Napikép - Egyházi Élelmezésbiztonság

PPJ         2009.11.16.

http://static.nol.hu/media/picture/71/38/15/000153871-7973-600f.jpg

XVI Benedek pápa hallgatja a FAO főigazgatójának, a szenegáli Jacques Diouf beszédét 2009. november 16-án, Rómában. - Reuters - Ettore Ferrari

Mit és milyen alapon keres ez a rakás senkiházi ész helyett hittel élő ember egy világélelmezési konferencián? Véletlenül nem ők azok, akik óvszer helyett hitet osztanak Afrikában? Vagy hozzájuk nem jutott el a hír, hogy "a családtervezés a leghatékonyabb klímavédelem"?

Nem épp a Biblia írja, hogy:

„Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá;  és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.” - Móz. I. Ter. 1,28

Persze ez csak amolyan költői kérdés...

Mi mást keresne az egyház egy világméretű "megoldási" szintekkel foglalkozó konferencián, mint világméretű pénzt?

Az egyház, mióta egyáltalán létezik, nem akar mást, csak a saját érdekeit érvényesíteni. Akár kínzásokkal (erre a szóra most inkább nem linkelnék), akár nyílt - és mélységesen undorító - zsarolással!

Az egyház akar a világélelmezésbe bekapcsolódni, mikor radikális fundamentalista intoleranciája miatt meg akarja vonni a minimális kosztot is Washington D.C. hajléktalanjaitól, ha engedélyezik a melegházasságot? Mi etetjük tovább a hajléktalanokat, de akkor ti melegek ne szeressétek egymást légyszi?!

         6 hozzászólás

Címkék: vélemény vallás világ napikép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr681530340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2009.11.16. 22:36:46

Nos a képen látható egyházi személyek vszinű itt csak mint a Nestlé főrészvényesei lehettek jelen... :-)!!!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.11.16. 22:45:48

@sovesztomesz:

Nem lehet elég korán kezdeni: (az anyatej helyett) már a bébitáppal Jézus testét kanalazzák magukba.
Na jó, ez egy kicsit durva volt...
De épp most néztem végig a Aachi and Ssipak című, 8 évig készült, koreai animációs filmet, ezek után minden durva szavam csak nyugat-európai lepkesimogatás!

Mercer395 · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/gazdasagi-informatikus.php 2009.11.17. 10:44:45

Afrikáról annyit, hogy a fehér embernek úgy 200 évre ki kéne onnan vonulnia. A papokkal és a fegyvercsempészekkel az élen.

Az élelmezés pedig kicsit nagyobb probléma annál, hogy egyszerűen lehessen kezelni, de úgy látom, hogy ugyanaz megy ebben a témában, mint 30-40 évvel ezelőtt a környezetvédelem ügyében: konferenciák sorozata, ilyen-olyan állásfoglalások, de semmi konkrét intézkedés.

El fogunk még jutni odáig, hogy országok fognak kihalni élelemhiány miatt. És sajnos mi (az EU) sem állunk túl jól. 20-30 éve a KAP-nak köszönhetően sikerült önellátóvá válnunk (persze az ár magas volt), de mostanra ezt a WTO és egyéb szervezetek sikeresen megtorpedózták, és Dél-Amerika nélkül elég nagy szarban lennénk. Kérdés, hogy mi lesz, ha kezdenek elfogyni az olajkészletek, és a tengeri- és légi szállítás jelentősen megdrágul. Akkor nem lesz olcsó dél-amerikai élelmiszer az EU-ban...

Avatar 2009.11.17. 11:10:55

@Mercer395: Ha már drágább lesz dél-amerikából idehozni, mint itt megtermelni, akkor majd újra itt fogják termelni a kaját. Ennyi lesz. De most az EU által összegyűjtött pénzek közel fele a mezőgazdaság támogatására megy el, ami szerintem rengeteg és felesleges.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.11.17. 12:27:54

@Mercer395:

Igen, az Afrikás részre Polyp képregényei közül kedvedre válogathatsz! (polyp.org.uk/cartoons.html)

Minden nagyobb probléma annál, mint sem hogy pár ember az ingyen kávé és svédasztal mellett eldönthesse felülről, hogy mi lesz nekünk jó itt lent.

Ha kezdenek elfogyni a készletek és megborulnak a folyamatok akkor a blogon is sokat hivatkozott Hetesi Zsolt által vázolt forgatókönyvek szépen bekövetkeznek. Az lesz az igazi móka :D! :(:(:(

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.11.17. 12:31:57

@Avatar:

Ezzel a megállapítással nem értek egyet részben, mert nem csak azért nem itt termelik az élelmiszert, mert drágább, hanem mert nincs rá lehetőség.
A földeket teleműtrágyáztuk, telegyomirtóztuk, kizsaroltuk, a humusz lemosódott, erodálódott...
Nem olyan jók a magyar földek, mint mondják! Ennyi éhes konzumidiótát csak úgy lehet etetni, ha naponta erdőket vágnak ki dél-am-ban, hogy ott mg-i terület jöjjön létre.

Arra meg (amire leginkább lenne szükség), hogy mindenki visszatérjen a maga tojásának és húsának és zöldségének a megtermelésére - de tényleg mindenki maga! - még kisebb az esély...

 
 
süti beállítások módosítása