Dunakeszi-tőzegtavak 10 - Válaszom az Auchannak

PPJ         2009.12.17.

Az Auchan nem akar pusztítani

Az Auchannak nincs szándékában és érdekében felszámolni vagy beépíteni egy hatóságilag védetté nyilvánított területet. Az Auchan a mindenkor hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően jár el, s a dunakeszi kereskedelmi park bővítésével kapcsolatos elképzelések is illeszkednek a törvényi lehetőségekhez, a szakhatósági elvárásokhoz - olvasható az Auchan Magyarország Kft. szerdai közleményében. Az Auchan büszke az elmúlt évek során tanúsított, körültekintő, a természeti környezetünk védelme területén tanúsított magatartására. Ennek a társadalmilag felelős vállalati magatartásnak egy jó példája, hogy a vállalat saját költségére felszámolta Budapest egyik legnagyobb környezeti szennyeződését, a pestszentlőrinci pakuratavakat - hívta fel rá a figyelmet a vállalat.

Auchan Magyarország Kft.

- hír az Echo Tv honlapjáról -

Kedves hipermarket!

Tudod Te azt nagyon jól, hogy melyek a protokolláris szabályok! Nyilván nem építenél - mert nem építhetnél - be egy országos jelentőségű ex lege védett természeti területet. De tudtad Te azt nagyon jól, hogy a terület természeti értékekben gazdag, hiszen tizenéves története van az ügynek, és ti is résztvevői voltak  a Levegő Munkacsoport perének, amit a Levegő MCs a Dunakeszik Önkormányzat ellen folytatott. Még ha nem is feltétlenül te fizetted le a szakértőt, hogy azt állítsa "ez a láp nem láp", de mindenesetre a területet a kezed alá játszották, mégpedig már természetvédelmi oltalom nélkül. Így már beépíthető a terület! Így már nincs is akadálya a nyilatkozatod kiadásának, ugye? Hatóságilag nem védetté nyilvánított a terület és elképzeléseid teljes mértékben illeszkednek a törvényi lehetőségekhez és a szakhatósági elvárásokhoz... No comment!

Nagy átverés és ámítás a nyilatkozatod, mert jelenleg nem védett a terület, tehát a nem védett területet beépítheted anélkül, hogy megszegnéd a saját nyilatkozatodat...

Micsoda társadalmi haszonnal vagy Te nekünk, ó, Auchan! Gondolom a társadalmi felelősségvállalás jegyében tűnt el szőrén szálán a tüntetés utáni reggelre a gyerekek által festett  - a tőzeglápot és kökörcsineket ábrázoló - lepedő és az "Íme a láthatatlan láp!" feliratú transzparens is, a lápot határoló kerítésről. Gondolom természeti környezetünk vizuális szennyezését láttad ezekben, hogy nem tartottad (szó szerint) helyén-valónak...

Hagyd békén a tőzeglápot! Nem nyugszunk, míg vissza nem kerül a természetvédelmi védettség a területre!

Kürölbelül ennyi röviden és tömören.

Figyelem: Minden, ami itt elhangzott: nem tény, hanem tényekkel alátámasztott vélemény! (ennek a kijelentésnek a miértjéről a kedves olvasó itt tájékozódhat)

         10 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan nol dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr911603580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.17. 12:35:18

Korrekt válaszlevél, kár hogy nem fog eljutni hozzájuk.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.12.17. 16:13:16

@Talon Karrde:

Ó, dehogynem. Különben nem írtam volna meg azokat a mondatokat a végén, amivel kizárhatom, hogy beperelhessenek. Ne érts félre. Nem magamat becsülöm nagyra, hanem őket ilyen "belekötős"-nek.

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2009.12.17. 16:28:17

Korrekt levél. Nem is kell eljutatni hozzájuk, nagyon jól tudják, hogy mit írtak...

Fel kéne már hagyni már ezzel a CSR maszlaggal.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.12.17. 23:10:25

@meta_:

Bezony. Ha a globális ökopolitikában nem is jó, de a CSR kritikája remek a Boda Zsoltnak. Indexen keress rá. Üdv!

Higany 2009.12.18. 19:11:45

Mi a helyzet a levél kapcsán 23.-ára tervezett demonstrációval?

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2009.12.19. 11:19:43

@Higany: Lesz megint tüntetés? Nem is hallottam. Ha van valami infótok szóljatok lécci!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.12.21. 13:43:38

@meta_:

Lesz bizony! Auchannak be fog ütni a karácsony! :D

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.01.02. 02:26:43

@bogybolok:

Oh, nagyon szépen köszönöm a dunakesziek nevében is! Feltétlenül értesíteni foglak ha lesz infó és ezen a blogon is valószínűleg meg fog jelenni!

Tyűha! Hát igen, akik a törvényeket hozzák...
Erről írhatnál is akár, nem? Biztos csípné sokak szemét... Pedig az utak menti zöld sorok a legfontosabb ugró-kövek (stepping-stones) az ökológiai hálózatok szempontjából. Egy madár megpihen míg egy út felett átrepülne, és ha nincsenek fák akkor az az út végérvényesen kettévágta a terület légterét is: ott élőlény nem fog (nem akar) átjutni!

 
 
süti beállítások módosítása