Hossó Andrea, Jamie Oliver és Lázár János - mindannyian a TTIP ellen!

PPJ         2015.03.09.

Előző bejegyzésünkben épp az eddigi legátfogóbb dokumentumfilmre építve írtunk ismét a TTIP-ről, amikor is összeállt a kép bennünk, hogy Hossó Andreától kezdve Jamie Oliveren át akár Lázár Jánosig, elég szépen alakul egy össz-európai aktív ellenállás az Ameurópai Unió tervével szemben. Leginkább Hossó Andrea fejti ki az alábbi műsorban az eddig nyilvánosságra került adatok tükrében, hogy tulajdonképpen a szabadkereskedelmi megállapodás nem is-, leginkább nem-, tulajdonképpen semennyire sem a szabadkereskedelemről szól! Akkor meg miről?!

Dr. Hossó Andrea, közgazdász

Műsor a készülő transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodásról. Megteheti-e Magyarország, hogy kimarad az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodásból? Az egyezmény és a nemzeti érdekek védelme. Az USA gazdasági beágyazódása Európában. A megállapodásnak köze nincs a kereskedelemhez, hanem arról van szó, hogy egy geopolitikai-stratégiai egyezményről van szó, a transzatlanti szövetség megerősítéséről, ennek a neoliberális gazdaság- és politikafilozófia jegyében, ami az elmúlt 40-50 évben is uralkodott.

De nem csak a magyarok aggódnak: Jamie Oliver a TTIP-ről
(forrás: https://stop-ttip.org/blog/if-you-love-good-food-farming-stop-ttip/)

"Én nem akarok növekedési hormonnal kezelt marhából készült marhahúst és klórral kezelt csirkehúst enni, vagy olyan élelmiszert, melyet az EU-ban tiltott növényvédőszerekkel kezelt növényekből készítettek és az EU-ban tiltott adalékanyagokat tartalmaznak, de legfőképpen nem akarom, hogy a gazdáink tönkremenjenek."

[New trade deal with U.S. will open the door to inferior food pumped with growth hormones and pesticides warns Jamie Oliver - dailymail.co.uk]

A TTIP - az EU és USA közötti Szabadkereskedelmi Egyezmény, melynek tárgyalásai intenzíven folynak úgy, hogy mi európaiak mit sem tudunk arról, hogy mire készülnek a fejünk felett, az EU-ban példa nélküli módon: ZÁRT AJTÓK mögött! Az EU szokványos eljárásaiban eddig az európai civil szervezetek minden új törvény, szabályozás előkészítésében partnerként részt vettek, arra rálátásuk és befolyásuk volt. Most az európaiakat gyakorlatilag kizárták a jövőjüket meghatározó egyezmény előkészítéséből... Persze titokban kell tartani azt, hogy lenyomják a torkunkon azt, amit sosem volt szándékunkban megenni. Elveszíthetjük azt, amit Európa legfontosabb vívmányainak tartunk: az élelmiszerbiztonságot, az elővigyázatosság elvét, ránk kényszeríthetik a GMO-t.

en_jamie_oliver1-1024x683.jpg

Lázár János

Szinte azt mondhatjuk, hogy ugyanúgy, mint a GMO-k esetében, öt párti egyetértés van a parlamentben a TTIP-re való NEM-et illetően!

Lázár János miniszter aláírja a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények elleni petíciót. (Fotó: MTVSZ Facebook)

lazarjanos_ttip.jpg

További GreenR posztok a témában:

⊕ A Magyar Nemzet meglátásai John Kerry külügyminiszter "TTIP-mézesmadzagjáról"

⊕ Tiltott GMO Magyarországon? - Kiborult a zöld ombudsman, a TTIP vétóját követelik

⊕ Súlytalanná válhat Magyarország GMO-mentessége? - Rádiófelvétel a TTIP-ről

⊕ Nem kérünk amerikai, hormonkezelt, génmódosított, klónozott élelmiszereket!

⊕ Génpiszkált és betiltott rákkeltő anyagokat hoz az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény?!

         1 hozzászólás

Címkék: politika amerika usa videó eu ukrajna németország európa európai unió gmo mezőgazdaság jamie oliver génmódosítás géntechnológia új világrend közgazdaság fenntarthatóság agrárium európai zöldek humánökológia ökológiai politika génmegőrzés szabadkereskedelem ttip euro-atlanti erők

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása