Dunakeszi-tőzegtavak 12 - Fejlemények

PPJ         2010.01.06.

Az Élőlánc Magyarországért honlapján ONLINE PETÍCIÓT lehet aláírni a Dunakeszi Tőzegláp megmentésért. Már több mint 700-an jelezték eme szándékukat, amihez bővel hozzá vehetjük még azt a több mint 100 aláírást ami a Szent István Egyetem leendő Természetvédelmi mérnökeinek és Környezetgazdálkodási agrármérnökeinek köszönhetünk.

Tisztelt Szabó Imre Miniszter Úr! Felkérjük, vizsgáltassa ki, hogyan szüntethette meg az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség 2009-ben a dunakeszi tőzeges láp természeti védettségét!

(További információk, ismertetők, hírek: Dunakeszi Tőzegláp) A 12. aláíró vagyok, csuhajja'!

Valamint:

Kedves Tőzegláp megmaradását támogató Civilek és Társaságok!
 
A területről készült szakvélemények, vizsgálatok stb. eddig 100.000.-Ft feletti költséggel jártak!
Mivel anyagi lehetőségeink meglehetősen végesek és várhatóan még egy 50.000.-Ft számlát kell kiegyenlítenünk, kérek ezért minden a lápért aggódót,
hogy ha tudja, lehetőségéihez mérten anyagilag is támogassa a láp ügyét!
Sokat segítenének már az egy-két ezer Ft.-os támogatások is!
Tudom, hogy a Karácsony utáni időszak nem kedvez a támogatásoknak, de itt szeretném felhívni a figyelmet az
személyi jöv. adó 1% felajánlási lehetőségére is!
 
Név:                     Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítvány
Lev .cim.               1098 Bp. Toronyház u. 1.
egyszámlasz:        OTP (Dunakeszi)   11742104-20036201
 
A támogatásokat előre is köszönöm!
  
Köszönettel: Kertész Károly Kuratóriumi elnök
Valamint:

Az Index többszöri figyelemfelkeltő megkeresésem után sem volt hajlandó még mindig videót készíteni (az izomagyú kox-csávó és egy nutella-nyomtató nyilván érdekesebbnek tűnt számukra)! A Népszabadság Online a napokban videót közölt az tüntetés eseményéről!

Külföldieknek szóló írott tudósításban is megjelentünk, amelynek szerzője a helyszínről élő kapcsolatban közvetített!

Érdemes végignézni az egész videót! 3:31-től hallható a láp szelleme (azaz én :D), aki elmeséli, hogy mit állapított meg róla (a lápról) egy hozzá nem értő "szakértő" - hát csupa nevetséges badarságot!

Az MTV-nek továbbra sincsen értékelhető lejátszója, embeddelés kialakítására képtelenek, úgyhogy csak a linket tudom megadni: http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/12/14/09/Budapesti_Regionalis_Hirado_2009_december_14_6_10.aspx Amint látható, a regionális hiradóban szerepeltünk. A lápról szóló hír 4:40-6:28-ig tart, amelynek keretében 5:40-5:58-ig azt magyarázom, hogy miért petícionálunk oly annyira, valamint az asztalon terítem a több mint 100 természetvédelmi- és agrármérnök szaktársam aláírását!

Az Újévet pedig (az Auchan nagy örömére :D - nesztek!) az Interpress Magazin egy kétrészes cikkel nyitja a Dunakeszi tőzeglápról, melynek első része már itt is olvasható! Gratulálok Dr. Kriska György biológusnak, az ELTE TTK Biológiai Intézet adjunktusának és Dr. Szollát György botanikusnak, a Magyar Természettudományi Múzeum Növénytára főmuzeológusának a cikkhez!

IPM Dunakeszi Lap 2010

Greenfo-n pedig a decemberi "hónap képének" választották a csodatévő láp látcsövet, aminek a bővebb magyarázata itt olvasható és a "csattanója" itt látható.

Végül pedig képek a tüntetésről (kattints a láthatatlan lápra!):

http://www.freeweb.hu/tozegto/demonst/SDC14869.jpg

         szólj hozzá

Címkék: botrány bojkott auchan nol dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr571650638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása