Kötelező videó avagy értelmesen kifejtve mit képvisel a Greenr Blog - 4

PPJ         2011.01.28.

Tisztában vagy vele, hogy folyamatosan csökken a hazánkban tradicionálisan megtermelt mezőgazdasági termékek értékesítése? Az alábbi animációs videó kiválóan szemlélteti, hogy milyen károkat okozhat gazdaságunknak, ha nem tudatosan, a hazai termékeket előnyben részesítve vásárolunk. A Magyar Termék védjegy tulajdonosai által készített kisfilmben egészen megdöbbentő számokat hallhatunk a témában.

Én nem a sporteredmények büszke önhittsége és a képzelt közösségek illúzórikus hagyományai miatt támogatom a lokalitás kiteljesedését a mezőgazdaság és élelmiszerönrendelkezés terén, hanem mert így tud egészséges lenni a gazdaság, az ember teste és a Föld klímája is!

Azért ehhez hozzá kell tenni, hogy az sem mindegy, hogy milyen magyar terméket vásárolsz! Monokultúrás, fenntarthatatlan gazdálkodásból származót, ami több kárt okoz a tájnak és nekünk, mint amennyi hasznot hoz, vagy ökologikus szemlélettel dolgozó kisgazdákat támogatsz.

Ne hagyjuk, hogy:

  • - munkahelyek szűnjenek meg
  • - a jó magyar föld műveletlenül parlagon heverjen, miközben magyar emberek százezrei fogyasztanak silány minőségű importárut.

Forrás: Veddamagyart.info

         6 hozzászólás

Címkék: ajánló videó mezőgazdaság fenntarthatóság agrárium

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Dunakeszi Civil Hírmondó - amikor az igazság fájni fog...

PPJ         2011.01.24.

KöveteljüK, hogy Dunakeszi városvezetése a 2011. január 26-ára kitűzött tárgyaláson jelentse be kilépését a Természetvédelmi Főfelügyelőség ellen (sic!) indított perből!

- Dunakeszi Civil Hírmondó.pdf -

Demokrácia Dunakeszin: 2010. április 29-én Dunakeszi város tanácstermében arcon csaptak kilenc, közügyekben buzgólkodó civil szervezetet, a város két díszpolgárát és a település másik két kitüntetettjét. Abszurd, hogy mindez pár nappal a népakarat nagyarányú részvétel mellett való érvényre jutása után történt. Úgy látszik, Dunakeszire nem ért el a hír, hogy az új kormányzat harcot hirdet a korrupció ellen, és a társadalom véleményét kikérve, annak érdekében cselekszik.

A Dunakeszi Civil Hírmondót kiadja az Élőlánc Magyarországért ökopárt. Az Élőlánc az A38-as hajón alakult meg. Sem a jobb, sem a bal parton, hanem az árral szemben.

         szólj hozzá

Címkék: politika természetvédelem dunakeszi élőlánc magyarországért ökológiai politika

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása