Újabb 4 év ökopolitika nélkül

PPJ         2009.11.11.

Orbánnak fura elképzelései vannak:

"Isten a hívők számára az igazság, az igazságosság, a jóság és a szépség forrása; de azok is, akik nem osztják ezt a hitet, tiszteletben tartják ezeket az egyetemes értékeket". Ez szerepel Lengyelország alkotmányának előszavában. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke számára ez az invokáció a minta. - forrás Népszabadság Online

Erra a NOL cikkre jött egy komment, ami reális félelmekkel tesz fel kérdéseket:

goat | 2009. november 11. | 07:45:39

"Isten mint az igazságosság forrása? Na ne. Na és melyik? Ha megnézitek pl. a Bibliát tele van népírtással, rabszolgasággal...
Na és a pedofil papok? Na és amikor Herr Ratzinger azt mondja, hogy az AIDS rossz, de az óvszer méginkább, és ezért pásztorai Afrikában ezt hírdetik, miáltal milliók halnak meg?
Ja és milyen keresztény minta az amikor egy pápának nevezett ember lakása egy egész város a maga szolgáival és pompájával? stb.
Undorító ha valaki magát morálisan felsőbbrendűnek tekinti csak mert hívő. Ez visszataszító és mélyen sértő a nemhívőkre nézve.
Semmi szimpátiám nincs a mai kormányzópártokkal de legalább abba nem szólnak bele hogyan kellene gondolkodnom. Az ég óvjon minket a keresztény diktatúrától."

Mert mi is lenne az ökológiai politika?

"Az ökológiai politika helyreállítja a politika eredeti értelmét: vita és megegyezés a közcélok mibenléte körül. A társadalmi teljesítmények értékelésének jogát visszaperli a személytelen mechanizmusoktól, s a döntéseket, ahol csak lehet, a közös mérlegelésen, az érintettek illetékes részvételén alapuló eljárásokra bízza." forrás: Élőlánc

Vita? Megegyezés? Mindenben Istent kell követnünk, de nem akármelyiket: a Magyarok Istenét! Döntések közös mérlegelése? Minek, mikor Isten telefonja egyenesen Orbán vezérünk szobájában csöng, hát van nekünk aki elmondja, mi a helyes út... nem kell ide mérlegelés meg demokrácia. Keresztény diktatúra! Az. Szép új világ. A férfi dolgozik és hazát véd. A nő gyereket gyárt és kussol.

Eljött a Hülyék paradicsoma!

         szólj hozzá

Címkék: politika vallás ökológia fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr991517582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása