Dunakeszi-tőzegtavak 26 - Az Auchan érveinek porrá zúzása

PPJ         2010.02.26.

Három dolog ami az Auchan és a dunakeszi polgármester jobb ha megjegyez:

1: Az EGÉSZ terület a Nemzeti Ökológiai Hálózat része, ezért nem beépíthető. Az EGÉSZ terület az Országos Területrendezési Terv szerint nem beépíthető.

2: Előbbi két kategória törvényi erejű. Mégpedig a törvények hierarchiája szerint magasabb rendűek, mint egy Helyi Építési Szabályzat, amit Dunakeszi ALKOTMÁNYELLENESEN hozott meg. Tehát az Auchan NEM mutogathat a Helyi Építési Szabályzatra és Dunakeszi polgármesterére, hogy "de apu megengedte hogy építsek", mert ORSZÁGOS szintű törvények mondják ki, hogy NEM ÉPÍTHETSZ FIACSKÁM!

3: A polgármester által oly sokszor emlegetett bírósági döntés 2005-ben nem azt állapította meg, hogy a terület nem láp, hanem csupánt azt, hogy a terület védetté nyilvánítási eljárásának papírjait rosszul töltötték ki. Magyarán bürokratikus okokból nem lett védett a terület, nem azért mert nem láp!

A terepjáróból ránk kiordító kopasz úriembernek, kinek meggyőződése volt két nyálfröcsögés között, hogy mi, civilek, csak odarestusáltuk a lápot és nem is létezik, csak videótrükk az egész (meg nyilván a Google-Earth-öt is meghackeltük...), üzenném, hogy már robot-őzet is sikerült beszereznünk, ami a kedvünkért összelábnyomozza a videótrükk-műlápunkat. :D

Nem elfogult cikkek:

Egyetlen áruház megetette az egész országot - szól a National Geographic irónikus szalagcíme, mely cikk a civilek érveit taglalja

Az Auchan csupán áldozat? - Jaj, de tudjuk sajnálni szegényt... Szintént iróniával kezeli az Auchan sajtótájékoztatóját a Greenfo

Nyílt felszólítás az Auchannak a Tudatos Vásárlók Egyesületétől - A TVE számos civil szervezet támogatásával nyílt levelet küldött az Auchannak, amelyben arra kéri, hogy álljon el a dunakeszi láp beépítésétől.

Dunakeszi tőzegláp: nem értenek egyet a miniszterrel a civilek - Indavideó - A Ma Reggel vendége Sarkadi Márton, a civil természetvédők képviselője

Építkezés ingoványos talajra - Indavideó - 2010 február 25, MTV, Az este című műsor (tárgyi tévedések, csúsztatások, túlzott függetlenség) ez van ha nem akarja magát egy médium elkötelezni az igazság mellett...

Továbbá:

Most, hogy az Auchan megpendítette a nagy adófizető szöveget, kíváncsi lettem az Auchan mérlegére. Ez szerencsére minden cégről nyilvános adat.

Auchan mérlegkimutatás 2005-2006

Auchan mérlegkimutatás 2007-2008

A mérlegei szerint az utóbbi 4 lezárt üzleti évében masszívan veszteséges, így nem fizet nyereségadót. Iparűzésit persze kell neki, egy veszteséges cégnél ez nagyságrendileg a személyi kiadások után fizetendő, mert azt nem lehet levonni az adóalapból. Ugyanakkor egy ilyen cég igencsak komoly mértékben használja az infrastruktúrát és közszolgáltatásokat, így összességében egy szép nagy fagyöngy a fánkon.

A munkahelyekről meg már nem is beszéljünk! Milyen 1000 új munkahely? A 3 biztonsági őr, 4 takarító és max egyszerre 20 pénztáros szummája hol 1000? Diákmunkában bruttó 700 Ft-ért. Még, hogy munkahelyteremtés... Talán inkább a helyi kiskereskedők ellehetetlenítése!

         9 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Greenfo rémhírek

PPJ         2010.02.26.

Ha valakinek elkerülte volna a figyelmét:

A 60 év múlva elpusztulnak a világ termőtalajai után itt a "100 évük sincs már a koralloknak" cikk. Emlékeztek, hogy pár a tudósok még száz évekről beszéltek? Most meg már minden élő és élettelen rendszer 100 éven belüli elpusztulásáról értesítenek a kutatások minket. Hmm.... Én elgondolkodnék azon, hogy van-e értelme ilyen rövid időre gyermeket vállalni... Úgy értem, nem pár ültetett csökevény fa fogja megmenteni a bolygót, se nem az 5-tel kevesebb eldobott csikk és műanyag pohár... Attenborough bácsi elképzelésie teljesen jók, olvassátok vissza  blogon és nézzétek meg a 6 részes BBC youtube videósorozatot.

És ezt se verték nagy dobra:

Győzött az energialobbi, elszállt a klímatörvény

No comment...

         szólj hozzá

Címkék: politika ajánló természet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Requiem a diófákért

PPJ         2010.02.25.

Sírjak vagy örüljek?!!! Marhára örülök, hogy abból van munkám, hogy más pusztítja a természetet.

Most vettem észre, hogy inkompetens szolgák az ELMŰ nagyúr parancsára épp fákat metszenek az elektromos vezeték körül. Nade milyen fákat? Hát persze, hogy diót! Baszomanyád kedves ELMŰ! Így pusztult ki a 30 éves diófánk a házunk előtt is!!! Elég egytlen ág és kipusztul egy egész diófa. Mert ilyenkor tavasszal, olyan nedvnyomásnak van kitéve, szívná a gyökerén keresztül ki a talajból a vizet, nem csoda, hogy egy metszett részen "sír" a fa, ömlik a víz, nem tud begyógyulni, és kiszárad az egész....

Természetesen a nyílt sebet nem kezelik a kiszáradás esélyének csökkentése vagy a fertőzések esélyének csökkentése végett.

Megkérdeztem a kedves munkásurakat itt a szomszéd utcában, hogy tudják-e milyen fát metszenek. Ezt még tudták. Azt már nem, hogy miért nem szabadna... Ők csak parancsot teljesítenek. Mondom szóljanak már vissza a feletteseiknek, hogy előrelátóbbak is lehetnének és esetleg nem tavasszal kéne egyes fákat visszametszeni. De ők nem szólnak. Minek is szólnának, úgysem hallgatnak rájuk.

Ez a baj kérem, hogy nincs felelős. A piszkos munka mással van elvégeztetve. A felettest meg nem lehet elérni, nem lehet még kideríteni sem. A másik nagy baj, hogy aki a munkát végzi az nem ért hozzá, csak egy metszőollót tud kezelni, eddig terjed neki. Ha a világ végrehajtói, szolgái, főnökök csicskái tisztában lennének azzal, hogy "munkájuk" milyen következménnyel jár, akkor tán hozzá sem kezdenének, nemhogy végrehajtanák az utasítást.

Ja, az illetékest, azaz azt a lakost akinek a háza mellett elvégzik ezt a terrort a fáján, természetesen nem kell értesíteni. (Ha tudná szegény flótás, most a munkahelyén, hogy otthon épp a fáira ütnek, metszenek halálos pecsétet, akkor azolnnal a testével védené...)

Kár...

Szép diófák voltak...

(Talán még utolsó remény, hogy csak két napja van jó idő és talán még nem indult be a nedvkeringés. De szerintem idén már nem esznek a szomszédok diós metéltet. Hacsak nem mennek el a Tesco-ba vagy a lápbeépítő Auchan-ba kelet-ázsiai 100 grammos darált  cukrozott dióért... Ócsó: csupán 2500 forint kilója.)

         1 hozzászólás

Címkék: vélemény tavasz természet diófa elmű

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napikép

PPJ         2010.02.25.

http://www.ciooran-backup.com/maxtest/picsfashion/fsh10.jpg

forrás: Maxime Avet

         3 hozzászólás

Címkék: kép művészet napikép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

AVATAR Erdélyben (Verespatakon)

PPJ         2010.02.25.

Az AVATAR trailer IGAZI magyar valtozata. Az RMGC (Roșia Montană Gold Corporation) alantas módszerekkel arra törekszik, hogy cianidos technológiával aranyat termelhessen ki Verespatakról, ezáltal természeti és kultúrális értékeit megsemmisítve. A gazdasági válság és a politikai nyomás mellett, az RMGC megvesztegethető média-képviselőkkel, megtévesztő és álszent reklámokkal próbálja meggyőzni a terv ellen tiltakozó "Naiv" lakosságot. Ez a film Szentesy Cecília (Cica), az RMGC média-bérencének fiktív történetét meséli el, akinek elsődleges feladata az volt, hogy megnyerje a sajtó és az erdélyi magyar lakosság támogatását Verespatak tönkretételéhez...

         szólj hozzá

Címkék: avatar videó természet környezet agymosás verespatak

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása