GMO: Néhány kilóra megvett magyar tudós és a kilónyi tumorok

PPJ         2012.09.20.

Miközben kedden még "kedvenc" GMO lobbistánk, Venetianer Pál "boldogította" a nagyérdemű közönséget "objektív igazságaival", melyek cseppet sem érdek vezéreltek... Ez a farizeus Venetianer Pál, akivel egyesek már 25 éve küzdenek, aki hisztériájában, hogy nem fog elég hamar meggazdagodni a génmódosított növényekből, azt a kérdést teszi fel előadása végén, hogy „remélhetjük-e valaha a ráció győzelmét ebben a témakörben?”. Na kíváncsi leszek, milyen „valóságot” tár a hallgatók elé emberünk… Ma pedig már a Budapest Science Meetup-on lesz GMO vita, ahol Jávor Benedek, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke lesz a vendég és Magyarország GMO-mentességének pozitív hozadékai mellett fog érvelni! Nem is csoda! A napokban megjelent hírek a génmódosított anyagok élő szervezetre gyakorolt hatásairól minimum elborzasztóak!


http://rt.com/files/news/monsanto-rats-tumor-france-531/genetically-pictures-giant-chemical.n.jpg

Francia tudósok föltárták, hogy a biotech-óriás Monsanto génmódosított kukoricájával etetett kísérleti patkányok ping-pong labdányi tumoroktól, máj- és vesekárosodástól szenvedtek!

A Seralini professzor és munkatársai által a Food and Chemical Toxicology tudományos folyóiratban a napokban megjelent tanulmány szerint hosszú távú kísérletek kimutatták, hogy a génmódosított kukorica ill. a Roundup totális gyomirtó "biztonságos" mennyíségű felhasználása is emlőrákot és súlyos szervi károsodásokat okoz.

Ez volt az első referált hosszú távú táplálkozási kísérlet, amely a gyomirtószer-tűrő génmódosított kukorica ill. a világon a legnagyobb mennyíségben eladott Roundup gyomirtó hatásait vizsgálta. Seralini professzorék a kísérletek során arra jutottak, hogy az NK 603-mas kukorica, valamint a Roundup jelenleg biztonságosnak minősített mennyiségben is daganatos megbetegedéseket és korai elhalálozást (premature death) okoz a kísérleti patkányoknál. A génpiszkált kukoricával táplált patkányoknál daganatok (emlőrák) és súlyos máj- ill. tüdőkárosodást figyeltek meg.

Ne felejtsük, hogy a TOP 10 világ legetikátlanabb vállalataiból kettő is génmódosítással foglalkozik!

BASF, Bayer, Dow AgroSciences, DuPont, Monsanto, Syngenta: miért nem haltok már meg?!

Írd alá a petíciót!

Több mai lap – idehaza és külföldről is felhívták rá a figyelmemet – is tárgyalja azt a kísérleti eredményt, amelyben a glyphosate nevű hatóanyagot tartalmazó gyomirtóval végzett tartamkísérletben (erre toleránsak a leggyakoribb GM-növények, pl. a Monsanto tulajdonú NK603) Seralini és mtsai tumorok megjelenését mutatták ki:

http://research.sustainablefoodtrust.org/#_message

A lapokban közzétett képek meghökkentőek, mint a közölt eredmény is.

Mik is a tények a GMO lobbiról? Mondjuk, hogy az USA Szövetségi Kormányzata és a Monsanto nevű vállalat között van némi összefedés? Hogy Mitt Romney hogyan segítette világhatalomhoz a Monsantot?!

418978_235702973177466_1114109060_n.jpg

319361_4180380664542_51115833_n.jpg

Ehhez már csak annyit tennék hozzá, hogy Györgyey János is sokkal őszintébben fogalmaz, mikor szűkebb körben nyilatkozik meg és nem a televízióba hazudik. Egy szegedi tudományos fórumon készült hangfelvétel szerint ugyanis szó szerint ezt mondta: „a génmódosított növényekről minden olyan marketingdumát, hogy az az éhezést oldja meg a Földön, meg hasonló, azt nyugodtan el lehet felejteni! Soha nem erre találták ki őket, nem ezért fejlesztették őket! A nagy cégek nem ezért öltek bele fajtánként százmillió dollárt, hogy a Földön az éhezés kérdését oldják meg! Azért csinálták, hogy pénzt szerezzenek, hogy profitot csináljanak és piacot nyerjenek! Ezt mind a hármat a génmódosított növények kiválóan tudják.” (Felszólalásának felvétele a Greenpeace birtokában van.)

         33 hozzászólás

Címkék: gmo természetvédelem génmódosítás agrárium monsanto humánökológia gmo lobbi

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása