Újuló Füvészkert

PPJ         2009.02.16.

Pacsker: Tündérrózsa

 

Eddig egyszer voltam a Füvészkertben: tavaly, amikor az óriás

tündérrózsa szenzációs virágzása történt. Jó alkalom volt kipróbálni aznap beszerzett Oly E410-em. Igazán jól szervezett és botanikus kerthez méltó volt minden amit láttam, ajánlom a kert megtekintését.

Így valamelyest már kötődve a helyszínhez találtam érdekesnek a hírt, hogy:

 

 

A pénzből a kert történetének eddigi legnagyobb fejlesztését fogják végrehajtani. Az 1960 óta természetvédelmi területté nyilvánított Füvészkert jelenleg 6000 növényfajjal fogadja a látogatókat. A sziklakert, a hazai flóra környezetét bemutató gyűjtemény, az orchidea-, páfrány- és kaktuszgyűjtemény mellett rendelkezik egy 30 000 lapos herbáriummal, 20 000-es termés- és maggyűjteménnyel, valamint több száz éves botanikai kiadványokat is tartalmazó könyvtárral, illetve az egyedülálló citrus- és trópusi haszonnövényeket is befogadó műemléki Pálmaházzal.

Pacsker: Victoria cruziana

A Füvészkert egyik fő feladata a védett növények megőrzése és gyűjteményének bővítése. Jelenleg a kert 85 hazai és 350 ide telepített, fokozottan védett fajról gondoskodik. Az elnyert, csaknem 400 millió forintos uniós támogatás lehetővé teszi, hogy Füvészkert létesítményeit korszerűsítsék, és a gyűjteményeket bővítsék.

forrás: index

ÉS Már nyílik a Füvészkertben a tavasz első hírnöke, a téltemető!

Pacsker: Téltemető

 Fotók: Desired. Techniques.

         szólj hozzá

Címkék: fejlesztés füvészkert

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr75947129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása