Internet VS föld: Az aszfaltbennszülöttek értelmi képességeiről

PPJ         2014.10.28.

Aszfaltbennszülött liberális csőcselék... No, jöjjön a görbe tükör. Nem tudom, lemaradtam valamikor egy "kibernet honfoglalásról", vagy mikor hagytuk el a true-school old-school szülőföldünket?! Mióta táplálkozunk ételek helyett bitekkel-bájtokkal?! Az anyaföld, szülőföld, termőföld helyett mióta ad enni az internet?

Ezek nem politikai kérdések - egybitesek kedvéért: ezzel nem állítom, hogy ne lenne elhibázott ez az adó - pusztán a nagykörúton belülre szorult szürkeállomány világos rangsorlátási képességét pellengérezem. Még egyszer - a gyengébbek kedvéért: nem arról van szó, hogy ezt nektek az interneten írom meg, hanem hogy csúnyán elhibáztátok a lényegi rangsort! Könyörgöm, nemzeti imádságunkat, a Himnuszt sem voltak képesek elénekelni a rendezvény végén és végleg lehullt a lepel, mikor EU-s zászlót lobogtattak. Ezeknek se Istenük, se Hazájuk!

Sőt, még tovább megyek - még csak nem is önmagában a materiális étel szolgál nekünk táplálékul! Hanem a benne lévő Napsugarak ereje, az az éltető fény, mely nélkül aligha élhetnénk testben itt e Földön. Ha nem lenne a Nap éltető szeretete, akkor megnézhetnénk magunkat. És erre ez a "jövőért aggódó" liberális csőcselék mit tesz? Bizonyítván mérhetetlen materializmusát, kiberdeviáns posztliberális transzhumanizmusát és képtelenségét a jövő zálogának megértésére, nem az áldott isteni gyermekeiket emelik az égbe, hanem a százezres mobiltelefonjaikat. A jövő generációk életének védelme helyett, egy virtuális lehallgatóeszközt, egy blackmirror-t tartottak kezeikkel magasabbra önmaguk eszénél.

Grumpy Cat megaszondja az aszfaltbennszülöttek értelmi képességéről

10636269_891472234196961_8673907292582922612_n.jpg

Hetesi Zsolt, a fenntarthatóság kutatásának egyik hazai guruja ezt írja:

"Nem állást foglalva, csak elgondolkodva kérdezem: tavaly a földtörvény kapcsán nem akadt több tízezer tüntető, csak most a netadó lehetősége esetén. Enni nem előbb kell, mint internetezni?
Ismét úgy érzem, a valóban fontos kérdések súlya azon mérhető le, mennyire kevesen érdeklődnek utána."

1480534_10202829412439563_3716150378542758845_n.jpg

PEDIG! A nemzetek modernkori biztonságát a természeti erőforrásaik minősége, mennyisége, állapota továbbá azok megőrzése határozza meg - és ezt a város sem ússza meg! Milyen intézkedésekre van szükség termőföldünk védelméhez? Hogyan alakul a magyar föld jövője? Erre a kérdésre keressük a választ A magyar föld sorsa c. kötet szerzőivel egy kerekasztal beszélgetés és könyvbemutató keretében.
http://www.mtvsz.hu/a_magyar_fold_sorsa - A rendezvény ideje: 2014. november 5. 10 óra (A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.)

A tanulmánykötetben a szerzők arra tesznek kísérletet, hogy a hazai földügy évezredes Kárpát-medencei történetiségének és mai alakulásának a nemzeti megmaradás szempontjából sorshatározó lényegét egyetlen kötetben, tudományos igénnyel feltárják. A kerekasztal beszélgetésen körbejárjuk, hogy milyen intézkedésekre van szükség termőföldünk védelméhez. A föld az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, és jelentősége a világ népességének növekedésével párhuzamosan egyre növekszik. A Magyar Természetvédők Szövetsége a kerekasztal beszélgetés kapcsán a globális kitekintés mellett az aktuális magyar viszonyokra is szeretné felhívni a figyelmet, Magyarországnak ugyanis a lakosságához és területéhez viszonyítva relatíve nagy mennyiségű, jó minőségű termőföld áll rendelkezésére. Ez országunk egyik legfontosabb nemzeti vagyontárgya, melyet meg kell őriznünk, hogy minél több gazdálkodó magyar család számára biztosítsuk a földhöz való hozzáférést és a tisztes megélhetést. Ezen túlmenően fenntartható módon kell gazdálkodnunk a földdel, annak érdekében, hogy ez a nemzeti kincs a jövő nemzedékek számára is rendelkezésre álljon.
------------------------------------------------------------------------------------------------

A teljesség igénye nélkül még néhány aktuál- és geopolitikai, metafizikai és futurológiai kiegészítés

Ennek a balliberális tömegnek úgy kilőtték a kettősmérce lövedékeivel a harmadik szemét, hogy azt sem veszi észre, hogy épp az Ukrajnaihoz hasonlatos CIA-NATO "Gladio B" tervhez asszisztál... Elképesztő látni, hogyan osztják egyesek a balliberális uszító szlogeneket és szövegeket, amikor már csak a "boldog tudatlanságban" élők nincsenek tisztában, milyen módszereket alkalmaz az USA / Mossad ha egy országban váltást akar előidézni vagy káoszt. Elég megnézni Ukrajnát...

10730922_776920642355971_971265605648810025_n.jpg

És ha már internet, mobiltelefonok és blackmirror... Egy remek írás a Pannon Front 36. számából. A fény látványa egykor a szentség élményéhez vezetett. Ma rideg fényszármazékot villogtató számítógépekkel, televíziókkal és telefonokkal veszi körül magát az emberiség. Nem tudja, hogy ez nem pótolhatja az igazi emberi nagyságot, ami a szellemi fénnyel és tudással való szoros kapcsolatából ered.

"A természetes fény sohasem mozdulatlan, mint egy döglila zúgást árasztó neon, kattogó reklámfelirat vagy egy utcai „lámpatest”, ami mindent hullaház-szerűvé tesz maga körül, amint „fénye” szintén szellemtelen anyagokra és tárgyakra esik: a betonra, vagy az aszfaltra, vagy a műanyagasztalra és műanyagszékekre. Miként a műanyagból készült tárgyakkal, szobrokkal stb. nem lehet azonosulni, azok mindig idegenek, „külsők”, üresek és értéktelenek, szemetek maradnak: úgy a kattintásra előálló és kattintásra kialvó neonfény szórt, éles idegenségével sem. A mesterséges fény olyan, mint egy anti-varázsló, aki pálcájával érintve nem arannyá, hanem halottá változtat mindent, amire ráüt." - Molnár András: A fény és a villanykörte

Az ember szó szerint az anyagba ragadt. René Guénon ezt szolidifikációnak hívja. Megszilárdulásnak. Az ég beboltozásának. Amikor is az ember saját tevékenysége révén szilárdítja meg maga körül az őt körülvevő teret, miközben utat nyit mindannak, ami alulról jön.

"Milyen bizarr, hogy éppen napjainkban, a ledlámpák és az okostelefonok háttérvilágításának a bűvös és sejtelmes fényében honol éppen a legnagyobb sötétség, míg régen a mécsesek és gyertyák ezerszer nagyobb világosságot árasztottak. ... Mi lesz veled te fejlettek között a legfejlettebb, ha majd nem jön ki a 220 a konnektorból? Akkor ki fogja megmondani neked, hogy ki vagy? Akkor is fejlett leszel, ha nem lesz a valagad alatt a fűthető bőrfotel és a 100 kilométernyi kábel? Gulyás! Hallod ahogy nevetnek? Hallod, ahogy hasukat fogják a röhögéstől a letűnt idők emberei? Mondd, barátom, mi lesz a hozzád hasonlókkal egy hosszú-hosszú áramszünet esetén? Mi lesz a hozzád hasonlókkal egy esetleges keleti nyitás esetén? Elmész majd Moszkvába, hogy a lemerült és használhatatlan táblagépedet Putyin képébe vágd?" - “Digitális középkor”

Az alábbi hírt végezetül pedig küldeném a posztliberális sci-fi-optimista globál-kiber-tudat technokrata transzhumanista őrülteknek, meg annak a pár ezres tömegnek aki vasárnap a telefonját emelte kezével az égbe az áldott isteni gyermeke helyett...

"Elon Musk, a Tesla elektromos autók, illetve a polgári űrrepülés úttörőjeként ismert SpaceX alapítója egy előadáson elhangzott kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte a mesterséges intelligencia az emberiségre leselkedő legnagyobb veszély. ... Musk szerint nagyon oda kell figyelni a fejlesztés közben, mert az önállóan tanuló, gondolkodó és döntő gépek veszélyesebbek, mint az atomfegyverek." - Az ördögöt idézzük meg a mesterséges intelligenciával

7053379_4d32c257a00a17d5f4d770313ec1622b_wm.jpg

         15 hozzászólás

Címkék: fidesz usa föld mezőgazdaság metafizika transzhumanizmus földtörvény fenntarthatóság agrárium technokrácia humánökológia techno optimizmus

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr226840117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epix 2014.10.28. 13:35:55

Kedves Pacsuta!

Ez most teljesen betegre sikeredet. Nem tudom miért érzed magad ennyire nyomorultul, hogy másokra vetited ki valamiféle haragodat, azokra akik máshogyan gondolkoznak. Ezek az emberek azért godolkoznak vagy látják másként a világot, mert más a világképük és/ vagy mert más környezetben élnek, más az lexikális és/vagy spirituális tudásuk stb... Lehet, hogy az amiért te haragszol rájuk, (ami állításod szerint nem is foglakoztatja őket) az számukra nem is létezik, nem is tudnak róla. A blogodat majdnem az indulása óta követtve, azt látom, hogy valami eltört benned és zagyva összesküvés elméletek hívője lettél. A te tudásod és világlátásod arra kéne, hogy össztökéljen, hogy ezen embertárasidnak segíteni tudjál, megértetni velük és segíteni feldogozni nekik azt a tudást, amiknek te már a birtokában vagy. A világ sokkal bonyolultabb annál, hogy le lehesen írni egy egysíkú összesküüvésben. Amikor így beszélsz más enberekről bemocskolva őket, akkor sajnos te is bekerülsz egy "kasztba", ahol az üldőzési mániás összesküüvés hívei vannak.

Remélem, hogy ez nálad mostanában egy átmeneti megingás és majd túllendülsz rajta.

Végezetül szeretném erre az írásra felhívni a figyelmedet. tudatbazis.hu/hirek/fejlodesunk-honnan-jottunk-es-hova-tartunk

Az itt leirtak nagyon hatottak rám és segítettek megérteni velem, hogy nem szabad haragudni és hibáztani azokat, akik nem láthatják valamilyen okból azt, amit én már látok vagy tudok a világról.

Ezt az írásra a te blogodon keresztül találtam rá.
greenr.blog.hu/2013/03/17/spiritualis_darwinizmus_es_spiraldinamika
Ajánlom olvasd el újra.

Jó volna, ha magadhoz térnél és a blogod újra nem egy mocskolodó, károgó blog lenne a továbbiakban. Úgy gondolom, hogy többre vagy érdemes és sok embert tudnál "felébreszteni" és segíteni őket. De ez csak egy pozitiv szemlélettel fog sikerülni.

üdv: "egy követőd"

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.10.28. 16:49:46

@epix: Kedves, PGY!

Örülök, hogy "követsz" és a nem is akarlak lebeszélni róla, azonban abban biztos vagyok, hogy - nem fogok megállni, - te most nem értél engem utol.

Most nem fogom még egyelőre törölni a blogra is bejegyzett spiridarwin posztot, de azt itt elmondom és megerősítem, ha az azóta eltelt posztokból nem vált világossá, hogy maximálisan elutasítom ezt a fajta "fejlődéselméletet". Akkor még nem, most már igen. Mi ezzel a gond? Miért nivellálnám magam és miért "ragadjak meg" egy olyan szinten, amivel már nem tudok egyetérteni számtalan szempontból?!

Nem tudom milyen "összeesküvéselméletekről" beszélsz, én csak napi gyakorlatokat látok!

Biztosíthatlak, hogy nem "átmeneti"(sic!) a "megingás"(sic!) nálam, ahogy arról is, hogy továbbra is azon fogok fáradozni, hogy a nehezen kibogozható összefüggéseket bizonyos témák mentén levetítsük és megragadjuk.

Nem tudom milyen "mocskolódásról" beszélsz, ha tudsz konkrét példát, akkor szólj! De ha csak a "politikai korrektség" hiánya, ami neked már "mocskolódás", akkor hagyjuk is, erről nem én és nem most akarok meggyőzni senkit, hogy miért kell világosan kimondani, hogy mit gondolunk az aberáliberáldemokrácionizmusról és a vele létrendileg felette és szemben álló valódi szabadság viszonyáról.

Ha viszont van javaslatod, hogy milyen témák mentén lehetne az ökológiai és spirituális válságot tudatökológiai és metafizikai szempontokból megerősítve, az eszméket nem felhígítva, de mégis még érthetőbbé téve, jelen blogban megfogalmazni, úgy örömmel várom!

Üdv!

mrZ (törölt) 2014.10.28. 23:48:12

A kaja az onlinepizzeriában teremtődik, mit hadoválsz itt valami termőföldről!!!
Spiritualizmus? Mi az? Hány követője van?

Valamikor én azt hittem hogy a net majd beomlasztja a barlangot. Ma már biztosan tudom hogy csak megerősíti.
A zombik mindent arra használnak hogy a barlangjuk egyre sötétebb és biztonságosabb legyen.

titan 2014.10.29. 13:01:46

Éppen ezt a gondolkodásmódot kéne kiírtani az emberek fejéből, hogy szembeállítják egymással a vidékieket és az "aszfaltbenszülötteket", ami úgy gondolja, hogy az élet egyik területe (mindig a saját) fontosabb, mint a másik, és aki ki mer állni olyanért, ami számomra nem fontos, az ellenséggé válik csak azért, mert nem azért állt ki, ami nekem nem fontos. Ez a blogposzt is csak támogatja a ,,divide et impera'' ezeréves módszert, és aláírja a régi viccet arról, amikor a különböző nemzetek tagjai főnek a kondérban a pokolban. Ha nem ismered a viccet, olvasd el, tanulságos.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.10.29. 13:18:27

@titan: Ó, igazán?! Mióta is követed a blogot? Mert láthatóan nem ismered mélységeiben, hogy milyen alapon mikor és miért szólunk! greenr.blog.hu/2014/02/25/hiszem_hogy_a_talajon_az_ember_nem_csak_all_hanem_el_is

A városi liberáltömeg mikor állt ki egyetlen fontos, az egész országot érintő ügyért?!!!

titan 2014.10.29. 13:30:55

@PPJ: Én nem a blogra válaszoltam, eddig nem ismertem, amire válaszoltam, az az a blogposzt, aminek a kommentjeit épp olvasod. A városi "liberáltömeget" (fentebb más által említett mocskolódás letudva) pedig meg kell szólítani, és ha az megvan, ki fog állni. Ha meg csak lenézően le "liberáltömegezed", ne várd, hogy melléd álljon.

titan 2014.10.29. 13:33:42

Hozzá kell tennem, 16 éves korom óta dolgozom, emellett tanultam, most is tanulok, 33 éve születtem a nagykörúton belülre, és legmélyebb elismerésem azoké, akik a földekért és akik a földeken dolgoznak, és azoké akik a fontos dolgokért kiállnak.

5perc 2014.10.29. 14:02:33

Szerintem ez egy alapos csúsztatás.
Nem az internetadó miatt mentek az utcára (és egyáltalán nem csak a körúti bitparasztok), hanem a kitiltás ügyből kipattanó ezer milliárdos adócsalást takargató fidesz korrupció miatt az internetadó apropóján.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.29. 23:48:40

"Nem állást foglalva, csak elgondolkodva kérdezem: tavaly a földtörvény kapcsán nem akadt több tízezer tüntető, csak most a netadó lehetősége esetén. Enni nem előbb kell, mint internetezni? "

enni lehet tot krumplit, lengyel tejet, na meg holland sajtot
mi ezzel a problema?

amugy nekem is a netadoval kapcsolatos mssziv megmozdulasnal eszembe jutott a manyup ELRABLASA elleni hergya tiltakozas
erdekes na...

Kapitány_1 2014.11.01. 11:18:39

Sötétség délben.
2006-ban is akkor csőcselék volt.
Ott inkább.
És ahogy mondták, a netadó a jéghegy csúcsa az állami maffia ellen - amely 25 éve szívja vérünk.
Egyik kutya, a másik eb. A demagóg jelszavak változnak, a stílus is, de a lényeg maradt. Hatalom és pénz mindenáron. A maiak ezt már alig álcázzák arrogáns hazudozásaikkal. A baj az, nincs alternatíva, csupa parazitából áll a magyar elit.

AtyafiPeca · http://atyafipeca.wordpress.com/ 2014.12.08. 17:45:55

Teljesen korrekt és lényeglátó írás.
Egy adott ember fejlettségi foka, akkor mutatkozik meg, ha lekapcsolják a 220 V-ról.
Itt már nincsenek emberek, csak drótra kapcsolt androidok. Az apparátus(Hamvas) pedig gördülékenyen működik.
Bárcsak beköszöntene egy negyed évszázados áramszünet. Akkor rögtön kiderülne, hogy ki mennyit ér. Egyébként ez még a mai fiatalok életében VASTAGON benne van.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.08. 22:59:22

@AtyafiPeca: vastagon úszunk a cunci szarban, s nem félek ezt androidról megírni :-)

 
 
süti beállítások módosítása