"Nyomokban puhatestűeket tartalmazhat"

PPJ         2014.11.28.

Ritkán vásárolok német ipari hulladékot, értem ezalatt, hogy nem szívesen gazdagítom a Lidl-Aldi hamisítvány-iparát. Úgy esett, hogy többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Bivalyrezervátumát és a Kis-Balatont meglátogatva, estére meg tudtunk szállni egy kedves jó barátunknál, így útközben megálltunk és bevásároltunk vacsorára és másnapi reggelire. Estére elfáradtunk és nem álltam neki főzni, már csak hazaérve bontottam ki eme "olasz csemegét", főzés közben szokás szerint néztem persze a csomagolását, hogy mi is fogja érni a testem és tudatom. Kiesett a kanál a kezemből... Kérem szépen! Atomokat szeparálunk, fotonokat ütköztetünk, hidegfúziós plazmareaktort építünk: és erre egy nyamvadt töltött tésztát nem tudnak az olaszok normálisan legyártani?!

Aldi puhatestű 1.jpg

Megszoktuk már, hogy "összeesküvés-elméletekről", kiderül, hogy valójában összeesküvés-gyakorlatok. Ilyen volt legutóbb idén szeptemberben, mikor a NÉBIH 13 tonna sót hívatott vissza, mert kiderült, hogy a csökkentett nátrium tartalmú só, káliummal teli, és az bizony nem játék. Nocsak?! A Bombahírnek volt anno mégiscsak igaz a gyanúja, amit a többek között The International Society for Cardiovascular Surgery szervezeti tagsággal rendelkező Papp Lajos szívsebész professzor is megerősített?!

Jó, tudom, a mustár és a diófélék is komoly allergiás reakciót válthatnak ki egyesekből, és bizony csak gyenge vicc azt gondolni, hogy azért írnák rá egyre több termékre, hogy "nyomokban mogyorót tartalmazhat", mert a gyárfőnök a futószalag felett mogyorót enne és néha rápottyan egy-egy darab...

Aldi puhatestű 2.jpg

De, kérem szépen! Atomokat szeparálunk, fotonokat ütköztetünk, hidegfúziós plazmareaktort építünk: és erre ezt kell olvasnom?! NYOMOKBAN PUHATESTŰEKET TARTALMAZHAT... Nóóórmális Maaargit?!

Mégis mennyit, és mifélét tartalmazhat? Vaspondró invázió volt a gyárban? Vagy ne legyünk ennyire rosszhiszeműek, olasz gyárról lévén szó, néhány csiga átmászott a húsos töltött falatkák futószalagról a sajtos-spenótosra? Esetleg pár polippal több lett az egyik edényben és kimásztak? Esetleg Antonio kezéből néha kirepül egynéhány sikamlós fésűkagyló?

A nagy ojrópaji junió falig felcsempézteti és külön sótároló kamrásítja szegény magyar kecskesajtos nénivel a 30 négyzetméteres "üzemhelyiséget", de egy olasz gyár nem képes nyomokban NEM puhatestűeket rakni egy sajtos-spenótos tortellinibe?!

Én amúgy szeretem a tenger gyümölcseit, remek rizottókat főztem már nem egyszer nem egy nőmnek, de mi lesz legközelebb olvasható??? Nyomokban amerikai génmódosított hatfejű gigalazacot tartalmazhat?!

Aldi puhatestű 3.jpg

Nos, kipuffogtam magam, ezért sem vásárolok szívesen ezekben az áruházakban.

Kicsit bóklásztam az interneten és eléggé kedvező változásra bukkantam!

Életeket menthet az új címkézés - Élelmiszer.hu

2014. december 13-tól új korszak kezdődik az élelmiszerek jelölésében - Kosármagazin.hu

Új korszak az élelmiszerek jelölésében - Élelmiszer.hu

Az alábbi galériában megláthattok pár fotót az esősre sikeredett őszi Balaton Kis-Balaton és Bivalyrezervátum kirándulásról. (Fotók: Minden jog fenntartva: © Pacsuta Péter János)

         2 hozzászólás

Címkék: vélemény balaton élelmiszer bivalyrezervátum nébih

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása