Visszatérek

PPJ         2009.12.14.

 

Back

Péter-city viharosan gomolygó felhőin reflektorfény töri meg a komor sötétséget. G betű vetítődik az égboltra a felhőkarcolók szűk háztetőinek egyikéről: segítségért kiáltanak. "Hol a Greenr blog?" - kérdik. Greenr Man az izomtestre húzott high-tech latexfelszerelés helyett azonban csupán klaviatúrát ragad magához. Újra bejegyzést ír.

Nem titkolom, elég sok időmet lefoglalta a dunakeszi tőzeglápért tartott demonstráció szervezésének egy része. No meg a munkám, ami titkos, úgyhogy nem árulom el, lányeg, hogy strapás, lemerít és késő estig tart. Persze még a saját gépem közelében sem vagyok.

Szóval Greenr Man most nem az online artikulált szavak szólója éppen.

De visszatérek közétek. Jelezték páran, hogy hiányzom nekik, és az űrt nem a subba és a napiszar okádékaival szeretnék betölteni. Ennek felettébb örülök! Az ázsiai puncik, a politikai megmondóblogok, az alja nép szlengszómagyarázói és a senkiházi inkompetens bértollnokok között már lassan úgy éreztem magam, nem tudok elég nagy teret foglalni a bloggal bennetek. Nehéz versenyezni úgy, hogy én vadászom a témákat, kis segítséggel de főként egydül alakítom a blog külcsínyét, és mint szerző is egyedül vagyok, nem bérbloggerként, tehát nem főállásban. Hosszú és tartalmas írás egy kezemen meg tudom számolni mennyi volt eddig a blog életében...

Igazából nem lehet mindig az összes zöld hírt gyűjteni és közreadni más tálalásban. Kicsit fárasztó. Arra gondoltam talán jobb lenne "élő" szóban beszénem felétek. Ez majd megér egy-két próbát, úgy gondolom. Tehát youtube-os videóbejegyzéses észosztásra gondolok. 

A blog jövője

Habár jelenleg nincs kialakult közösség a blog körül, de néhány emberrel már összeismerkedtem, mióta kint van az e-mail címem és névvel vállalom ezt a szellemi terméket. Tehát már egy blogon kívüli kapcsolat is kezd kialakulni. Ezt tovább segítheti, ha a klubok élete (iwiw greenr, facebook greenr, google friend connect greenr) kicsit fellendül. Ennél egy sokkal jobb dolog is fellendítheti a dolgainkat, immáron nem csak az "enyimétö" hanem a "tiedétö" is! Ha találkozunk! Kaptam levelet amiben segítséget kértek tőlem, illetve érdeklődtek kilétem felől. Ez nem csak azt jelenti, hogy valaki lettem egy senkiből, hanem azt is, hogy nem vagyok robot: úgy látszik élő, az élethez kapcsolódóan fontos és élettel teli amit írok, gondolok. Kérlek tehát titeket, kedves olvasóim, látogatóim, hogy találkozzunk a valóságos életmezőn is. Mihez lenne kedvetek? (A szavazás ezen a webcímen keresztül is elérhető.)


casino online Free polls

 

A blog többféle űrt is betölthet. Lehet alternatív hírforrás, a hírek másféle, egyedi tálalásának gyűjtőhelye. Lehet egy magánblog, ami elkezd fogalakozni az életemben bekövetkező változásokról: a kihúzott karácsonyi díszkivilágításról, a tavaszi saját veteményeskertről, stb. Lehet gondolkodóblog, filozófiai és társadalokritikai blog. Jelenleg, bár jó rövid bejegyzésekben (ezt elismereem), de ilyen státuszba sorolnám.

A blog viszont egyféle módon változhat. Vagy nem változik és továbbra is egyszemélyes alkotó leszek, és a közönség várja az alkotást. Ez a one to many rendszer. Vagy változik és nyit. Nyit felétek, és kíváncsi lesz arra amit ti gondoltok. Azaz many to many renderre vált és én csak mint moderáló és szerkesztő leszek jelen, de örömmel fogok fogadni egyéni szerzeményeket: a ti bejegyzéseiteket. Természetesen a blog témájába illőeket vagy az azt - épp fura módon, de mégis - tágítóakat.

Greenr Man csicsikál

Greenr Man elfáradt. Jelenleg off pozícióba kapcsolta az exoskeletonja gombját. De visszatér. Új ruhában, újult erővel, hogy megvívja csatáját az értelmetlen blogok szóáradatával és kitörve belőle saját médiacsatornára találjon, ahol értelmes, érvekkel alátámasztott zöld ügyeket fog elmondani. Nem, ebben a blogban továbbra sem támogatjuk a kreacionistákat, a kompakt izzókat, a környezetszennyezést, a klímaváltozás létének megkérdőjelezését, stb.

Itt tudsz csatlakozni a bloghoz, mint google csoporthoz! Köszi előre is!

Üdvözlettel:

Pacsuta Péter János, természetvédelmi mérnök BSc

         8 hozzászólás

Címkék: vélemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr681598310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkasz (törölt) 2009.12.15. 12:26:06

Tényleg nagyon jó a blogod, és jó hogy kitértél arra a tótaw irásra, kiboritó. Csak igy tovább!

Üdv. a SZIE-ről.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.12.15. 12:33:43

@birkasz:

Köszönöm!
Hát igen: bármilyen - a témában akár csak egy órát is - tanult embert kiborítana az a cikk.
Köszi a visszajelzést!

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.12.15. 23:18:22

Az a baj, hogy az információs szupersztrádán annyi kusza gondolat, és inkompetens barom van, hogy sokakat megtévesztenek, félreinformálnak, ne adj Isten félre-infomrálnak, és utána már rosszul közelítenek meg dolgokat, és ők is továbbadják a hülyeségeiket. Szűrni kell.

Szerintem jó az az irány, amerre haladsz a blogoddal, és tetszik a személyes hangvétel. A hír szent, a vélemény szabad. Ez így kerek.
További jó munkát kívánok! Kell a tiszta hang, az igazi érték, a valódi tenni akarás.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.12.16. 19:46:24

@Kontárblog:

Valóban nem ártana az a blogszövetség! :D Mérjék fel a blogger zöld kompetenciáját és csak utána adjanak neki blogírói hatalmazást. :D
TótaW: Viszlát a vizsgán!

báj dö véj Köszönöm Kontár!

Gloucester 2010.01.16. 22:51:48

A blog szimpatikus, sokat tanulok/tanultam belőle, még akkoris, ha nem mindennel értek egyet. Ha mégis szabadna megfogalmaznom egy kritikát, akkor az admin-válaszokat tudnám felhozni. Nehéz műfaj, szakmailag minden apró részletre ugrani nem biztos, hogy szükségszerű. Kampis György szavait tudnám idézni: "a tudomány képviselői rosszul mérik fel azt a megváltozott hozzáállást, ami megmutatkozott (egy laikus és a tudomány képviselői között). Ebben a helyzetben nem lehet a tudomány képviselőinek arrogánsan viselkednie - olyan értelemben, hogy azt tételezze fel, hogy ő most csak tájékoztat, megmond vagy evidenciaként hivatkozik a tudomány felsőbbrendűségére... Egy laikus rendkívül széles skálán helyezkedik el. A laikus nem inkompvetens, ért a témához. Ennek ellenkezőjeként viselkedni öngyilkos stratégia. A laikus nem kiszolgáltatott ebben az információs sztrádán."

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.01.17. 14:56:00

@Gloucester:

Köszönöm a kritikát, és biztos igaz is, ha megfogalmaztad számomra. Úgy érzem, a legtöbbször meg tudok felelni ennek, legtöbbször akkor, ha érzem a kommentárt írón, hogy érdeklődéssel szól, de mikor arrogánsan próbálna megmondani valamit (evolúció nincs - mondja épp egy természettudományi blogon), akkor simán felhúzom magam, lehülyézem, és elmegyek Kampis-t olvasni, hogy hogy nem értheti ennyi ember az evolúciót és annak tényét... :D :(

 
 
süti beállítások módosítása