Újrahasznosíthatatlan HP nyomtatópatron

PPJ         2010.03.07.

A papír drágábban issza a nyomtató tintáját, mint emberi kötőszövet a vért, de hogy még az újratöltés is csak zöld mese (CSR) a HP részéről az már egyenesen elfogadhatatlan.

Egyrészt nem értem mi az a "beépített hiba" a nyomtatómban, hogy minden dokumentum kinyomása után ösztönös vágyat érezve saját létre kel, hogy egy teljes papírt telenyomtasson színes sorokkal, mint tesztoldalt. Persze a lélegeztetőgépről - ezt megelőzendő - ilyenkor kihúzom: nuku áram.

Bocsánat az epizódért. No. Kifogy a patron, vesszük elő az újat.

Egy kis eladhatóság-tan avagy, hogyan csomagoljunk terméket (szerencsére egyszerű lesz bemutatni, mert a HP elég négyszögesen csomagol):

1: a külső borítás mindig kétszer nagyobb legyen, mint a belső tartalom

2: a belső csomagolás mindig kétszer nagyobb legyen, mint az abban lévő tartalom

3: maga a végső termék (itt patron), mindig kétszer kisebb legyen, mint az azt körülvevő karton

Oké. Új patron ki, régi... hová is? Kukába biztos nem! (Ez majd kiderül a végére, hogy végül hová is.)

Van az új patron dobozában a tájékoztató mellett egy kis tasak is összehajtogatva. Ügyesen, ez arra szolgálna, hogy benne a régi patront a HP-nek díjmentesen feladhassuk postán.

Hoppá. "Can be used only for shipments from:" Magyar "H" betűt nem találok kérem! Kisebbrendű EU-s polgár vagyok, mint egy osztrák vagy francia. Nekik megadatik a környezet nem szennyezésének a lehetősége. A reciklikálás itthon "NEM MENŐ".

Na ilyenkor hová tegyelek, te méreggel teli (méreg)drága találmány?! A hozzád adott zacskóban mész hazád helyett a kukába? Vagy újratöltenek netán valahol? Műanyagházad és elektronikád oly tartós. Az 5000 évvel idősebb Föld is karján fog még dédelgetni!

         4 hozzászólás

Címkék: vélemény hp környezet nyomtató patron

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napikép - Üzenem a klímaszkeptikusoknak!

meta_         2010.03.06.

 

         5 hozzászólás

Címkék: politika ökológia napikép fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Connected - rövidfilm ajánló

PPJ         2010.03.05.

A világon minden kapcsolatban van. Az meg igen jelentős habmennyiség a tortán, hogy ráadásul mindennel.

Amatőr készítésű és alapú filmről van szó, ami mégis professzionálisan érzékelteti az emberi- és természeti kapcsolatok lényegét.

Set in the distant future, Connected is a story about survival and greed with a post apocalyptic wasteland as its backdrop. Survivors of an unknown disaster shuffle through a desolate landscape, as it quickly becomes clear that not everybody has the strength to survive.

Ajánlom politikusainak a figyelmébe, akik naponta, minden döntésük kapcsán irányíthatnák olyan irányba egy ország környezetpolitikáját, hogy ne legyen Budapest szmogos. Itt jegyezném meg, hogy már így március elején elértük az EU által megengedett 35 napos légszennyezettségi kvótát - ennyi nap lehetne egy évben a légszennyezettség magasabb az egészségügyi határértéknél. Tehát jelentem, az év hátralévő részében hitelbe szennyezzük a tüdőnket :S.

Ajánlom a korrupt BKV vezetőség figyelmébe, akik korszerűsítés és zöld technológiák bevezetése helyett elhanyagolják a tömegközlekedést (kivéve a 4-es metrót, ami a fővárosi liberális városvezetést köti össze a fold alatt a szocialista kormányhoz közel álló üzleti körökkel).

És persze ajánlom a művészek és irodalmárok figyelmébe, mert bár engem kezdő természettudósként elsősorban a (mérgező) matéria érdekel, de ez a film túlnyomórészt emberi összeköttetésről mesél: az más kérdés, hogy én a levegőtől való elválasztottságunkat látom a Connect című alkotásba...

Wács disz!

(Either JavaScript is not active or you are using an old version of Adobe Flash Player. Please install the newest Flash Player.)

Remember to view the movie in fullscreen and turn up the sound.

A filmről, forgatásról, minden ínyencégről a weboldalán informálódhatsz: www.ov43.com/

 

 

         szólj hozzá

Címkék: ajánló város légszennyezettség

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Boratból nem lesz Na'vi

PPJ         2010.03.04.

"Sacha Baron Cohen komikus kékre festett bőrrel, és egy szál ágyékkötőben szeretett volna megjelenni a vasárnapi Oscar-gálán, de a szervezők megtorpedózták az akciót."

Mély sajnálatomat fejezem ki, hogy a művészt nem engedik tisztelegni a film előtt :D.

"A humorista viszont ezzel nem elégedett meg, és szeretett volna egy olyan jelenetet előadni, amiben egy Na'avi próbál meg tolmácsán keresztül (Ben Stiller) a földlakókhoz szólni, mert James Cameron teherbe ejtette, és nem tudja mit tegyen. Toni Thompson, az Oscar-gála szóvivője szerint az ötletet a gála rendezője túl vulgárisnak tartotta, így szó sem lehet a fellépésről. Cohen ezen annyira megsértődött, hogy magán a gálán sem fog részt venni."

Olvasd tovább az Indexen

         szólj hozzá

Címkék: oscar avatar humor sacha baron cohen

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A Jövő Nemzedékekre nagy ívben...

PPJ         2010.03.04.

A lány 1992-ben elmondottai óta semmi sem változott, illetve de, rosszabb lett. Még tovább csináltuk azt, amire megkért, hogy ne csináljuk. Gratulálok világ. Így tovább a halálba!

Tehát a helyszín: UNCED, Rio, 1992

Figyelmezzünk!

         1 hozzászólás

Címkék: politika videó természet környezet fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása