Hírek

PPJ         2009.08.28.

http://kep.index.hu/1/0/107/1079/10791/1079189_f7856734c667d4fa02f7c7ae905c66bf_wm.jpgKéjgáz öli az ózonréteget

Most körülbelül 10 millió tonna dinitrogén-oxidot bocsát ki az emberiség évente, amit érdemes összevetni azzal, hogy a betiltott freonokból csupán 1 millió tonna került a légkörbe a kibocsátás csúcsán.

index cikk

 

 

http://farm4.static.flickr.com/3473/3829704691_78715c68e4_o.jpgA Ceiling Made From What?!

Találjátok ki miből van ez a mennyezet. Na most, vagy tenyésztették, és akkor etikátlan, vagy gyűjtögetve találták, és akkor elvették egy ökoszisztéma apró hulla-élettereit, vagy szimplán leölték ezeket, ami pedig... nos. Ön milyen kínzások hadának vetné alá művészi hajlamaikat ily módon kiélő embertársainkat?

 Itt a látnivaló.

 

 

 

 

Na végre: hazánkba is elérkezett a Hülyeség Kora! A hülyeség kora című film bemutatója

Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, amikor még lehetett volna?
Egy film az éghajlatváltozás jövőbeli hatásairól és az emberi ostobaságról.
 
A film szerencsére a jövőben játszódik, tehát még nem késő, hogy tegyünk a várható katasztrófa bekövetkezése ellen! Jöjjön el a premierre, nézze meg Ön is a filmet és tegyen az éghajlatváltozás ellen!
 
 
Időpont: 2009 szeptember 22. 19 óra
Helyszín: Palace mozi, MOM Park
Jegyek a mozi jegypénztárában kaphatóak.
 
A film magyar nyelvű honlapja hamarosan elkészül, addig tekintse meg az angol nyelvű honlapot!
 
 

Lama Ole Nydahl Magyarországon

http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/08/25/22/Lama_Ole_Nydahl_Magyarorszagon.aspx

Az idei A.R.C. Óriásplakát kiállítás Borz-díjasa: Turai Balázs: Kuruc.infant

http://www.kreativ.hu/image/article/galery/1184/5107.jpg

         7 hozzászólás

Címkék: ajánló

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr761344998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2009.09.01. 13:50:02

Szia Greenr!

Eredetileg nem akartam hozzászólni ehhez, egyrészt, mert más témákkal együtt volt "tárgyalva"; másrészt az Ole Nydhal által képviselt ösvény nem az én ösvényem. Az sem zavart, hogy eszembe ötlött, mit írtál régebben egyszer válaszul nekem; idézem: "...spirituálisan egész nap beállt, fákat ölelgető hippikkel sem megy sokra a bolygó...". Igen, Ole Nydhal is hippi volt anno, drogozott; sőt, rossz nyelvek szerint árulta is (de ez utóbbi részletkérdés, mivel a buddhista bölcselet szerint bűn nem-igen létezik, viszont bűntudat annál inkább).
Viszont elsőre nem sikerült végigjátszani az összeállítást; csak ma ment végig. Ekkor viszont megütötte valami a fülem, ezért írok most.
Nevezetesen a 12 lépcsős Chakrasamwara-tantra 8. lépése, a Powa, másnéven a tudatáthelyezés tana (a filmbejátszásban a tudatos halál tanaként említik). No, ez már kicsit "kiverte a biztosítékot". Nem tudom, mit érdemes leírnom, hogy ne sértsek meg senkit. Az én mesterem útkeresése közben anno volt egy ilyen Ole Nydhal féle powa-tanításon, sok pénzt kellett fizetni érte, a végén beavatták, de ettől még nem ment neki ún. meditatív állapotban paradicsomi helyekre vándorolnia, stb, stb (sok más képesség is tartozik még a powa-hoz, pl. démonűzés). Szóval, ez inkább csak "parasztvakítás", nem több. Annyit érdemes tudni a tényekről, hogy a hagyomány szerint maga Jézus is 12 évig tanulta Indiában a Chakrasamwara-tantrát. Nem hinném, hogy bárki egy hét alatt elsajátíthatná a powa-t; ja, és ezek a tanok titkosak, egyetlen valódi mester sem vállalhatja fel, hogy nyilvánosan tanítson ilyesmit, mert fogadalomszegést követ el.
Viszont a filmben a XVI. Karmapa neve felmerült, aki Tibet 1. számú szellemi vezetője (a Dalai Láma szellemi és világi vezető /király is/ egyben). Nem akarom ledegradálni Ole Nydhal-t, de amennyire én tudom, anno azért választották ki erre a feladatra, hogy távoltartsa a nyugatot a Tibeti buddhizmustól.
Szóval, Ole Nydhal jó ember, de "kókler" - szerintem. Üdv!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.09.01. 14:11:58

@sovesztomesz:
Szia!

Én nagyon szépen köszönöm, hogy ezt leírtad!
Egyáltalán nem bántottál meg, sőt!
Igazából, amikor kapom a hírleveleket, könyvajánlókat, Ole így és úgy, akkor magam is azt gondolom, hogy jó pénz ez kérem szépen. Arról, hogy ez titkos tan, fogalmam sem volt.
Köszönettel tartozom a Gyémánt útnak, amiért elindított az úton, 2 könyvet is vettem tőlük, és Ole-től a Könyv a szerelemről címűt (ezt még nem olvastam), de amit most olvasok Hetényi Ernő: Buddhizmus a buddhológia tükrében sokkal jobb bármelyik eddiginél. Úgy értem valódi. És valahol ez az, amit ki szeretnél mondani, hogy ez a nyugati buddhizmus, olyan műanyagféle...
Én még koránt sem látom át a dolgokat, amint látod, csak annyit tudok, hogy ha van valami a hírekben, akkor azt én is kirakom, remélem azért így is megszólít embereket, és még mindig jobban, mint a kereszténység.

Még egyszer nagyon köszönöm, hogy írtál, elnézést, hogy felbosszantott a dolog.

Az idézésed tőlem pedig teljesen helytálló, ezek szerint Ole már a ló túloldala lenne?

Üdvözletét küldi: Péter

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.09.04. 21:03:39

@Pacsker:

Hi Pacsker!

Amit ír sovesztomes, hogy neki a mestere azt mondta hogy... , arra az a kérdés, miért nem nézett utána saját maga? Élőben nem látta, könyvet nem olvasott tőle, de tudja, hogy egy kókler! Buddha utolsó tanítása halála előtt az volt, mindenki maga nézzen utána a dolgoknak!
Más. Ole-től az Ahogy a dolgok vannak és a Belépés a gyémánt útra című könyvet érdemes elolvasni. Meg is lehet venni, a bevétel az itthoni közösségnél marad, ugyanúgy mint a beavatások belépődíja is. Ezek különböző építkezésekre mennek el, mint pl. a Bp. Huszár u. 7-9 alatti épület, vagy a Becskén épült sztúpa. Egyébként Ole szervezésében komoly tibeti lámák is szoktak tanításokat adni, amit nem tennének, ha a nyugatiakat 'távol akarnák tartani a tibeti buddhizmustól'. Kritizálni lehet, de csak ésszel, a tényeket figyelembe véve. Ja, a phowa a haláltól való félelem megszüntetésében segítség. Bár ez nem tűnik különösen csodálatos dolognak, mégis fontos az életben.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.09.05. 21:11:46

@Madnezz:

Pont ezt a két könyvet olvastam el most én is. Nem akartam elhinni, hogy ennyire kókler lenne!
Itt valami gubanc lesz, ha a tanok a buddhizmuson belül ennyire nem szeretik egymást.

Most Hetényi Ernő Buddhizmus a buddhológia tükrében című könyvét olvasom (Laude Kiadó, Debrecen, 1989) és nagyon remek, minden misztikumot leszed a buddhizmusról ami rárakódott, a hétköznapi emberek ezoterikus tömegétől, és "arcunkba vágja" magát a tant. Általánosan felülről szemlélve mondja el, mi, hogy, és miért van a buddhológiában (Nem úgy mint az iskolák, akiknek mindig maguk felé nyúl a keze. Ne értsetek félre "iskolák" engem, tudom, hogy mindig elmondjátok, hogy mindenkinek a saját útját kell megtalálnia.)

A halálfélelemtől való megszabadulást témájában nem tudok állást foglalni. Illetve egyet igen, a sajátomat: belenyugodtam. Elintéztem saját magammal a dolgot, már tudom, hogy egyszer vége lesz, és nem lesz rossz. Néha saját maga legjobb tanítványa az ember. Néha normál esetben csak úgy elmerengve, néha kis THC segítségével.

Köszönöm Madnnezz a hozzászólásod!
Üdv!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.09.06. 10:16:54

@Pacsker:

Ha már nekiálltál könyveket olvasni buddhizmus témában, akkor mondok még jókat:
Csögyam Trungpa A szellemi materializmus meghaladása,
valamint A szabadság illúziója (Asszem ez a címe, mert kölcsönadtam és vissza nem kaptam, de dicsérték)
Csögyam Trungpának érdekes dolgai voltak... amiket nem tartanék követendőnek Pl. tábornoki egyenruhában, napszemüvegben lóhátról ellenőrizte a birtokán levő tanítványait.. a lakomákat és orgiákat meg sem említem, de mivel a tanítója a XVI. Karmapa volt, ezért alapos képzésben volt része és a könyvei nagyon rendben vannak.
Milarepa élete, vagy csak Milarepa, mindndegyik Farkas Lőrinc Imre Könyvkiadó
Alapkönyv, bár túl magas infók vannak kezdőknek, azaz hihetetlennek tűnik: Tibeti tanítók titkos tanításai Trivium Kiadó Hetényi fordítása Pl. III. könyv (fejezet) A hat tan jógája az a híres Naropa hat jógájának a leírása, ami elégé magas szint. Aztán olyan szertartás leírása, amit később élőben láttam... :)
Végül nem okoskodásnak a THC-val kapcsolatban... Oléékat sem tanították amíg anyagoztak!..., meg aztán a megvilágosodást gátolja bármilyen kötödés, ami csökkenti a szabadságunkat. De a legjobb, hogy meditáció alatt, az erős koncentráció hatására a szervezetben termelődik THC, ami segít az idegrendszernek a megnövekedett igénybevétel miatt. Akár annyira, hogy flashback is lehet később... :D persze nem cél kábítószer hatásait létrehozni meditációval és nagyon nehéz is, szóval csak csalódás lenne ennek a vége. Meg aztán a különböző szerekkel csakis olyan boldogságot, vagy örömérzetet tudsz létrehozni, ami benned már megvan, azaz elérheted, sporttal, hobbival, a barátnőddel, vagy meditációval is. Persze egy két cigi nem vág a földhöz és Tibetben is volt olyan 'felajánlás' lakoma amin lelkesen vedelték az árpasört. :D
Mára ennyi...

sovesztomesz 2009.09.07. 20:59:41

@Madnezz:
Szándékosan írtam idézőjelben, hogy kókler. Nyilván Ole alakalmas arra, amit tesz... Láma Csöpel is felépíttetett egy gyönyörű sztúpát Tar-on; maga Őszentsége is volt ott. Ez a karma kagyüpa vonal sem az én utam, de nem irritál, ahogy Ole sem...
Viszont, ha egy TaiJi-mester el tudja mondani a saját mester-tanítvány vonalát egészen Chang San Feng-ig, az számomra nem kókler, ennyi...
Soha nem állítottam, hogy a buddhista tanok tudora lennék, de úgy alakult, hogy ezt az életmódot választottam; majd kialakul meddig jutok az úton. Üdv!

sovesztomesz 2009.09.07. 21:08:33

@Pacsker:
Soha nem állítottam, hogy utálom Olé-t, vagy akármelyik buddhista irányzatot; inkább csak közömbös vagyok irányukba, ami nem jelent egyet a közönnyel, van véleményem róluk...
Üdv!

 
 
süti beállítások módosítása