Lehetne Más az Index

PPJ         2010.03.01.

Míg más, helyi és országos környezetvédő szervezetek kitartó munkával egy-egy ügyet nyilvánosságra hoznak, a védelem szakmai megalapozásán fáradoznak, jogi eljárásokat kezdeményeznek, vagy éppen a sajtó figyelmét igyekeznek az esetre ráirányítani, az Index tálalásában ezek az esetek rendszerint akkor és úgy jelennek meg, amikor a Lehet Más a Politika nevű párt nyilatkozik az ügyben. A pártos újságírás jól bevált receptje szerint a probléma csak alkalom a kedvelt párt reklámozására. Elítéljük ezt az eljárást. 

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége


Élőlánc Magyarországért 2010

         19 hozzászólás

Címkék: vélemény politika élőlánc lmp

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr691798724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2010.03.01. 06:13:02

Mert volt, aki bevette valaha, hogy ez a trójaifalópárt egyszerűen alulróljövő spontán (= netokratív) kezdeményezés?
Az alapvetéssel van baj, a netokrácia elkurvult, az indexesek is már a rosszlelkiismeret fázisában (olv. Hamvas dolgozatát, nem csak "okkult hülyebácsi" volt ám HB)
www.terebess.hu/keletkultinfo/patmosz1.html#_Toc38959456

Frick László Emlékzenekar 2010.03.01. 06:15:06

Egyre több deszka csaklik ki a trójaifalópártból, rémületes volt pl a "szembekerülés" Somogyi Zoltánnal (az ál-MDF trükk ugye, hasonló, mint ez a LMP...)

És ez idővel csak rosszabodni fog.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.01. 10:02:15

hátnemtom. az indexet már annyian vádolták azzal, hogy a fidesz/mszp/szdsz/stb. szekerét tolja, hogy már-már fárasztó.
pedig szerintem egész egyszerűen csak a kattszámra utaznak, mert ugye abból jön a bevétel. márpedig ha az élőlánc nem hozza a megfelelő kattszámot, de az lmp igen, akkor tök logikus, amit csinálnak.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.01. 10:06:08

@Frick László Emlékzenekar:

Igen! Aki ismeri a hazai választási rendszer működését, a pártok forrásainak mértékét és útvonalát, a kis pártok dolgait, na az kb. tudja, hogy lehetetlen "alulról jövő", stb. pártot létrehozni és így felfejleszteni.
Mások tollaival ékeskedni, ügyeket felhasználni a reputációhoz, elhitetni, hogy újak és igazak vagyunk...
Pfhejj...

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.01. 10:08:35

@Vérszegény éjszakai dúvad:

nem kattszámokról van szó, hanem a tények leírásáról, akkor és ott és úgy, ahogy az vagyon'...

Egyszerűen a legutóbbi ilyen ügyű cikkükben az Élőlánc nevét behelyettesítették az LMP-re. Ez milyen már? Az LMP ott se volt, az Élőlánc volt ott! Ez már nem kattszám, hanem pártos újságírás durván!

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2010.03.01. 10:23:41

@Vérszegény éjszakai dúvad:

Nemcsak az Élőláncnak lett elege ebből.

Hogy hozhatna az Élőlánc megfelelő kattszámot, ha meg se adják neki az esélyt, hogy rá kattintsanak?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.01. 10:44:34

@Pacsker:
ja, ezt nem tudtam. hát igen, így vagy pártos, vagy ostoba. rossz mindakettő.

2010.03.01. 21:00:40

1. Az LMP indul a választáson, az Élőlánc nem, nyilván hogy nem olyan érdekes.

2. Az Index elhallgatta és ekézte már eleget az LMP-t is, most nem így történt.

3. Igaza van dúvadnak, az Indexnek a legfontosabb a forgalom. Hidd el nekik, hogy tudják, az Élőlánc vagy az LMP hoz többet nekik.

4. Feltehetően az LMP jobban kommunikál feléjük.

5. Egy-egy ügyet nem lehet egy párthoz ragasztani, akárhogy is szeretnéd, az nem hitbizomány. Az LMP pártfinanszírozási javaslatát manapság az MSZP nyúlja le, mégsem érdemes emiatt sivalkodni.

@Pacsker: ez mi volt konkrétan?

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2010.03.01. 22:14:41

@iii: A probléma szempontjából nem érdekes, hogy indul-e az Élőlánc vagy sem.

Az LMP nem tett nagyjából semmit az ügyben, fizikailag. Bodoky jó cikket irt Bence Jánosról. Ezt senki nem vitatja, csak valahogy megint nem sikerült odabiggyeszteni az Élőlánc nevét.

"Az LMP indul a választáson, az X nem, nyilván hogy nem olyan érdekes."

Gratulálok, az ilyen megjegyzésekkel magatok alatt vágjátok a fát. Én azt hittem lokális változást akartok, aminek része lenne a korrektség és az ügy érdekében tevékenykedők bevonása.

Frick László Emlékzenekar 2010.03.02. 04:19:18

@Vérszegény éjszakai dúvad: Drága Doovadvadim, hááppööerszeee! Persze, hogy a kattogásszámra utaznak, ezt nem értik még a felnőtt Bácsik se (akik viszont pl a Reakció vagy a Konzervatórium "nyomattatásával" úgy látták, hogy jobber faszistákokat támogat az amúgy mikutyánkölyke Uj Peti (a NOL papír-slapaja). Éppen ez a "bonyolultság" a felfoghatatlan a síkbolygón. Azért pl nemrég is volta világosan (X)-es kormány-kampányok, mondjuk, ezt el kell ismernem, csupa jóügyért, a cigányok vagy a szélsőjobb súlyoselőretörésének ábrázolása (a nyári olaszliszkai piás lézegi röhejfesztivál -video őszvégi időzítése az olaszliszkai per végéhez...)

Persze nem simán MSZP-s az index, hanem inkább (most) bajnaista. Azt hiszem, lelkük mélyén úgy vannak vele, egy tiszta ügyért a sok tahó bunkó ellen, jó emberek mellé álltak. És önzetlenül, egy vízipipáért. Ja, hát hogy az index volt a motorja a Mocskos Kéthétnek, annak, hogy a Bajnait nemkívánó MSZP két hét alatt rácsummázott a Farkasverembe esett Áttatlan Kisfiú face-re? Istenem, ez is jó ügy volt, ugye.
Az én haverom Faragó Jaksi, egy műhelyben gályáztunk, szivesen látnám miniszterelnöki székben.

2010.03.02. 08:42:13

@meta_: De az Index szempontjából és az olvasók szempontjából érdekes.

Ezek szerint a pátyi ügyről van szó? Fizikailag mit tett az Élőlánc?

És miért kellene az LMP-nek reklámozni az Élőláncot? Az ügy szempontjából a pátyiak és a helyi szervezetek számítanak, nem az Élőlánc.

Én egyébként nagyon örülnék, ha sikerülne együttműködést kialakítani velük.

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2010.03.02. 10:59:45

@iii: Miért csak a "vagy-vagy" típusú kötőszót ismered? Az "és" ismerős? Helyi szervezetek ÉS LMP ÉS Élőlánc. Ilyen egyszerű.

Falufórum, szórólapozás, figyelemfelkeltés.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.02. 11:57:05

@iii: @meta_:
Nem kell ide kötőszó. Egyszerűen LMP-t írtak az Élőlánc helyére.

Ha Teri néni végzi el a munkát, akkor nem kell azon vitázni, hogy Gizi nénit vagy-gyal vagy és-sel írjuk-e oda. Sehogy nem írjuk oda, mert csak azt írjuk oda bazdmeg (Kapa & Pepe), hogy Teri néni! :D

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.02. 12:00:48

@iii:

"4. Feltehetően az LMP jobban kommunikál feléjük."

- Van bőr, vastag, látom.

Teccikérteni, az Élőlánc akárhogy kommunikálna feléjük, szépen LMP-t írnának a helyére. Erről szól a közlemény.

Ez olyan volt, mint azt állítani, hogy azért gazdagabb a multi, mert jól kommunikál, (de még véletlenül sem azért mert monopol helyzetben van és kiszorít...)

2010.03.02. 14:52:43

@Pacsker: Nem, ez nem azt jelenti. Azt jelenti, hogy az Élőlánc nem megfelelően kommunikál. Az újságírók is emberek, nem gépek.

De inkább arról van szó, amit már mondtam. Jelen pillanatban nem az Élőlánc az érdekesebb. És nagyon úgy tűnik, később se az lesz. Ahogy a Fidesz vagy az MSZP bármely megnyilvánulása is nagyobb médiaérdeklődést okoz, mint az LMP tüntetése a Hősök terén. Nem siránkozni kell, dolgozni.

Tegyük föl, az Élőláncot írják oda. Akkor beljebb vagytok? Nem, most sehova nem számít. Az LMP-nek számít. Ha fontos lenne nektek az ügy, akkor nem az LMP ellen gyújtogatnátok.

Továbbra se tudom, hol is kellett volna kicserélni az LMP-t Élőláncra. Még mindig nem írtátok le, miről van szó, az eredeti kommünikéből se derül ki. Ez is hozzátartozik a kommunikációhoz.

s. o. · http://greenr.blog.hu 2010.03.02. 16:11:04

@iii: Az Élőlánc elég sokat letett az asztalra. Most konkrétan a pátyi ügy került említésre, abban is aktívan részt vett és próbálta felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mire készülnek. De itt most nem arról van szó, hogy az Élőlánc ezt csinálta, az LMP meg ott sem volt, hanem arról, hogy ha az Index egy hiteles hírforrás volna, akkor nem csak arról írna, amit ő fontosnak gondol. A hiteles újságírás az emberek minél alaposabb tájékoztatásáról szólna, amibe beletartozna pl az is, hogy nem LMP-t ír Élőlánc helyett. Ha valóban az LMP karolta volna fel ezt az ügyet, akkor nem háborodna fel senki, de OTT SEM VOLT AZ LMP. És mi az, hogy "sehova sem számít?" Ezt ki mondja meg? Azt pedig, hogy "ha fontos lenne nektek az ügy, akkor nem az LMP ellen gyújtogatnátok", nem gondolhatod komolyan. Az ügy fontos, de amit az Élőlánc csinál, azt ne az LMP-nek köszönjék már meg.
Itt senki sem siránkozik, pont, hogy mindenki dolgozik, de pont az ilyen megnyilvánulások kedvetlenítik el az embert.

Amit az Élőlánc kifogásol, az a hiteles tájékoztatás hiánya az Indexen (is). Aki nem vak, az láthatja, az Index az LMP-t reklámozza, mint ahogy a Népszabadság is minden nap leközli az olvasói levelek közt a napi LMP-s írást. Nem közlik le akárki levelét.

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2010.03.02. 20:59:01

@iii:
"Ha fontos lenne nektek az ügy, akkor nem az LMP ellen gyújtogatnátok."

Pedig még fontolgattam, hogy mégis az LMP-re szavazok. Ebben a mondatban benne van az, amiért nem. Szóval most úgy segíthetnénk nektek, ha futunk az LMP-hez és támogatunk titeket ezerrel, mert ti tudtok rá megoldást. Mit is? Hoztok törvényeket, hogy "ejnye-bejnye csúnya befektetők, ezt nem szabad csinálni." Az önrendelkezést és a helyi megmozdulásokat kéne segíteni, amiben nem tudtatok/nem akartatok. Nemcsak jól kéne kommunikálni, bérkommentereket felfogadni, hanem segíteni.

Nyugodj meg, senki nem bujtogat ellenetek.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.02. 22:46:07

@iii:
"De inkább arról van szó, amit már mondtam. Jelen pillanatban nem az Élőlánc az érdekesebb. És nagyon úgy tűnik, később se az lesz."

Kellemes olvasást kívánok az Élőlánc 2010-es politikai vitairatához. Meglátjuk ki lesz érdekes és mikor.

 
 
süti beállítások módosítása