Berchtesgaden

PPJ         2009.07.09.

Üdvözöllek kedves Greenr olvaso innen a Bayor alpok egyik legszebb räszäröl!

Amint lätod, nemetül irok :D.

A Bonni egyetem äs a SzIE közremüködeseben egy DAAD ösztöndij kereteben jött ssze 20 ember, hogy a környek botnikai, täji, terneszetvedelmi ertekeit felkutassa. A nemet egyetem magyarul beszelö kollegaja van a segitsegünkre ebben.

A viz zöld, 200 m mäly äs 5 fokos, Königsee. A hegycsucsok 1300- 2000m magasak, megmässzuk a  legtbbet a 10 nap valamelyiken, valamit a glecserek is erdekes uticelok lesznek.

Persze fotokban sem lesz hiany draga bartaim, remek täjak, gyönyörü virägok, föleg 1500 m felett kezdödnek a szebb orchideäs reszek.

Viszont ez Germänia legesösebb legviharosabb, äs az ilyen agas hegycsucsoknak köszönhetöen pillanatok altt legvältozekonyabb idöjäräsu resze, szoval nem vicc az hogy meleg ruha äs vizhatlan cipellö.

Helyzetjelentes vege.

Igerem anyu, hogy nem vigeckedek a gleccseren! :D

         szólj hozzá

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr41237073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása