljön-e golffalu Pátyra, vagy egy kopár csatorna lesz-e a Dunából duzzasztógátakkal és kikötőkkel vagy pedig élő folyóvíz. Hanem egész egyszerűen vagy a rossz oldalra állsz vagy MEGDÖGLESZ BAZD MEG!!! Azért írom így, mert meg kell értenetek, hogy kik a valódi ellenségeink, kik a zöldek valódi ellenségei. Alattomos maffiózók, korrupt politikusok, és ipari lobbicsoportok szakembereknek álcázva, ezek miatt megy tönkre az életünk és az életfeltételeinket biztosító környezet, nem pedig azért, mert munkahelyeket teremt vagy valós problémákat old meg egy beruházás! Ezek csak maguknak építenek logisztikai központokat és közösségi útfejlesztésnek álcázzák az előbbikeket az autópályákba csatlakozó építkezésket.

Ismét Bodoky blogjáról másolom be ismét hypotheticalfriend kommentjét:

Családján keresztül támadják Tollner Józsefet (lásd képünkön)

A napokban "ismeretlenek" alaptalan és hazug, rágalmazó szórólapot kezdtek el terjeszteni Tollner József pátyi képviselőről.

A szórólapban Tollner képviselőt családján keresztül támadják és visszataszító rágalmakkal próbálják megtörni állhatatosságában.

Tollner József pátyi képviselő a pátyi megaberuházást ellenző képviselők egyike, aki személyében vállalta fel, hogy a nyilvánvaló ingatlanpanamának és az egész Zsámbéki-medencét károsító beruházásnak megálljt parancsol. Mint ismeretes, a pátyi lakópark-építés mögött a korábban csalásért és közokirat hamisításért elítélt, volt pornófilm szereplő szélhámos, Kovács Bence János és az éjszakai mulatóiról elhíresült hasonlóan jó pedigréjű Mervó József áll. A beruházást támogató pátyi képviselők, a "bűnös tízek" közül sokak ellen már most eljárások vannak folyamatban, de a legtöbb ügy még nem jutott bírósági szakaszba. Ez a rossz hírű kör támadja hát Tollner képviselőt, és mivel semmi mást nem találtak, amivel kompromittálni lehetne, hát kreáltak egyet és családján keresztül próbálják meg támadni.

Ugyanezt a módszert választották Danóczy Balázs, Telki egykori polgármesterének lejáratására is. A szöveg és a módszer tartalmilag és stílusában is azonos. Névtelen szórólap, amiben családján keresztül támadják a célszemélyt és szektás vádakat fogalmaznak meg. Talán nem véletlen, hogy Danóczyt karácsonykor, míg Tollnert húsvétkor támadják. Keresztény vallási ünnepek idején sokkal érzékenyebbek az emberek az ilyen homályos vádakra. Mint az már nyilvános, Danóczy életveszélyes fenyegetés miatt mondott le tisztségéről. Ugyanígy megfenyegettek már többeket, köztük országgyűlési képviselőket is. Tollner képviselő is kapott már fenyegetést, sőt Pátyon kocsirongálás is előfordult.

Páty polgármestere elégedetten nyilatkozott a sajtónak Danóczy lemondása után, azt állítva, hogy előre megmondta, hogy erre Telki polgármestere "rá fog menni". Máskor azzal fenyegetőztek, hogy bármikor kiugorhat az útra egy szarvas az arra haladó autósok elé, illetve javasolták, hogy törődjön a beruházást ellenző inkább a családjával.

Ezek a maffia módszerei.


Ahogy Danóczy, úgy most Tollner is rendőrségi feljelentést tett. A két ügy kapcsolatára, az egyforma módszerekre és forgatókönyvre felhívták a hatóságok figyelmét. A fenyegetések és lejáratások szervezett formában zajlanak. Ez súlyosbító körülmény.

A környezetünket rongáló, életminőségünket rontó, törvénytelen ingatlanpanama ellen felszólalókat csak az összetartás, szolidaritás és a nyilvánosság védheti meg. Ezért Tollner képviselő a rendőrség után azonnal a nyilvánossághoz fordult. Ugye, mennyire más ez a reflex, mint amikor Kovács Bence Jánosék megpróbálták erővel elhallgattani a médiát?

Tollner József, veled vagyunk!

         szólj hozzá

Címkék: maffia környezet beépítés páty golffalu

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr161905514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.