Filmajánló: Az Élet hívó szava (Call of Life) - Trailer

PPJ         2011.05.20.

Köszönet a Diverziti Egyesületnek a magyar feliratért youtube-on, katt a CC gombra a 360p felirattól balra!

A film weblapja

IMDB

Facebook

http://www.sunrise-center.org/images/Call-of-Life-Poster.jpg

 

Szerte a bolygónkon a fajok 1000-10.000-szer gyorsabban halnak ki, mint amennyi a természetes folyamatokból adódó lenne. A biológiai sokféleség pusztulása olyan rohamossá vált, hogy a kutatók tömeges kipusztulásnak nevezik a jelenséget. Az Élet hívó szava: Nézzünk szembe a kipusztulással! az első olyan egész estés dokumentumfilm, amely feldolgozza azt az egyre növekvő fenyegetést, amit a példátlan mértékű kihalás okoz a Föld életfenntartó rendszereiben. A film vezető kutatókkal, pszichológusokkal, antropológusokkal, filozófusokkal, indián és vallási vezetőkkel készített beszélgetéseken keresztül mutatja be az okokat, a jelenség mértékét és a fajkihalás lehetséges következményeit. Ezzel egyidejűleg a válság közvetlen okai mögé is tekint és azt kutatja, hogyan járult hozzá kultúránk és gazdasági rendszereink, a mélyen gyökerező pszichés és viselkedésmintáink ahhoz a válsághoz, aminek az elmélyítését ugyanezek folytatják, megerősítik és még a problémára adott válaszainkat is meghatározzák.

         szólj hozzá

Címkék: filmajánló nagy kihalások

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Képregény 73

PPJ         2011.05.20.

         szólj hozzá

Címkék: képregény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Magyarország alkalmas a szélenergia termelésére

PPJ         2011.05.20.

Itt ülök a Vestjyllands Højskole kertjében egy kis fa kilátószerűségen, és wifi-vel blogolok. Ha felállok, akkor pont ellátok a Velling melletti Vestas gyárig, ahol rengeteg szélmalom (bocs, tudom, hogy szélerőmű, csak angolul windmill) forog ütemesen, de igazából van egy gyönyörűség még közelebb is, magának a sulinak a kertjében, ugyanis ez az intézmény nulla CO2 kibocsátású, teljesen megújuló energiákon üzemel.

Az Index videójából egyetlen mondatot emelnék ki:

"A jelenlegi átvételi ár mellett igen is alkalmas Magyarország a szélenergiával történő villamosenergia termelésre: ha hagyják!"

         19 hozzászólás

Címkék: videó szélenergia szélerőmű fenntarthatóság vestas

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Greenwashing - a short documentary

PPJ         2011.05.18.

Greenwashing, or, how do the big companies try to take the wind out of the environmental movements’ sails?

Source-book: http://greenr.blog.hu/media/image/Sources.htm
Text: http://greenr.blog.hu/media/image/Greenwashing_text.htm

         szólj hozzá

Címkék: videó movie csr documentary corporate social responsibility zöldrefestés greenwashing

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Teljes élet - Nulla hulladék

PPJ         2011.05.18.

Ha bár ilyesmi csak egy korábbi időszakban volt jellemző az emberiségre - történetesen az önellátás, a lokalitás és a műanyagok nélküli időkben, de a hulladékmennyiség csökkentése továbbra is több nagy hazai szervezet programjainak fő eleme.

Mit tehet az egyén, amikor a világban oly hatalmas folyamatok zajlanak?! Akárhogy is, az emberek - egyének, családok, közösségek, szomszédságok, települések - tehetnek legtöbbet a környezet védelméért, egyszerű eszközökkel, némi kreativitással, tudatossággal, személyes példamutatással, átgondolt és jó döntésekkel rengeteget tehetnek a hulladékmennyiség csökkentéséért és a környezet védelméért. Ne feledjük, környezet nem valami külső, távoli érték, magunk is részei vagyunk a környezetnek. De miért pont én kezdjem a változást? Nos, egyrészt ez a helyes értékválasztás, ami nem lemondásokkal, hanem egy másfajta - jobb - életminőség megteremtésével jár. Ráadásul elemi, pénzben is kifejezhető érdekünk takarékosság, tudatosság, a környezet és ezáltal saját életünk minőségének hosszú távú megőrzése és fejlesztése. Ezt hívja a Humusz Nulla Hulladék szemléletnek.

Meg lehet-e szervezni például a komposztálást egy kollégiumban? Miért is ne?! Egy egyetemi kollégiumban már sikerült is.

Egy belvárosi társasház lakói két éve komposztálnak (videó) - ezzel nem csak a közösség fejlődött a házban és a kert éledt újjá, hanem havi 20 000 forintot meg is spórolnak a szemétdíjon. Még a madarak is odaszoktak: nem a galambok, hanem a cinkék és mátyásmadarak.

További jó gyakorlatok pedig itt találhatóak.

         szólj hozzá

Címkék: ajánló környezet hulladék humusz

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

 
 
süti beállítások módosítása