Vízkérdések

PPJ         2010.03.24.

Legelőször is, kérlek nézzétek át ezeket a képeket! Felháborító, mélységesen igazságtalan, elszomorító, megrendítő... Sajnos nem lesz öröm végignézni, de szeretném megosztani az "élményt" veletek.

http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/h20_03_22/w26_22699841.jpg

No, ennyit a víz világnapjáról!

"Hogyan vehetőek rá az amerikaiak, hogy félmilliárd palack vizet vegyenek hetente, amikor ott folyik a csapból?" - Greenfo. Igyunk palackozott vizet és dobjuk el a PET-palackot, ugye? Erről szól a következő kisvideó (cc-t, azaz feliratot tessék bekapcsolni, ha nem mutatkozna magától, mert van magyar)(forrás - diverziti egyesület):

Ahol pedig nincs víz:

Homokvihar a kínai fővárosban

http://www.geographic.hu/images/napihirek/15839.jpg

"Az urbanizáció, a szárazodás és a túlzásba vitt legeltetés miatt Kínában egyre nagyobb területeket érint a dezertifikáció (elsivatagosodás). A sivatagos térségek immár az ország területének mintegy egyharmadát foglalják el."

Olvasd tovább a National Geographic-on!

         9 hozzászólás

Címkék: természet fotók víz

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr591865410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malícia 2010.03.24. 18:20:28

Elszomorító, hogy milyen mélységben zsákmányoljuk ki a természetet. A csapvízzel tényleg nincs semmi baj. Én is csak azt iszom, és teljesen egészséges vagyok. A fogyasztói társadalom béklyója erőlteti rá az együgyű emberekre a sok maszlagot.
Gratulálok a figyelemfelkeltő íráshoz!

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.25. 23:54:36

Nem hogy megalapozatlanok a csapvíz elleni félelmek, hanem egyes régiókban ásványvíznek minősített vizet szolgáltatnak a közműcégek. A minősítést az ÁNTSZ adja ki, akiknek a szabványuk sokkal szigorúbb az EU-énál.
Az ásványvíz divatos lett. Nevetségesek az emberek, nem veszik észre, hogy palackozott csapvizet vásárolnak nap, mint nap.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.26. 00:32:50

@Bemmbemm:
Ne keverjük a dolgokat.
Az ásványvíz valóban ásványvíz, a csapvíz meg csapvíz. (ettől még a kettő fordítva is lehet, de nagyon ritka speciális esetben)
És ettől függetlenül épp hazai példa, hogy az egész Alföldön az arzén háttérszennyezés a csapvízben épp nem a legihatóbbá teszi a csapvizet.
Én érdiként, illetve a főváros környékén élők nagy része meg azért félhet a csapvíztől, mert hormonokban gazdag lehet.
Hormonokra még nem nagyon vizsgálják a vizet, ahogy műanyag bomlástermékekre sem. Az ANTSZ egy alulfizetett szétbomlasztott intézmény, nagyjából azért még megbízható, de nem mindentudó.

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.03.26. 00:56:08

@Pacsker: Én nem keverem a dolgokat, én ebben dolgozom.

Nem ritka. Érden szutyok Duna vizet kaptok, ami valóban nem a legjobb minőségű. Az ország nagy részében karsztvizet szolgáltatnak, ez is a mi nagy kincsünk.

Tény, hogy az ÁNTSZ szabványok sokkal szigorúbbak.

Egy példa:
www.edvrt.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=178&Itemid=1

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.26. 01:22:48

@Bemmbemm:
Köszi, nem rossz hír!
És Respect a munkádért!

Gloucester 2010.05.27. 10:53:56

"A manapság sokat emlegetett, és számos vitát kiváltó gyógyszermaradványok tekintetében sem találtunk terhelő adatot. Tesztünkben - elsősorban fájdalomcsillapítókban és fogamzásgátlókban előforduló - 16 gyógyszermaradványt vizsgáltunk, de mindegyik a kimutathatósági érték alatt volt."
tudatosvasarlo.hu/cikkek/1542

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.27. 17:20:19

@Gloucester: Na ez az ami NEM igaz! Még csak kicsit se. Személyesen ismerem azt az elismert fiatal kutatónőt, aki sorra nyeri a díjakat tudományos munkájával, mert épp ezt cáfolta. Körülbelül kisebb hormonkezeléssel ér fel bármilyen csapvíz ivása!!!

Gloucester 2010.05.27. 18:09:54

@Pacsker: A csapvíz és a palackozott víz közötti választás a kérdés. Természetesen minden a csapvíz mellett szól, de a hornomoncuccos dolgok semmilyen szűrőn nem akadnak fenn. Valaki kis házi víztisztítót használ, de ha a szűrőt nem cseréli vagy nem tisztítja a készüléket időnként, akkor még rosszabb lesz a vízminőség. Valaki csak kancsós szűrőt használ, ami nem tudom, h mire jó. Még mindig a sima csapvíz a legjobb választás a hormonkezelés ellenére is.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.27. 18:48:37

@Gloucester: én inkább úgy mondanám, hogy, nincs jó választás.
a palackozottba a műanyag palackból szivárog hormonszármazék, a csapvíz meg tlkp. hormontartományra szűretlen pesti (dunai) fogamzásgátló-maradvány váladék. :S

 
 
süti beállítások módosítása