Szennyező utánzat

PPJ         2009.06.28.

Dummer. Like nothing else. (/home/martink/www/htdocs/fun/dummer/dummer-05.png)

"Tag a Dummer!", hívja fel a figyelmet eme remek ki ellenkampány. Igen, a Hummerről van http://www.treehugger.com/hummer-h2-accident001.jpgszó, erről a fosszilis energia nyelő, terepi munkára alkalmatlan, az öbölháború H1-sét utánzó (így a patrióta háborúpárti amerikaiak hülye agyát - mert nem szívét- http://mediacology.com/wp-content/uploads/2008/01/body-builder.jpgmegdobogtató), selejtes fux-verdáról. Ezt az oldalon található videógaléria is segít  alátámasztani.

 

Ez a mikro-site elmagyarázza a lelkes érdeklődőnek, mennyire béna ez a jármű minden szempontból, elmagyarázza, hogy alkalmatlansága után még ráadásul feleslegesen nehéz, ezért rossz a hatékonysága, ezáltal rengeteget zabál. Összehasonlítások más (kifejezetten használható) terepjárókkal, összehasonlítások gazdaságos autókkal, és tanácsok arra az esetre, ha végül helyesen úgy döntük, inkább más célra használjuk. Ártalmatlanítva a tengerbe dobva például kiváló korall-zátony képződési lehetőség lehet, vagy ha bővítenénk a házat, csak be kell falazni , függönyök az ablakaira, és kész is egy új szoba.

 

Mindezek után nincs más dolgunk, mint a letölthető és kinyomtatható matricázó szettel, minden az utcán még közlekedő Hummert (és tulajdonosát) "megajándékozni" egy nagy D betűvel a logókra ragasztva, mert ezek nem Hummerek, hanem Dummerek!

További szellemes humorú képek itt találhatók.

 

         7 hozzászólás

Címkék: benzin hummer dummer

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr641213125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2009.06.28. 17:59:56

Annyi fölösleges dolog van a világon, ez a hummer is valami ilyesmi lehet. Mekkora bajok lehetnek annak lelkében, aki ilyen jármű birtoklásától érzi magabiztosabbnak magát... Ez nem kritika; mindenkilelkében lakozik jó is, de a hummer-birtoklás súlyos fátyol a jóság előtt. Ha majd belátóbbak lesznek a potenciális Hummer vásárlók, eljön a boldogság...
Nem t'om, ez a blog hasznos? Lényeges, hogy ezt most leírtam?
Annyi fölösleges dolog van a világon :-).

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.06.28. 22:05:12

@sovesztomesz:

Nem fölösleges. Pillangó effektus, minden összefügg mindennel: ha már pár másodpercet erre fordítottál (köszönjük!) azt jelent valamit, megjelenik a hozzászólásaid között, megjelenik a blogon, és magad számára is egy ügy, meg most már tudsz erről a Dummer ellen weboldalról is.

Igen, ezt még ki se fejtettem, csak a gyúrós képpel sejtetem, hogy pszichológiai gondok vannak az ilyen embereknél...
Ezt rajtuk kívül, mindenki látja is :D!

Köszi még egyszer!

Néha nézz a blogra, hogy hasznos-e, vagy fuss végig pár rovatot. Ennyit az önajnározásról :D.

Szia!

szmoker (Homo Trollicus) 2009.06.29. 12:35:30

H1 Hummerra nem lehet rosszat mondani, az komoly katonai technika (mint pl. a G-Klasse).

A többi csak műanyag telepjáró.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.06.29. 12:44:48

@szmoker:

Így van. Ez az egyik konkrét menü is Dummer oldalon, hogy vegyük figyelembe minek az (olcsó?) utánzata, és, hogy mire használták a H1-et.

Békefenntartás = népirtásra :D

Nem mondom, szép szimbólum ezek után ilyennel közlekedni. :D

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.07.20. 10:00:46

A Hummer az egyik legjobban sikerült terepjáró. A funkcióját maximálisan kielégíti. Az tény, hogy közúti közlekedésre teljesen fölösleges, de elég jól működik puncimágnesként.

dernarmot 2009.07.20. 12:01:05

A Humvee valóban egy, a kifejlesztés céljainak tökéletesen megfelelő jármű (univerzális hadászati bevethetőség). Terepjárónak viszont nem túl jó, ugyanis a nagy tengelytávolság miatt a kisebb buckákon fennakad, illetve drabális méretei miatt erdei használatra is alkalmatlan.

Amiről pedig a cikk szól pont a civil alkalmazás értelmetlensége, a puszimágnesség. Akinek egy ilyen segédeszköz kell, hogy egy hölgy társaságát elnyerje, az vagy valamilyen testi fogyatékosságát akarja kompenzálni vagy csak (és itt emelnék be a szövegbe H1, H2, H3, H4 tulajdonosok szókészletéből egy kifejezést)"csíra".

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.07.26. 16:46:51

@R.T:

Jómagam ellenérvként az ügy vitájának azon részét hangsúlyoznám ki, hogy „milyen áron”! Milyen áron Hummer a Hummer, milyen áron punimágnes (már ha az egyáltalán!?). Mert ugyan egy rózsaszínűre festett D&G márkajelzésű póló, egy fröccs öntött napszemüveg, egy tubus hajzselé és egy jó adag arany ékszer is óriási romboló hatással bír (sok-sok folyamaton keresztül, közvetve és közvetlen) a természet és a társadalom sérülékeny szövetére egyaránt, de a Hummer ilyen szempontú teljes intolerálása kellő kifejtést kapott a hivatkozott weblapon. Egyszerűen a többi járműhöz, de még saját kategóriájához, a terepjárókhoz hasonlítva is felbecsülhetetlenül káros, pazarló, veszteséges szinte mindenre nézve. Ahogy az egyik kép kimondja (és akkor most magamat ismétlem) : „Environment? Fuck it!”

 
 
süti beállítások módosítása