Dunakeszi-tőzegtavak 16 - Egy "lojális" polgármester szavai

PPJ         2010.01.27.

Előkerült a főmutyis: Kecskeméthy Géza, Dunakeszi polgármestere.

az a rész, egy öhm... nemmmö láp... terület - Hú de nehéz volt kimondani, csak sikerült végül :D Azért látjátok, minden idegsejtje azon volt, hogy felfedje az igazságot, de végül csak elnyomta. Legalább is azt hitte. Kár, hogy a kamera mindent megmutat.

régi öregek elmondása szerint, krhöhömm... 3 ember is sikerült felhajtani (Te, Lacikám, mennyit kérsz, hogy azt mondhassam, hogy szerinted is?) akik szerinte ez kaszáló volt... - Hát. A pufferzóna homokos hátairól beszélni lehet, mint kaszálóról de ezt nem szabad összekeverni a lápos területekkel. A kaszálókat éppen a vízjárta helyeken
alakították ki anno az emberek! Tehát már ez is közvetve a múlt igazságára, tehát a víz jelenlétére utal. Amúgy nekünk meg katonai térképeink vannak. :D

A Monarchia III. katonai felméréséből elérhető térképen világosan látszik, hogy Dunakeszi - mint minden település - a Duna teraszára épült, és ez a marás Dunakeszitől délre észak-déli irányban folytatódik. A láp pedig ettől a marástól nyugatra, nyilvánvalóan egy hajdani Dunamederben jött létre, vagyis S.Nagy úr állításával szemben nem a kavicsbányató töltése miatt lefolyástalanná vált területen gyűlik össze a víz. (Egyébként aki járt ott, annak nyilvánvaló kell, hogy legyen, hogy ott egy hajdani folyómeder található.)

Itt pedig a két világháború közti túristatérképet láthatjuk a területről. Az Óceán-árok már a mai helyén van, tőzeg- és kavicsbányászat nyomát nem jelöli, a területet "Nádas"-ként aposztrofálja.

mikor ki dobálja a másik sza... ss.. - Mond ki! Szarát a másikra! Csak kérdés, hogy tényleg úgy gongol(hat)ja-e egy polgármester, hogy az MTA egy szardobáló társaság?!!!

objektív valóságot mondják, hogy mi volt akkor - Nos. Egyrészt, nem. Lásd fentebb a térképeket. Másrészt egy láp sem pár nap alatt szaródik oda. Harmadrészt: most láp? Láp! Akkor meg miért próbál azzal érvelni, hogy mi volt régen?!

milliárdokat nem hiszem... - Szép nagy mosoly, lehunyt szem, elfordított arc és nyak (nyugodtan pause-oljátok a videót, meg lehet nézni), ergo tuti igaz a milliárdos nagyságrend!

hiszen ez, KRÖHÖM..... nem rajtunk keresztül ment - Na ez már a no comment kategória.

Nyakig benne vagytok!

         szólj hozzá

Címkék: videó botrány bojkott auchan nol dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr731707394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása