A hülyék kora című film hazai premierje

PPJ         2009.09.17.

A »hülyeség« olyan szépítő szó, legyenek inkább csak simán »hülyék«!

Tehát véleményem szerint a Hülyék kora múví jó, valós problémát közöl és tényleg ekkora a baj. És igen kedves Hír Tv-s műsorvezető néni -aki nem bír a nacionalizmuson és a szívében a "komuciológus árulók" elleni fröcsögő haragján túllépni- valóban, ha túl tetszene nézni az "álmodjunk egy nemzet-országot a világon kívül" koncepción, akkor a globális horizonton ekkora problémát (amit a film tálal) tetszene fölfedezni, és meglepő módon, arra is rá tetszene jönni, hogy áhított Orbán führere se képvisel ökologikusabb politikát...

Véleményem szerint ez a film se különb abban, hogy tele van az álzöld hülyeségekkel. Energiatakarékos izzó, pár százalékos csökkentés itt-ott-amott, apró lépésekről azt hinni, hogy drasztikus változást okoznak, stb. Igen, legyen az a célja a filmnek kedves Dóci Gabriella, hogy omoljanak össze lelkileg az emberek olyannyira, mint Jankó András egy Derrick Jensen könyv után, vagy mint egy hétköznapi dolgainak rabságában élő ember  egy Feldmár András könyv után! Ezzel tudnák elérni a legtöbbet, nem a "mi zöldek mindenre tudunk választ" sekélyes marhaságát kellene súlykolni. Dehogy tudtok ti zöldek akármit is! Egy Természet és szabadság kötet (szerk: Lányi András, Osiris, Bp. 2000) elolvasása után azt hiszem jó pár zöld manifesztum megváltozna, kicsit logikusabbá válna. Olvasnátok Roszakot, nem beszélnétek butaságot. Hihi. De vicces a Pacsker. Anyáz megint mindenkit.

No. A film jó, de nem minden jó megoldás, amit a szádba tálal.

Wács it!

PREMIER 09.22. 19:00 MOM Park

Gyere el, és légy részese a történelmi pillanatnak! Az egész világon egyszerre mutatják be a filmet, mely megváltoztathatja a történelmet. Magyar tudósok, politikusok és hírességek mellett a TE helyed is ott van ezen a különleges filmbemutatón, és az utána tartott fogadáson. A jegyek már kaphatók a Palace MOM Park moziban!

         3 hozzászólás

Címkék: ajánló válság környezet fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr91388866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jand 2009.09.18. 16:40:12

Hello!

A filmet még nem láttam, bár valószínűleg majd megnézem valamikor. Viszont épp most fejeztem be egy cikket "Sok kicsi sokra megy?" címmel, amiben megpróbálom darabokra szedni a "sekélyzöld" dogmát.
jand.info/2009/09/sok-kicsi-sokra-megy/

Üdv,
András

Jand 2009.09.18. 19:31:15

Még egy dolgot hozzáfűznék: nem egy Derrick Jensen könyv hatására omlottam össze lelkileg, ezek inkább helyrerázni segítettek. Egy személyes élmény hatására kezdtem úgy gondolkodni, hogy ez egy kegyetlen, őrült világ, amiben nem akarok élni. Többek közt Jensen által megértettem, hogy a domináns kultúra, ami kegyetlen és őrült, de ez nem a "világ", és létezhet lehetőség kilépni anélkül, hogy az életből lépnék ki.

 
 
süti beállítások módosítása