Rákos betegek utcája - Almásfüzitő

PPJ         2011.12.16.

Ahol már az ELTE KKKK (Környezettudományi Kooperációs Kutató Központ) is nyilatkozik egy GreenPeace videóban, ott valami nagyon durva ügyről van szó. Na Almásfüzitő esete ilyen.

Molnár Judit 24 éves és már két daganatos megbetegedésen van túl, testvérének testében 19 darab rosszindulatú csomó van.

1,5 méter mélyen már olaj folyik a talajban.

A vörösiszap kismiska a többi anyaghoz képest, amit a tározóba öntenek.

A békák vörösek a patak levétől.

A tározó több helyen szivárog. A Duna apálya ezt kiválóan bizonyította is. Egész Budapest is ezeket az ipari mérgeket és rákkeltő gyógyszermaradványokat issza!

És ráadásul még képes a Tatai Környezetvédelmi (SIC!) Zrt. ezt csupán "komposztálásnak" hívni... Szervetlen hulladékot hogy komposztálsz ember?!

Ez veszélyes hulladék lerakás egy szivacsszerűen szivárgó tározóba. Németországban és Ausztriában tilos veszélyes hulladékok különböző típusait keverni és együtt deponálni. Mi meg direkt ökológiai puskaporos hordót kreálunk...

         1 hozzászólás

Címkék: videó környezetszennyezés greenpeace elte almásfüzitő

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Kötelező videó avagy értelmesen kifejtve mit képvisel a Greenr Blog - 9

PPJ         2011.12.14.

In Transition 1.0 - Átalakulásban 1.0 __ Olajfüggőségtől a helyi alkalmazkodásig

http://montrealpermaculture.files.wordpress.com/2010/11/transition_closeup1.jpg

Az Átalakuló városok mozgalom rohamosan nő. Világszerte több mint 300 helyi közösség döntött úgy hogy nem várnak a politikusokra, inkább maguk szervezik saját lakókörnyezetüket újjá. Újragondolják a saját élelmiszer-ellátásukat, a közlekedést, az épített környezetüket, néhol még helyi pénzrendszert is bevezetnek.

Az 'Átalakulásban' című filmben megnézhetünk néhány 'átalakuló várost' ('transition towns'). Olyan embereket hallunk, akik szerint a klímaváltozás enyhítése és az energiaválság kezelése nem várhat egyezményekre, és a saját környékükön, a barátokkal, szomszédokkal együtt próbálnak kialakítani egy ésszerűbb életvitelt.

A film 50 perces, angolul beszélő, magyar felirattal.
A filmről itt olvashatsz még többet:
http://transitionculture.org/in-transition (angol)
http://www.lmv.hu/atalakulo-varosok (magyar)

A film magyar verzióját a Védegylet, a Globalprojekt és a Környezetnevelési Hálózat hozta létre.

         szólj hozzá

Címkék: politika videó város világ olajválság fenntarthatóság olajcsúcs humánökológia ökológiai politika lokalitás helyi élelmiszer helyi gazdaságszervezés

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása