Szerintem nem kell libamáj.

PPJ         2009.02.18.

         4 hozzászólás

Címkék: index vélemény videó libamáj

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr14951565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smidt 2009.02.21. 00:43:16

Egész egyszerűen szánalmas, hogy pár sötétzöld hogy próbálja meg alaptalan érvekkel alátámasztani a légből kapott gondolatait.Vegyük már észre, hogy francia lobbiról van szó a cél nem más mint a hazai libatenyésztők és libamáj előállítók versenyképességének csökkentése. Nevetséges, hogy emberi aggyal érzékelhető fájdalomhoz akarják hasonlítani a libák fájdalmát. Amíg csak lesz én magyar libamájat fogok venni és fogyasztani mert ez a legjobb minőségű olyannyira, hogy Japánig vitte az ország hírét. Ha majd egy zöld egyesület érdemi elismerést vív ki ennek az országnak külföldön akkor szólaljon meg....

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.02.22. 18:55:41

@smidt:

A Szent István Egyetem
Mezőgazdaság és Környezettudományi Karának Környezet és Tájgazdálkodási Intézetének
Ökológiai Mezőgazdasági és Állatjóléti Tanszékének

két óráját hallgattam:
Általános Etológia és
Háziállatok védelme.

Két tanár okított:

+ Dr. Janbaz Janan, CS.c. ,egyetemi docens és

+ Tóthné Maros Katalin, egyetemi adjunktus.

Mindketten tagjai a Magyar Etológiai Társaságnak, szóval nagy baromságokat nem mondhattak.

Janbaz az "A lúdtartásban eloforduló egyes betegségek megelozése különbözo alternatív takarmány-kiegészítokkel" és az
"A tolltépés okozta stressz kimutatása és csökkentése különbözo módszerekkel ludakban"
van otthon és egyszer nem volt szó arról, hogy ne éreznének fájdalmat az állatok.

Alaptalan érvek, légből kapott gondolatok?
Kicsoda Ön? Szakértő vagy egy csorgónyálú gasztronómus?

[Foie gras literally means "fatty liver" in French. To produce it, young ducks or geese have over four pounds of corn mush forced down their throats through a long metal pipe each day for two to three weeks until they can barely move and are on the verge of organ rupture and death. For a 150 pound human, this would be equivalent to 60 pounds of food per day.

The force-feeding process causes the ducks' livers to swell up to ten times their normal size, inducing a disease that veterinarians call "hepatic lipidosis." These fattened, diseased livers are sold as "foie gras."]

Egyre több és több országban tiltják be és nem véletlenül. Jah és nem is francia összeesküvés elmélet miatt.
Szerintem az nevetséges, hogy Ön olyan tudati színvonalon van (gimis biológia órán biztos mással volt elfoglalva), hogy nem tudja, nemhogy az állatok, a növények is éreznek fájdalmat, mégpedig bizonyítottan és kimutathatóan.

Egye a libamáját! Vigasztal annak tudata, hogy igaz az a mondás, hogy az vagy amit megeszel. Tehát az Ön szervezete időnként ezek szerint kap némi stresszfehérjét, kínszenvedés okozta zsírsejteket, és fájdalom okozta szénhidrátokat: gratulálok.

Apropó zöld egyesületek: az összes magyar zöld egyesületnek van nemzetközi kapcsolata, találkozója, külföldi egyetem intézetével kapcsolata és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület az egyetlen a Földön ami átfogó nemzeti környezeti nevelési stratégiát dolgozott és adott ki Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia 2003 -alapvetés- címen.
Hasznos olvasmány az élet minden területére.
bocs.hu/kornev/strateg/

Mátyás 2009.03.23. 01:18:53

illetve ajánlom a szerző figyelmébe a következő szöveget:
lakatos.free.fr/Tanitas/AT/Utcai/utcai.html

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.03.23. 11:17:49

@Mátyás:

hasznos. mindenképp.

érvelésem arra alapult, hogy nekem van megalapozott szakmai tapasztalatom, neki pedig csupán véleménye, ami amint elkezdjük boncolgatni állításait: szétesnek. Szerintem részletes a kommentárom, nem arra apellál, hogy ki vagyok, mit és honnan tanulok.

 
 
süti beállítások módosítása