Requiem a diófákért

PPJ         2010.02.25.

Sírjak vagy örüljek?!!! Marhára örülök, hogy abból van munkám, hogy más pusztítja a természetet.

Most vettem észre, hogy inkompetens szolgák az ELMŰ nagyúr parancsára épp fákat metszenek az elektromos vezeték körül. Nade milyen fákat? Hát persze, hogy diót! Baszomanyád kedves ELMŰ! Így pusztult ki a 30 éves diófánk a házunk előtt is!!! Elég egytlen ág és kipusztul egy egész diófa. Mert ilyenkor tavasszal, olyan nedvnyomásnak van kitéve, szívná a gyökerén keresztül ki a talajból a vizet, nem csoda, hogy egy metszett részen "sír" a fa, ömlik a víz, nem tud begyógyulni, és kiszárad az egész....

Természetesen a nyílt sebet nem kezelik a kiszáradás esélyének csökkentése vagy a fertőzések esélyének csökkentése végett.

Megkérdeztem a kedves munkásurakat itt a szomszéd utcában, hogy tudják-e milyen fát metszenek. Ezt még tudták. Azt már nem, hogy miért nem szabadna... Ők csak parancsot teljesítenek. Mondom szóljanak már vissza a feletteseiknek, hogy előrelátóbbak is lehetnének és esetleg nem tavasszal kéne egyes fákat visszametszeni. De ők nem szólnak. Minek is szólnának, úgysem hallgatnak rájuk.

Ez a baj kérem, hogy nincs felelős. A piszkos munka mással van elvégeztetve. A felettest meg nem lehet elérni, nem lehet még kideríteni sem. A másik nagy baj, hogy aki a munkát végzi az nem ért hozzá, csak egy metszőollót tud kezelni, eddig terjed neki. Ha a világ végrehajtói, szolgái, főnökök csicskái tisztában lennének azzal, hogy "munkájuk" milyen következménnyel jár, akkor tán hozzá sem kezdenének, nemhogy végrehajtanák az utasítást.

Ja, az illetékest, azaz azt a lakost akinek a háza mellett elvégzik ezt a terrort a fáján, természetesen nem kell értesíteni. (Ha tudná szegény flótás, most a munkahelyén, hogy otthon épp a fáira ütnek, metszenek halálos pecsétet, akkor azolnnal a testével védené...)

Kár...

Szép diófák voltak...

(Talán még utolsó remény, hogy csak két napja van jó idő és talán még nem indult be a nedvkeringés. De szerintem idén már nem esznek a szomszédok diós metéltet. Hacsak nem mennek el a Tesco-ba vagy a lápbeépítő Auchan-ba kelet-ázsiai 100 grammos darált  cukrozott dióért... Ócsó: csupán 2500 forint kilója.)

         1 hozzászólás

Címkék: vélemény tavasz természet diófa elmű

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr151789756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


 
 
süti beállítások módosítása