Lehet-e szövegeket lopni a blogokról?

PPJ         2009.09.04.

http://static.open.salon.com/files/blue_data1244382833.gif

"Temesi Ferenc írót néhány hónapja kirúgta a Magyar Nemzet, mert kiderült, az Antagonról gyűjtötte poénjai egy részét. Karafiáth Orsolya Szakítós-szövegeket használt fel könyvében. Babiczky Tibor költő a Csucsuról másolta ki hosszú Playboy-cikke egy rövidebb részét. Mindent lehet, mert ezek csak blogok?"

Forrás: Index hír

Kedves olvasóim, nézőim nyugodtan használják fel az itt megjelenő saját tartalmat (értem ezalatt, hogy nagyrészt nem saját, de én remélem helyesen hivatkozom mindig), mert ez a weboldal, ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Ti mit gondoltok?

 

         3 hozzászólás

Címkék: vélemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr771359718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.09.04. 14:28:52

Tőlem sokmindent loptak korábbi életeimből, pl a Kedves Vezetőt (mint a Kedves Vezető becézését, csak a tolvaj kisbetűvel írja)

De a legszebb az volt, amikor ruszkibaka urat, mert könyörgött blogjában a kattogásokért a reklámbevétele növelésére, fricskázni mertem, erre a bűátor blogtulaj fogta és az egész novellámat rálopta a blogjára azzal, hogy azt ő írta és őróla szól. Hagytam a francba, mert ki szeretne homofób lenni attól, hogy a tévedésére meg a bunkóságára figyeltmeztet valakit. Ugye a bloggoetikus az lett volna, hogy odariposztol, Mi van, köcsög, irígyeled a rejklámbevételem, szerelj etargnetet maganak, anyád! Ez nem lett volna olyan durva, mint az, hogy az ártatlan novellámat bevonszolta a blogjába a túrósfaszok és bukés bakabokák közé.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.09.04. 14:42:06

@magyar-magyar szótár:

Tulajdonképpen teljesen védtelenek vagyunk. ha pedig védeni akarjuk magunkat, akkor olyannyira rossz helyzetek jöhetnek ki, hogy egy kép élvezhetetlenül nézhetetlen lesz, de muszáj televízjeleznem, mert értékesek. (indafoto.hu/desiredtechniques/image/4886127-a69fb488/details/l)

Blogolás estén mivel valószínűleg offline használják majd fel -mert ritka eset, hogy online keresőben megtaláljuk saját írásunk-, ezért lehetetlen nyakon csípni a tettest. Kíváncsian várom mikor hull az ölembe több millió forint, ha valahol valami általam létrehozottat viszontlátok és perelek.

Tetszik az oldalad, köszi, hogy írtál!

magyar-magyar szótár 2009.09.04. 15:16:02

@Pacsker: Lopni én is lopok. Még elvem is van, pl nyilvánvalóan lopott képet ellopok, aztán a többi esztétika. Nagyon jó fotót képtelen vagyok forrásmegjelölés nélkül feltenni. De egy cicamicafotót, egy smmibemenő, nem különös, túlátlagosat.. ellopok. Ha lopnak tőlem kifejezést, akkor... megérdemlem, miért blogolok!

Szentjóbyék 70-es évek béli fluxusa teljesül be. A blogba átemelt máris egy másik mű.

Ott van az elrontott képek blogja a Best of semmi, még a cél se művészi ("de bbénák ezek!") és mégis, valami furcsa valósá, egy "igazi" kezd összeállni a sorozatból.
Megintmás a papírra kilopás. Azt mondja ugyanis KO művésznő, hogy őt is lopják (pl én a költészetünk KO-járól készült bulvárképeket, műűészenő a kádban, simán lopom. A fotóművésznek meg szerintem jobb, ha nem reklámozom. De pl KO szöveget nem lopok.

Ott van Csuhai István esete az Esterházy Bevezetés a szépirodalomba -jával, hát ő a szakdolgozatához kicetlizte az összes idézetet s végül főszöveg mi is maradt?

A papírszféra tolvajbandának osztály-on alulinak látja a blogoszférát és ezzel igazolja lopásait. Aki blogol, úgy jár, mint BDK (a poszhumusz író) vagy Kornis (ő kezd följavulni)

 
 
süti beállítások módosítása