Élőlánc a Velencei-tóért

PPJ         2009.05.08.

Tiltakozó gyűlés a Velencei-tó értékeinek, csendjének és nyugalmának, valamint növény és állatvilágának megőrzése érdekében a Velencei- tóért 

Tudja-e,

  • hogy Gyurcsány Ferenc kormányának utolsó ülésesén a bukott miniszterelnök sürgősséggel elfogadtatott egy kormányrendeletet, melyben a hatósági ügyintézés szempontjából kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a King’s City elnevezésű komplex turisztikai projektet. A 83/2009 (IV.10.) Korm. rendelet ez év nagypéntekén jelent meg a Magyar Közlönyben?
  • hogy a kormányrendeletet megelőzően Fejér Megyei Főügyészség a beruházás tervezett helyszínének csereügyletében vizsgálatot folytatott. A nyomozás során az ügyészség számos jogszabálysértést tárt fel, ezért négy óvást nyújtott be és új, a jogszabályoknak megfelelő határozat elfogadását indítványozta az érintett hatóságoktól?
  • hogy a King’s City elnevezésű beruházás keretében a tó közvetlen közelében elterülő 70 hektáros területen gigantikus épületek magasodnának, helyet biztosítva egy hatalmas amerikai stílusú megakaszinónak, valamint az ehhez kapcsolódó szállodáknak, éttermeknek és konferencia központnak?

Ugye nincsenek véletlenek?

Akarja –e,

  • hogy politikusaink helyi és országos szinten a hátunk mögött egyezkedjenek és üzletelgessenek a jövőnket befolyásoló beruházásokról?
  • hogy a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a továbbiakban is zavartalanul folytathassa az állami tulajdonú földek külföldi kézre juttatását?
  • hogy a beruházás súlyosan veszélyeztetesse a Velencei-tó és környéke rendkívül érzékeny ökológiai egyensúlyát?
  • hogy a beruházás keretében a Magyarország ezeréves kultúrája, történelme és gazdag múltja egy külföldiek által üzemeltetett kaszinó keretében kerüljön bemutatásra?
  • hogy a beruházás keretében megvalósuló épületek örökre elcsúfítsák a tópartot?
  • hogy a kaszinó következtében a térségben megnövekedjen a bűnözés, a prostitúció és a kábítószer kereskedelem?

Ha a válasza NEM, akkor csatlakozzon hozzánk egy kellemes délutáni családi rendezvényen!

Az ország földje, vizei és légtere közös kincsünk.
Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek róla!!

http://www.elolanc.hu/index.php/forro/velencei-to

         szólj hozzá

Címkék: ajánló természet környezet velencei tó hétvégére

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr581109729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása