Elsüllyesztett GMO-jelentés

PPJ         2011.06.14.

Sem a megrendelő Világbanknak, sem az Egyesült Államoknak nem tetszettek a tudósok teljes egyetértésben megszületett megállapításai a génkezelt élelmiszerekről. Nem csoda, hiszen a megállapítások lényege, hogy a transzgenikus növények növelik a szegénységet, károsítják a környezetet, csökkentik az élelmiszer-biztonságot.

A kutatást a Világbank rendelte meg. Több mint 60 fejlett állam kormányzati intézményei, az ENSZ szakosított szervei (a WHO-tól az UNEP-ig), civil szervezetek, kutatóintézetek és nagyvállalatok dolgoztak rajta. Több mint 400 tudós és vezető szakember működött közre a munkában. 2008-ban elkészült, azóta egy asztalfiók mélyén hever. A címe IAASTD (Nemzetközi felmérés a mezőgazdasági tudás, tudomány és technológiák hatásáról a világ fejlődéséért), de így sem könnyebb rálelni – a dollármilliókért, nemzetközi együttműködésben elkészített dokumentum a közvélemény számára gyakorlatilag nem létezik.

Tehát mit akar az Egyesült Államok és a Világbank? Élelmiszer-rizikót, növelni a szegénységet és károsítani a környezetet. Ezek a fő bevételi forrásaik. Tetszik érteni?

Köszi NOL!

         4 hozzászólás

Címkék: gmo agrárium

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr532982804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spikk 2011.06.14. 14:34:11

A NOL cikk harmadik hozzászólásából:
www.agassessment.org/

zsfk 2011.06.15. 01:25:17

ez így elég pongyola.
hol is érhető el ez a tanulmány? az az érzése az olvasónak, hogy olyan de olyan szupertitkos, hogy nem is létezik.
növeli a szegénységet? csak így, ilyen egyszerűen? génmódosítás=szegénység? szegény géneket ültettek azokba a szerencsétlen sejtekbe vagy mi?
nem lenne rossz szem előtt tartani, hogy minden mai, mezőgazdaságban termesztett növény több száz (vagy ezer?) éves nemesítés eredményeként jött létre. Ami ugye a genetikai állomány módosítását jelenti. Vagyis már most is GMO növényeket eszünk, sőt már apáink is azt ettek, és apáink apái is, és apáink apáinak apái is, és apáink (jól van Stan nem lovald bele magad)

Bob_ 2011.06.15. 01:25:24

Azt mondtuk, hogy a Világbank honlapján nem jelent meg egy sajtóközlemény róla, nem azt, hogy sehol nem lehet róla találni semmit. A sajtótájékoztatón elmondtuk, hogy ezt az oldalt létrehozták és becsülettel feltöltötték, de nem nyomatták a jelentést olyan erővel, mint pl. a IPCC jelentéseit. Legszívesebben ki sem adták volna, de azt nem tehették meg. Itt elolvasható a magyar összefoglaló: www.greenfo.hu/uploads/dokumentumtar/iaastd-vilagjelentes-osszefoglalo.pdf

 
 
süti beállítások módosítása