Petíció a Koppenhágai Klímakonferenciára Bajnai Gordon Miniszterelnök úrnak!

PPJ         2009.10.07.

Tisztelt Bajnai Gordon Miniszterelnök úr!

http://ahulyesegkora.com/wp-content/themes/ageofstupid/images/logo-header.pngA klímaváltozás mára már világméretű katasztrófával fenyeget. A tudomány jelenlegi állása szerint ha a globális átlaghőmérséklet az ipari forradalom előtti szinthez képest több mint 2°C fokkal emelkedik, az megfizethetetlen károkkal és fájdalmas következményekkel járhat. A katasztrofális hatások elkerülése érdekében a globális kibocsátásoknak 2013 és 2017 között el kell érniük a maximumot és 2050-re 80%-al kell az 1990-es szint alá csökkenniük. Mindannyiunknak ki kell vennünk a részünket az üvegházhatású gázkibocsátások csökkentéséből. A világ vezetői nem késlekedhetnek egy, a fenti céloknak megfelelő világméretű megállapodás megkötésével.

Ennek érdekében aláírásommal is csatlakozom ehhez a petícióhoz, és azt kérem Öntől és az Ön kormányától, hogy a decemberi Koppenhágai Klímacsúcson és azt megelőzően, az Európai Unió közös álláspontjának kialakítása során a magyar delegáció a 2°C-os globális átlaghőmérséklet-emelkedés elkerülése melletti elkötelezettségéhez híven tárgyaljon. A magyar delegáció vállalja, hogy Magyarország a többi fejlett országgal együtt 2020-ig átlagosan 40%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását. Továbbá a fejlett országok megfelelő mértékben támogassák a fejlődő országokat, hogy azok alkalmazkodhassanak az éghajlatváltozás mára már elkerülhetetlen hatásaihoz, tiszta technológiákat vezethessenek be, és 2015-re teljesen meg tudják állítani az esőerdők irtását a Föld éghajlata szempontjából kulcsfontosságú területeken.

Kérem Önt, továbbá, hogy ezek a nemzetközi szinten kijelölendő célok és lépések mielőbb megjeleljenek Magyarország energia- és klímapolitikai céljai között és a magyar jogrendszerben. A magyar kormány hagyjon fel az üvegházhatású gázok kibocsátásáért okolható tevékenységek közpénzekből történő támogatásával, és hatékonyan ösztönözze az olyan jelentős kibocsátás-csökkentő megoldások elterjedését, mint az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiaforrások elterjedése.

Kérem Önt, hogy gondoskodjék róla, hogy Magyarország időben és megfelelő módon alkalmazkodhasson a klímaváltozással kapcsolatban elkerülhetetlen környezeti, gazdasági, egészségügyi és társadalmi hatásokhoz.

Miniszterelnök úr! Öné és kormányáé a lehetőség és a felelősség abban, hogy Magyarország megfelelő szerepet játsszon egy globális klímakatasztrófa elkerülésében és abban is, hogy hazánk megfelelően felkészülhessen és alkalmazkodhasson a klímaváltozás elkerülhetetlen hatásaihoz.

Írd alá te is a petíciót!

         szólj hozzá

Címkék: világ válság természet klíma fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr771433630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása