Sikeres volt az Auchan megtévesztő akciója

PPJ         2010.02.19.

Több hírportál is átvette az Auchan sajtóköleményét, amely szerint akkor sem pusztítanak el természeti értéket, ha a dunakeszi tőzegláp nem kerül védettség alá.

Üdvözöljük az Auchan vállalását, hogy nem építkezik a miniszteri vizsgálat lezárulta előtt – igaz ugyan, hogy ezt egyébként sem tehetné szabálysértés nélkül, hiszen nincsen építési engedélye. A vállalat tehát mindössze az illegális tevékenységtől való tartózkodásra tett ígéretet.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy megtévesztő a cég sajtótájékoztatójában közreadott állítás, amely szerint beépítési tervük nem érinti a láp területét, hiszen a tervezett épületek a láp egy részén és a láp fennmaradását biztosító védőzónán helyezkednének el.

A Jövő Nemzedékek Ombudsmanjának hivatala szerint a dunakeszi önkormányzat alkotmánysértő módon vonta belterületbe a láp területét.

A tervekben szerepel a Dunakeszi szennyvíz-levezető csatornájának, az ún. Óceán-ároknak az elterelése, amelynek új nyomvonala a láp legértékesebb részét szelné ketté. Az új nyomvonal kiépítése és az Óceán-árok szennyezett vize rövid idő alatt teljesen tönkretenné a láp és a környező horgásztavak élővilágát. Hamis az az állítás, hogy a természetvédelmi hatóság írta volna elő az Auchan számára az Óceán-árok elterelését. Éppen ellenkezőleg, a természetvédelmi hatóság első-és másodfokon is elutasította azt.

Hamis az Auchan állítása, amely szerint senki nem támadta meg a területek védettségét megszüntető határozatokat. Április 21¬ére tűzte ki a Pest Megyei Bíróság az első tárgyalást, amint erre az Auchan is hivatkozik a sajtóanyaga utolsó szakaszában.

A láp értékeit az elmúlt években több illegális beavatkozás degradálta. Az Auchan elérését szolgáló út szabálytalanul épült, elbontását bírósági határozat írta elő, amire csak azért nem került sor, mert a civil szervezetek belátták, hogy a természeti értékeket nem lehetne rekonstruálni. A láp ökológiai egyensúlya ezt követő területcsökkenést nem bír el. További részeinek beépítése a láp teljes pusztulását vonná magával, ezért érdektelen, hogy a vállalat 20, vagy 53%-át hagyja-e meg zöldterületnek.

Az Auchan sajtótájékoztatója idején a helyszínül szolgáló szálloda előtt az Élőlánc Magyarországért aktivistái tartottak alternatív sajtótájékoztatót. A rendőrség felszólította a sajtótájékoztatót tartó három aktivistát, hogy logóval ellátott zöld mellényüket vegyék le, transzparenseiket tegyék el. Miután az aktivisták a kérésnek vita nélkül eleget tettek, a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt eljárást kezdeményezett ellenük.

További információ: www.tozegto.freeweb.hu

Sarkadi Márton 30-4152370, Kriska György: 30-513-2364

A közveszélyes rendbontók (:D) 2 embertől fölfelé már tömegnek számítunk? :D

"Zöldben könnyebb" - ezt kapták az újságírók :D Gyenge Auchan PR...

         4 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

NapiKép - A fhransziák gasztrhonómiája

PPJ         2010.02.19.

eltavolitatta.jpg

Figyelem: itt látható az Auchan-madár titka!

eltavolitatta.jpg

         szólj hozzá

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Dunakeszi-tőzegtavak 25 - Erősödő civil nyomás az Auchan ellen 2

PPJ         2010.02.18.

A Heti Válasz szerint "Mindenki a kamuplakáton röhög"

Subba szerint is az "Auchannál az árak a lápban járnak"

A HVG szerint "Egyen Ön is mocsári növényt!"

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megannyi nagy civil szervezetell továbbra is fenntartja a bojkottot az Auchan ellen.

De a legfontosabb, hogy:

MEGHÍVÓ

Jean-Paul Filliat, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója 

tisztelettel meghívja Önt 

az Auchan sajtótájékoztatójára.

A téma az

Dunakeszin tervezett beruházásával kapcsolatban a vállalat

álláspontjának ismertetése.

A rendezvény helyszíne:

Hotel Mercure Budapest

 (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.)

A rendezvény időpontja:

2010. február 19., péntek, 9:30 óra

Az autóval érkezőknek ingyenes parkolást biztosítunk a hotel mélygarázsában, kérjük, hogy a regisztrálásnál jelezzék, hogy gépkocsival érkeztek.  

Kérjük, részvételi szándékát a Hill and Knowlton munkatársánál, ... e-mail címen jelezze.

A sajtótájékoztatón előzetes regisztációval lehet részt venni, a regisztációkat

2010. február 17. (szerda) estig tudjuk fogadni.

Hill and Knowlton! (Bezzeg ha a civileknek lennének milliói arra, hogy "PR-kommunikálják" a szavaikat...) Valami nagyon bűzlik az Auchannál, ha kénytelen ilyen erőket mozgósítani!!!

Az 1991-ben alapított budapesti iroda az első multinacionális pr-ügynökség volt Magyarországon a rendszerváltás után és napjainkban egyike a vezető kommunikációs ügynökségeknek, amely full service szolgáltatást biztosít ügyfelei számára. Az ügynökség kiemelt szakterületei a reputáció menedzsment, vállalati és márka kommunikáció, CSR, issue management, Public Affairs, krízis kommunikáció és a sport marketing.

Ja, hogy ilyen mega multi globál vállalatokkal lehet csak kommunkálni az emberek felé? Egy Hotelben pezsgőztetve az újságírókat? Az érvekkel rendelkezőket kizárjuk és a sajtó fejét hülyeségekkel teletömjük? Ennyit tud az Auchan?

Holnap kiderül, hogy mire készülnek! Én ott leszek.

         9 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A Lehetetlen Hörcsög

PPJ         2010.02.15.

Mókás, majd tanulságos, majd rémisztő... de megéri. Csodásan egyszerű!

         szólj hozzá

Címkék: ajánló videó

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása