Élőlánc a rádióadásokban

PPJ         2010.03.31.

Bár a fenntartható fejlődés jelszóként jelen van a mindennapokban, a valóságban mégis kevésbé érzékelhető. Vannak mégis akik komolyan is gondolják! Leírják, kiadják, eljuttatják. És lesznek akik megfogadják? Aki a színfalak mögé néz: Kovács Anita.

Az Élőlánc Magyarországért 2010-es politikai vitairatáról szól az adás. És bár vitairatnak nevezik, nehéz ezzel vitázni, mert, hogy inkább a józan ész diktálta. Egy összefüggő program azokból az alapelvekből kiindulva, amit ők ökológiai politikának neveznek.

 

Esti beszélgetés a Földről az MR1 Kossuth Rádióban. A vidéki élet gerince a mezőgazdaság. A természeti erőforrásokkal való helyes gazdálkodás, a helyi közösségek megélhetésének biztosítása, a klímaváltozás hatásainak ellensúlyozása, a vizek és a talaj megőrzése, valamint a természetes élőhelyek gyarapítása mind a feladatai közés tartozik. A beszélgetés az élőlánc 2010-es politikai vitairatában leírtak kapcsán zajlik. A műsor vendége Ács Sándorné, agrármérnök, a Kishantosi Ökogazdaság vezetője, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja, a vitairat mezőgazdaság- és vidékfejlesztési fejezetének szerzője; Csikai Miklós az Árpád Agrár Zrt. elnökvezérigazgatója, az Agrárkamara tiszteletbeli elnöke, A nemzeti Fenntartható Tanács Vidék és Agrár Munkacsoportjának vezetője; valamint Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke, a vitairat egyik társszerzője. Hallgassátok nagy figyelemmel őket!

Ha esetleg nem szeretnéd online meghallgatni, akkor a fájlok itt találhatók.

         szólj hozzá

Címkék: politika ökológia élőlánc magyarországért

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr491884801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása