Ökoblogger interjúvol ökobloggert: Világvége Susnyás Podcast

PPJ         2012.12.20.

Pacsker: PéterNem maradtok világvége előtt Susnyás podkaszt nélkül, itt egy kis szellemi útravaló a dimenzióváltáshoz, ökoblogger dialógus formájában.

Város-vidék, offline-online, tudomány és konteó, anyagi és virtuális valóságszintek keverednek és interferálnak egymással, a Frisco hátsó termében.

"A Susnyás ökoblog (Facebook) negyedik podkaszt adásában (alább hallgatható és letölthető) ökoblogger interjúvol ökobloggert: Pacsuta Péter Jánossal, a méltán népszerű GreenR blog szerzőjével beszélgetünk, többek között hazánk termőföld-birtokrendszerének aktuális anomáliáiról, az öko-elvek kommunikációs kényszerpályáiról, városi kertekről, az elején memetikai monológ a 2012 December 21 - jelenségről."

A Szemcsés Hanghullámokon Megszakadó Vétel a késő éjszakai beszélgetős és zenés rádióműsorok hagyományait követi, de változatos rádiós műfaji megoldásokat keverve - a riporttól a montázson át a hangjátékig -invitálja a hallgatót egy 1 órányi és 11 percnyi audiótripre, minden hónap utolsó napján, vagy teljesen máskor.

Mire jó a podkaszt?

Az odafigyelős rádióműsorok hallgatásának a XXI. században is van létjogosultsága. Sétához, tömegközlekedéshez, bringázáshoz, magányos kutyasétáltatáshoz, diótöréshez, borsófejtéshez, horgászáshoz, takarításhoz, copy-paste melókhoz, vagyis minden olyan tevékenységhez jó, amihez nem kell koncentrált értelmező agykapacitás. Zenék mellett illesszünk podkasztokat is médialejátszó-eszközünkre, és ismerjük meg új oldalairól a világot!

Szemcsés Hanghullámokon Megszakadó Vétel #04 -Timewave Zero
LETÖLTÉS itt.

Szemcsés Hangullámokon Megszakadó Vétel #04 by Susnyas Transmissions

 

A műsorban elhangzó hivatkozások, hátterek, linkek:

- Ángyán az Ökopolisz rendezvényén

- Ángyán a gazdafórumon

- Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport

- Definíciós problémák

- Carolyn Steel előadása a TEDen: Hogyan formálja az ennivaló a városainkat?

- A növekedés határai

- Habermas életvilág-elmélete néhány mondatban

- https://www.adbusters.org/

- Lányi András: Miért fenntarthatatlan, ami fenntartható?

- Trilaterális Bizottság

- Tanuki Project - The Stream

- Frisco

         szólj hozzá

Címkék: vélemény rádióadás susnyás podcast ökoblogger

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A jelen fiataljai érettebbek a mostani "időseknél"

PPJ         2012.12.19.

Új tudat, régi tudat - kiragadott öko spirit buddhista részlet egy interjúból ... "A magyarországi csoport legfőbb jellemzője, akárcsak a Buddha idején megszülető szanghának, hogy a legkülönfélébb korú és foglalkozású emberek gyakorolnak harmóniában egymással. Mindamellett mégis azt kell mondani, hogy nagyon sok fiatal jár hozzánk. Ez nagyon sajátos, ugyanis annak a nemzedéknek, amelyik most kb. 25 évnél fiatalabb, sokkal de sokkal mélyebb és finomabb spirituális érzékenysége van, mint az én korosztályomnak, vagy a minket követő nemzedéknek. A mi korosztályunkból tapasztalatom szerint úgy 100-ból 3 embernek van spirituális érzékenysége, és most nem a formális érzékről beszélek, hanem mondjuk közvetlenségről. Jómagam például a magam foglalkozásában szinte hóbortosnak és nevetségesnek számítok azzal, hogy meditációval foglalkozom. Az utánunk jövő nemzedéknek meg kb. ugyanennyi, vagy még kevesebb az ezirányú érzéke. De a 25 év alattiaknál ez az arány kb. 100-ból 20-30, azaz tízszer annyi, mint a mi korosztályunkban. Ez rengeteg. A mi nemzedékünk lelkileg már korrumpálta magát, és most elég csak a Föld ökológiai állapotára gondolni. Bebizonyította, hogy képtelen nagy egészben gondolkodni, képtelen másokban gondolkodni, képtelen távlatokban és felelősségteljesen gondolkodni, mert hiányzik belőlük a valódi lényükre vonatkozó tapasztalat, túlságosan is egocentrikus a szemléletük. Ezért ezekre a tiszta tudatú fiatalokra, rátok vár, hogy ezt a gyökeres szemléletváltást végrehajtsátok, átvegyétek a pozíciókat, hogy élhetőbbé váljon ez a Föld. Sokáig mítosznak hittem én is a new age szólamát a tudati váltásról, de most látnom kell, hogy ez a váltás létezik, ez a váltás már meg is indult, és erre épp ennek a korosztálynak a megjelenése a bizonyíték. Az én nemzedékemben elképzelhetetlen volt, hogy egy tizen-, huszonéves ember meditáljon – és nemcsak a lehetőségek hiánya miatt! –, és lám itt vannak a fiatalok, itt vagytok ti, akikkel együtt gyakorolhatunk, itt vagytok ti, akik képesek vagytok ezt a tág és érdekmentes tudatot megtapasztalni! Annak a néhány embernek, aki a mi nemzedékünkbe és az utánunk következőbe tartozik, az átmentés (volt) a feladata, a tiétek a kirobbanás és a kiteljesítés. Éljetek a lehetősséggel, hadd ragyogjon a tiszta tudat gyémántja! Innentől ez a ti felelősségetek." - Interjú Szaladják Istvánnal a Carpe Diem teaház honlapján, Szaladják István a magyarországi Egy Csepp Szangha zen közösség vezetője, a Madárszabadító, felhő, szél című film rendezője. A zen gyakorlás alapjairól, a zen más vallásokkal, hagyományokkal való kapcsolatáról, a gyakorló közösség (szangha) szerepéről kérdeztük.

Fiatalok: lélegezzetek mélyeket - és teljes nyugodtsággal söpörjétek el ezt a mélységes mocskot, amit most "élhető világnak" mernek egyesek hívni!

tudat.jpg

path_to_infinity_by_arisechicken117-d3cw3rw.jpg

         szólj hozzá

Címkék: buddhizmus vallás zen meditáció ökológia fenntarthatóság új nemzedék

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Ángyán: immár biztosan maffiakézben a kormány

PPJ         2012.12.19.

Ángyán József múlt hét pénteki megvilágosító beszéde 21 ezer nézőt vonzott a Youtube-on, a beszéd második része szintúgy meredeken emelkedik a nézettség szempontjából!

Az Élőlánc Magyarországért vasárnap megtartotta demonstrációját a parlament előtt az '56-os örökmécsesnél, a hírekkel ellentétben körülbelül 20 tucat ember előtt. Íme egy rövid videó, ami tv-híradóban volt - valamint a tüntetés teljes felvétele youtube-on! Ezek után nagyon izgatottan vártuk az élő közvetítést a hétfői, Ángyán javaslatáról szóló név szerinti szavazásról (LISTA ITT!). Főleg annak fejében, hogy Orbán megparancsolta, hogy annak, aki nem enged a maffia akaratának, le is út Fel is csút...

Tapintható volt a félelem a kormánypárti képviselők közt a frakcióülés után, ahol Orbán Viktor magából kikelve ordítozott Ángyán Józseffel és Bencsik Jánossal. A képviselők a döntő szavazás előtt azt latolgatták, hogy mit veszítenek, hogyan csinálják ki őket, ha nemmel szavaznak, és végül mindegyik talált egy jó okot, amiért megszavazza...
Orbán Viktor végül együtt szavazott Szanyi Tiborral és Veres János volt MSZP-s pénzügyminiszterrel... Ez volt az Ő öszödi beszéde... most végérvényesen kiderült, hogy hazudott a gazdáknak, hazudott a választóinak és hazudott az országnak. Tette mindezt a kereszténység és a nemzetiesség álruháját magára öltve.

A kormánypártok nemmel szavaztak saját kormányprogramukra nagykoalícióban az MSZP-vel! Ez a Parlament nem a mi Parlamentünk. Ezek a képviselők nem minket képviselnek! Ez új helyzetet teremt Magyarországon. A bizalom végérvényesen elveszett!

"Ma fél 7 körül a kormánypártok az MSZP-vel teljes egységben leszavazták Ángyán József indítványát. Nagykoalíció született, a gazdák és a választók elárulása, a magyar föld vesztére. Szégyen. Ángyán repül a frakcióból. Ángyán indítványát névszerint egyesével szavazták, de csak az Ő esetében mégsem látszanak a szavazás részletei a parlament honlapján!!!! De mindenesetre érdekes volt hallani, ahogy Orbán kimondja a NEM-et..." - Élőlánc Magyarországért facebook

Ángyán kiszavazott, távozhat a Fidesz-frakcióból - HVG.hu

Ángyán: Orbán ingerülten tett helyre minket - HVG.hu - Ángyán: "Bár a leendő, ezt érintő sarkalatos törvény tartalmáról hivatalosan a kormány semmiféle információt nem volt hajlandó elárulni, de úgy hírlik, hogy az állam régiónként az integrátori feladatokat nagytőkés csoportoknak adná koncesszióba, 'begyűrve' alájuk az egész régió mezőgazdaságát. Így a profit is ezekhez az integrátorokhoz vándorolna, szemben a szövetkezési modellel, ahol az eredményt visszaosztják a szövetkezetet létrehozó gazdálkodó családokhoz és helyi közösségekhez. "

Szomorúan tudatjuk a magyar föld sorsáért aggódókkal, hogy a családi gazdaságok és a szövetkezetek nem kerültek bele az Alaptörvénybe: Ángyán József fideszes képviselő módosító indítványát az Országgyűlés 58 igen és 297 nem szavazattal elvetette.

Úgy tudjuk, a kormánytöbbség jelentős része és az MSZP képviselői szavazták le Ángyán professzor javaslatát. (http://www.parlament.hu/irom39/09400/09400-0001.pdf)

Az Országgyűlés végül azt a javaslatot fogadta el, amely szerint kétharmados lesz a földtörvény, az Alaptörvény pedig a családi gazdaságok, szövetkezetek helyett az "integrált mezőgazdasági termelésszervezés" néven nevezi a földtörvény alanyait.

Álláspontunk szerint ez újabb bizonyíték arra nézve, hogy az új földtörvény a családi gazdaságok helyett a tőkebefektetők érdekeit kívánja majd megjeleníteni.

Dr. Ángyán József ezt a javaslatot nem szavazta meg, amiért sajtóértesülések szerint ellene fegyelmi eljárás indul.

Tisztelettel: Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség

http://www.femina.hu/hirhatter/meddig_marad_angyan_a_fideszben_szavazas/angyan_jozsef_nagy.jpg

Megbírságolja a Fidesz frakció Ángyán József professzor urat, amiért nem szavazta meg a családi gazdaságok helyett "integrált mezőgazdasági termelésszervezést"deklaráló alkotmánymódosítást - jelentette be Rogán Antal. A Váralja Szövetség álláspontja szerint ahol egy elismert szaktekintélyt megbüntetnek véleményének felvállalásáért, ott nincs sok esélye annak, hogy jó földtörvény fog születni...

Súlyos vád: a Fidesz és az MSZP leosztotta egymás között a régiókat - Cívishír.hu

Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő szerint a Fidesz és az MSZP "nagykoalícióban" szavazta le a földtörvényhez kapcsolódó alaptörvény-módosításhoz benyújtott indítványát. A hvg.hu-n kedden közölt interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy "leosztották egymás között, kinek, melyik régió jut". ... Szerinte, gyaníthatóan, azok állnak mindezek hátterében, akik az állami földek többségét is bérlik és az agrártámogatások nagy részét is elviszik. "Vegyes politikai kötődésű" tőkeérdekeltségek - fűzte hozzá.

Közölte azt is: sok új szervezet csíráját is látja, amelyekből "meg lehetne alakítani a Tisztességes Emberek Szövetségét". A földbérleti pályázatok feldolgozásával kapcsolatban azt mondta: hamarosan végez az eddigi szerződések 80 százalékával, vizsgálata legújabb fejezete pedig Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye lehet. "Szomorú, de úgy látom, hogy azok is kapnak ismét további földterületeket, akik ellen tiltakoztunk" - mondta.

Tisztesség és Emberség Szövetsége!

         komment

Címkék: mezőgazdaság fenntarthatóság agrárium agrárpolitika váralja szövetség élőlánc magyarországért ángyán józsef agrármaffia tisztesség és emberség szövetsége

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása