Infografikák

dernarmot         2010.02.07.

A Jand által említett tudatosító hatáshoz bizony kőkemény marketing eszközökre van szükség. Profi grafikai kivitelezésre, könnyen megérthető mégis megdöbbentő ábrákra.

Ebben vannak nagy segítségünkre az infografikák.

Például a vízhasználat terén:

Vagy ha szemléltetni kell, hogy melyik multi hol zsigereli ki a földet (akkor a The Corporation című filmhez kapcsolódóan):

És persze, aki keres az talál. Induljon a vadászat a zöld véleményünket alátámasztó infografikákért!

         8 hozzászólás

Címkék: ökológia infografikák

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr661737496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2010.02.24. 21:54:14

"Az állattenyésztés a vízhiány egyik fő oka: míg egy kilogramm búza megtermelése kb. 200 liter vizet igényel, egy kilogramm marhahús majdnem 20 ezer litert. Egyetlen hamburgerpogácsa előállításához annyi vízre van szükség, amit az ember zuhanyzásra két és fél hét során használ el." Forrás:
bioetikablog.hu/2009/05/el_a_husosfazektol#more-960049

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.24. 21:58:12

@Gloucester:

Köszi!
Durva, mi?!
És még van aki azt mondja, a fenntarthatóságnak nem kérdése a születésszabályozás....

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2010.02.24. 22:12:04

@Pacsker: Ha a születésszabályozásnál rám gondolsz, én csak megjegyeztem, hogy a kérdésnek van a leegyszerűsítő vallásszidáson túli dimenziója. :)

Gloucester 2010.02.24. 22:34:17

@Pacsker: Erről is van egy írás a bioetika blogon, ráadásul alternatívát is ad javaslatot. Egyébként ajánlom a többi irományát is. Ha már ismerted, akkor bocsi:
bioetikablog.hu/2008/01/hass_alkoss_de_ne_gyarapits

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.24. 22:59:16

@meta_:

Nem, dehogy drága Meta! Sosem üzengetnék így! Általánosságban mondtam, hogy sokan elvetik a gondolatát annak, hogy a kérdés az emberek lélekszámával (is) kezelhető/endő.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.24. 23:01:09

@Gloucester:

Nem ismertem! Köszönöm szépen! Tök jó, hogy azonos témák érdekelnek minket!

Gloucester 2010.02.25. 00:24:39

@Pacsker: Különben nem olvasnám a blogodat. :-) Ahogy mondani szokás: "A diagnózis megegyezik, a terápiák különböznek." Ebben az esetben azt jelenti, hogy a teljes vegetarianizmust nem tudom elfogadni, de kétségtelen, hogy túlzott mértékű a húsfogyasztás. De mégnagyobb bajnak látom, hogy alapvetően túlzott mennyiségű ételt fogyaszt a fejlett világ. Arról még nem találtam adatot, hogy elhízásmentes népesség esetében mennyi volna az elfogyasztott reális mennyiség húsból. Dögevős, rovarfogyasztós emberelődeink kiváló példák lehetnek kialakult fogazatainkra, bélrendszerünkre. Sokkal kevesebb a hús mellett érvelő cikk. Egy ilyet is hadd mutassak:
"Valószínűleg a húsevés növekvő aránya is fontos szerepet játszott az agy méretének növekedésében és szerveződésbeli fejlődésében. Az agy ugyanis (Leslie Aiello és Peter Wheeler kifejezését kölcsönözve) „költséges szövet”. (EPER Rádió előadásából tudom, hogy a bevitt energia 20%-át emészti fel az agy működése.) Amennyiben nagyobb lesz, nyilván csak úgy működhet megfelelőképpen, ha más szervek, illetve szervrendszerek működtetése csekélyebb mennyiségű energiát emészt fel. Húsból – illetve egyéb energiadús táplálékból – a csimpánznak kevesebbet kell ennie, mint a tápanyagban jóval szegényebb növényekből. Ha húsgazdag étrenden
él, energiát spórol meg, amit más célokra – például nagyobb agya működtetésére – fordíthat."
"A két faj (ember és csimpánz) génszekvenciája 95–98 százalékban azonos. (Ez nem olyan komoly egyezés, mint elsőre hinnénk: az ember génállománya több mint 80 százalékban egyezik az egérével és nagyjából 40 százalékban a salátáéval.)"
És egy érdekes teória: "... az emberelődök és a csimpánzok talán még a két evolúciós ág szétválása után is szaporodtak egymás között."
Forrás:
www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=12728

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.25. 00:34:03

@Gloucester:

Én nagyon remélem, hogy sehol sem írtam, hogy védem a vegetarianizmust. Egyáltalán nem, én veled értek egyet. Persze, hogy kell hús! De nem ilyen mennyiségű és pláne nem ilyen minőségű!
Remek idézetek!
De azt ugye tudod, hogy nem kell sokat várni és a hozzánk hasonlókat keresztre feszítik a fundamentalista keresztények vagy elhamvasztják a krisnások!
Ember a majomtól? Gének? Azonos? Ezek "tudományosan téves" (:D) szavak, nem tudtad? :D

 
 
süti beállítások módosítása