Zöld fesztiválok? Frászt! Önigazoló semmittevés!

PPJ         2009.07.26.

Végre egy tényeket közló cenzúramentes írás! No comment. That's all falks! Ennyit a "fesztiválokról", azok "tartalmáról", a "programokról", pláne arról, hogy mennyire zöldek...

Olvassátok el az egyik LMP-s rövid írását, valamint illusztrációnak fotóriport az idei Glastonbury fesztiválról. Katt-klikk forrás és kép!

"Ez még csak vicc. Szerintem. Hétvégén sikerült meghívottként részt vennem a Balaton Sound fesztiválon tartott Zöld Övezet Partnertalálkozón.

Villogunk a szelektív kukákkal, amikor hajnalban mindenki térdig gázol a szemétben.

Gratulálunk magunknak a tudatformálás eredményeiről, mert a fesztivál sarkában van két  zöld sátor, ahol idétlen játékokat játszhatnak a magukat zöldnek tartó emberek, miközben szó nem esik konkrét tényszámokról, fogyasztási adatokról, ökolábnyomról és hogy ezek mit is jelentenek középtávon…" - forrás: Lokális Klímaváltozás

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/gbury_06_29/g32_19510133.jpg”.

         2 hozzászólás

Címkék: zöld szemét fotók környezet társadalmi felelősségvállalás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr981269823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.07.27. 10:06:57

Igen, üljön otthon mindenki, ne menjetek sehova se, mert az környezetszennyezö. Gratulálok az értelmes poszthoz, igazán.
Az eredeti, linkelt cikkel semmi gond, de ez a hözöngés amit te levágsz egy siralom. Mert pl. mi köze a fesztiválok programjának, ahhoz, hogy szelektíven gyüjtik-e a szervezök a szemetet? Szép dolog a környezetvédelem, de az ilyen agyatlan vagdalkozással csak a saját véleményedet járatod le.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.07.27. 16:27:50

@Case:

Igen, jól látod. Tudom, hogy ezt a véleményem is egy pc-n írom, és, hogy autóval jutok el több helyre, ettől függetlenül környezetszennyező legtöbb cselekedetünk: a blogolás, a fesztiválozás, a graffitizés is. A borotválkozás is, a napi testsalakanyagaink ürítése is.

Az eredeti cikk szerintem pontosan ugyanazt sejteti, amit én ki mertem mondani. És ebbe ha még bele is gondolod azt, hogy szerinted a fesztiválokat ócsárolom, de a lényeg nálam az önigazolásukon van, ahogy az említett cikkben is: tehát azon, hog páran azt merték állítani, hogy ezek a fesztiválok már (nagyon) zöldek, pedig még messze nem!

Szemfényvesztés a szelektív-gyűjtés mámorától zölben látni egy fesztivált és nem a világszerte millió tonnáni műanyag (pohár, wc, tányér, repi anyagok) olajipari fellendülés által nyomatott propagandáját meglátni. Itt nem a kulturával van bajom, hanem a They Live című Carpenter által rendezett film szerint minden fesztivál megérdemelne egy nagy CONSUME feliratot a szemüvegen keresztül.

Fesztiválok, táborok ezelőtt is voltak: bőven lehetne mindenkinek saját "bögréje és evőeszközkészlete", hogy aztán egy spanglira való körbeülés ötletére ne a posztban (oly sarkosan) betett kép látványa fogadja felvilágosult környezettudatos fiatal európai barátainkat.

 
 
süti beállítások módosítása