Welcome to the machine

meta_         2010.04.04.

Egy Pink Floyd szám (ez sem rossz vizualizáció a szám alá...) a pénzéhes lemezproducerekről és managerekről, akik nem elhanyagolhatóan voltak felelősek Syd Barrett énekes pszichés összezavarodásában és betegségében. A világ olyan volt körülötte mint egy gép. A rajongók és a lemezgyár megmondták neki mit tegyen, hogy sikeres legyen, jóllehet csak szűklátókörű és önös érdekből segítettek neki, hogy az utolsó centet is kifacsarják belőle.

Egy jó művészi alkotás arról ismerszik meg, hogy időtálló, mint ez a szám, csak ki kell cserélni a tulajdonneveket, a kontextus mit sem változott.

A megerőszakolt Földön járkál az önjáró Gép, a személytelen mechanizmusok ellen segítségért integető vörös vérkezek és az emberi koponya. Mindenhol fényes acél, mint a haladás megtestesítője. Az értelmetlen és igazolhatatlan haladásé.

Remélem meghasadnak azok a kémények. Egyszer.

         szólj hozzá

Címkék: ajánló videó pink floyd

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Boldog Húsvétot!

PPJ         2010.04.04.

Boldog mit is?

Emelje fel a kezét, aki 40 napig böjtölt és ma úgy eszik húst! Mert nem lenne hülyeség a vallási hagyomány! Csak mikor tömegtársadalomban a tömegvallás egyesül a kapitalizmus áruival, abból lesz a konzumidiotizmus. Már rég nem szent ez az ünnep sem. Fehér pöttyök a körmeinken, télről megmaradt salakanyaggal teli vizelet, megújulás vagy megtisztulás (feltámadás, mint metafora a 3 nap múltán, ugye?) sehol, és akkor még erre jön rá a likőrkrémmel töltött csokitojás meg a szermadarványokkal teli ipari főtt sonka.

Hát akkor ennek fényében ünnepeljük.

(Amúgy meg, nem mellesleg! De ez tényleg apró betűs, nem ide tartozik, csak a "Boldog mit is?" kérdést továbbgondolva ez ugyebár szintén emeli az ünnep fényét.)

         6 hozzászólás

Címkék: vélemény húsvét fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

James Lovelock szerint az emberek túl hülyék

PPJ         2010.04.03.

Egyet értek! Az emberek túl hülyék. Sokan megszólnak engem mikor ilyet jelentek ki. Ki lenéz, ki még jobban hadakozik ellenem, ki elbizonytalanodik, ki ki csatlakozik hozzám mikor lehülyézem és kifejtem okát.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Environment/Pix/columnists/2010/3/29/1269860393978/James-Lovelock-001.jpg

Hát most "A" Mester magyarázza el a dolgokat. Ha valakire lehetünk tekintéllyel, akkor Ő az.

Felteszi azt is, hogy ilyen speciális időkben a demokrácia a legnagyobb akadálya a problémák megoldásának (természetesen itt tudományos meritokráciára céloz, nem totalitárius rendszer bevezetésére - a szerk.). Szerinte a legjobb lesz ha falakat kezdünk építeni a városok köré, mert a hülye embereket csak az első drasztikus tengerszint emelkedés fogja végre kizökkenteni a folyamatos hitetlenségből, kétkedésből és tunyaságból. Vagy egy visszatérő homokvihar a Közép-Nyugaton. "Nem vesszük elég komolyan a globálsis klímaváltozást, míg össze nem omlik az Antarktisz egyik óriási gleccsere. Csak az lenne 'az esemény', ami megváltoztatná a közvélekedést. Még egy IPCC jelentés csak úgyanúgy idióta kritikákat eredményezne." - mondja.

Olvasd el a teljes cikket angolul a Guardian honlapján!

         21 hozzászólás

Címkék: tudomány klíma james lovelock klímaszkeptikusok

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Lesz még kutyából szalonna

PPJ         2010.04.03.

Jeremy Dean művész által egész szép hintók lehetnek ezekből a Dummerekből (és más luxusautókból) nemsokára. :D A posztmodern után éljen a remodern!

http://andreaskuefer.com/wp-content/uploads/2010/01/3-3x12.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_VkkWQ3Boe2w/S0jMt6DxwhI/AAAAAAAAABE/oEDIfQtKHGM/s1600/11-3x12.jpg

322 lóerőből az olaj elfogytával bizony el fog veszni 320, és externáliaként újra lócitrom lesz az utakon kipufogógázok helyett. :D De addig is mutass be minden Hummernak!

Lesz még kutyából szalonna...

         4 hozzászólás

Címkék: művészet hummer fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Kutyából nem lesz szalonna

PPJ         2010.04.03.

Frissítés: A kommentelők hívták fel a figyelmem, hogy az említett oldal linkjeit nem néztemm meg, mert abból egyérteműen kiderült volna, hogy ez nem a Shell műve, hanem egy újabb The Yes Men produkció. Köszönet a helyreigazításért!

Jézusom! Ez most valami vicc? Vagy ezt tényleg ők mondják? Kirázott a hideg. Megvalósul egy álom? Vagy etikusra mossa magát egy vállalat és továbbra is folytatja a halálosztást?

Ez még kérdés? A végén úgyis az általuk létrehozott bábkormányra keni a sz..r felét. Kutyából nem lesz szalonna...

         5 hozzászólás

Címkék: környezet shell fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark