Új kampánybeszéd

PPJ         2009.09.27.

Indexen bóklásztam szokás szerint, és az Al Gore és a Google majd legyőzi a klímaváltozást (hihi :D viccesen naív) bejegyzésnél találtam a következő kommentet:

natuck 2009.09.26 19:36:33

"Nemsokára kampány. Képzeljetek el egy ilyen beszédet:

Barátaim/Elvtársak/Polgártársak/Magyarok!
Én örülök a gazdasági válságnak, mert jelentősen csökkent a környezetterhelés. Azon leszek, hogy ne nőjenek az autó eladások, ne aszfaltozzanak le egy tenyérnyi termőföldet se autópályának, se felesleges kütyük gyártásának. El szeretném érni, hogy ne vegyetek semmit használati tárgyat, csak ha a régit már végképp nem lehet megjavítani. El szeretném érni, hogy ne legyen autótok, esetleg csak a szomszéddal közösen egy, és az is legyen minél kisebb. El szeretném érni, hogy ha utaztok, tömegközlekedéssel utazzatok, ne menjetek messzire nyaralni. Azt szeretném, hogy a földeken dolgozzatok, értelmes, egészséges munkát végezve, ne az irodákban tologassátok az aktákat, ne biteket piszkáljatok a számítógépetekben, ne fölösleges kacatokat gyártsatok. Azt szeretném, hogy ne egyetek állati eredetű élelmiszert, mert az rengeteg ivóvizet és földterületet igényel.
Szavazzatok rám!"

Én szavaznék rá. És ön?

         4 hozzászólás

Címkék: vélemény politika világ válság klíma

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr271409835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dernarmot 2009.09.27. 12:20:40

nekem kell hús.
meg kimaradt a mindenkinek legyen bringája.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.09.27. 12:50:01

@dernarmot:

Kell de sokkal kevesebb. Ott a tofu például: több és jobb fehérje van benne, mint a húsban. A húsban pedig szintén fontos másféle fehérjék vannak. Mondjuk az ipari hústermelésből kijövő készítményekben úgy sincs semmi értékes :D.

A bringa valóban kimaradt!

Tervezetmódosítás elfogadva. :D

sovesztomesz 2009.10.03. 10:32:43

@Pacsker: Ja, ja, vissza a természethez, meg minden egyéb... A bringa kellett volna tényleg, de személy szerint a "mindenki váljék vegetáriánussá!" felhívással nem értek egyet. Nyilván megoszlanak a vélemények, ám részemről hiszek a vércsoport-diétában. Aszerint viszont csupán az A- vércsoportúaknak ajánlott a húsmentes étrend. Mint minden ilyen dolog persze egyéni döntésen múlik; aki akar egyen szóját, hasonlókat (bár hogy a szójabab-termelés mennyire tesz jót a dél-amerikai földeknek, nem tudom - szakember nem vagyok -, de én nem csak az állatok miatt aggódok a földekért). Én néha azért eszem egy kis (házi)pulykát, stb, stb. Bár a nagyüzemi állattenyésztés tényleg felvet némi környezetvédelmi problémát; a világ egyes részein nem kicsi problémát (többek között a Home című filmben szó is van erről, ha jól emlékszem), sajnos; ettől még húsra szükség volna a természet kizsákmányolása nélkül. De szója nélkül én elvolnék, ahogy kocsma nélkül is :-)!Üdv!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.10.03. 11:25:47

@sovesztomesz:

Én sem értek egyet vele. Megértem az aggodalmaikat, és félig-meddig mezőgazdászként én is tudom, hogy a növénytermesztés mennyivel kevesebb teher a földnek, mint az állat-, de húsra szükség van. Csak nem ilyenre, mint amilyen most van. Házi tojás és az ipari a legtriviálisabb példája a dolognak, sőt egyes cukrászreceptek külön írják, házi tojásból legyen az a hab különben kampec a tortának...

A szója ami itthon kapható a boltokban az hazai és GMO mentes hála a józan eszüknek. A Dél-Am-i az takarmány az állatoknak és a 3. világbéli embereknek... :(

Örülök, hogy láttad a Home című filmet, kérlek ha teheted (sajnos ez nem lesz ingyenesen youtube-on nézhető, sőt egyetlen helyen adják egész Magyarországon) nézd meg a The age of stupid-ot is. A Kossuthban adják kedvezményes áron.

A szója remek megoldás ha nem GMO-s, tényleg a legjobb szabadon ízesíthető hús és sajtpótló (tápértékét tekintve nem is pót-, hanem egyenértékű).

Üdv!

 
 
süti beállítások módosítása