Humánökológiai filmgyűjtemény - fontos leplek hullanak le

PPJ         2012.06.10.

Íme a következő frissítése a humánökológiai filmgyűjteménynek! Egy újabb adag a szabadon elérhető és terjeszthető, világnézet- és életfelfogás változtató filmalkotásokból!

Először is szeretném megköszönni mindazoknak, akik anyagi támogatással segítették tavaly nyáron a humánökológiai filmgyűjtemény létrejöttét! Számomra havi ~2500 forint a Dropbox 50GB-os tárhely szolgáltatása. Aki úgy érzi, hogy az eddigiek alapján érdemes egy ilyet "a zembörök" okulása végett üzemeltetni, és bármekkora összeggel is, de támogatni szeretné a továbbiakban, úgy erre a "MagNet - első magyar etikus és ökobank" számlaszámra: 16200216-00209395 lehet ezen szándékot kifejezni. Természetesen szívesen közzé teszem, ha valaki nevét is szeretné adni a támogatásához, és volt rá példa, hogy régi olvasónk nevét nem kívánta viszont megjelentetni.

Nagyon-nagyon köszönöm!

Elpusztíthatatlanok - They Live (1988) (Magyar wikipédia)

A gazdasági válság következtében munka nélkül maradt Nada (Roddy Piper) Los Angelesbe megy munkát keresni. Állás helyett azonban egy világméretű összeesküvés nyomaira bukkan. Kezébe kerül egy különleges napszemüveg, amelyen keresztül egészen más színben látja a világot. Az óriásplakátok, a magazinok címlapjai, a tévéreklámok a napszemüvegen keresztül nézve feltárják titkukat: mindenhonnan a tudatalattinak szóló, szabad szemmel láthatatlan üzenetek bombázzák az embereket arra ösztönözve őket, hogy vásároljanak, fogyasszanak, birtokoljanak. Hamarosan kiderül, a tömegek eltompítása nem kereskedelmi fogás, hanem földönkívüliek manipulációja. Az idegenek ezzel a módszerrel szeretnék elterelni az emberiség figyelmét arról, hogy megkezdték Földünk invázióját.

"Véletlen talál egy szemüveget, amin keresztül a óriásplakátokon más feliratok látszódnak. Például a "Control Data Corporation" helyett az "OBEY" (Engedelmeskedj) felirat látszik, a Karib-tengeri nyaralás csábos nőalakja helyett a "Házasodj és szaporodj", a papírpénzen pedig az "Ez a te Istened" látszik. "Nézz tévét!" "Ne gondolkodj!" Aztán kiderül, hogy az emberek egy része idegen lény. Nada rájön, hogy a politikusok, a médiaszemélyiségek, a pénzemberek és katonák (de nem kizárólag, vannak köztük "átlagemberek" is) mind-mind idegen lények, akik uralják és manipulálják az emberek világát. Betyárság ez tehát, Carpenter egyik legjobb filmje." - írja a Mozibabe blog, majd folytatva:

"John Carpenter 1988-as filmje igazi csemege. Olyan film, amit húsz évvel később is értékelni fogsz. Kemény társadalmi kritika ez sci-fi/horror/akció köntösbe bújtatva, a sci-fi írók legjobb hagyományai szerint, hiszen ők is azért tették a hidegháborús időszakban a "jövőbe" történeteiket, mert így átmentek a szűrőn. Persze 1988-ban már nem működött a cenzúra az USÁ-ban, de olyan széles tömegekhez nem tudta volna eljuttatni elgondolkodtató filmjét mint így, b-kategóriás akció sci-finek álcázva (minden idők legkínosabb verekedős jelenetével például)."

https://m.blog.hu/mo/mozibabe/image/theylive.jpg
They Live.avi
They Live.srt

         szólj hozzá

Címkék: humánökológiai filmgyűjtemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr244577115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása