Ökotudat beszámoló az Everness Fesztiválról

PPJ         2013.09.18.

IMAG0331.jpgMerőben új lehetőség adódott a GreenR blog számára, bemutatkozhatott az Everness Fesztiválon. A tudatosság fesztiválja új dimenzióknak adott teret, megpróbáljuk szavakba önteni a látottakat.

Balatonkeneséről csak úgy sugárzott a szeretet az elmúlt hétvége alatt a metatérbe! Tudatosság fesztivál még nem volt az országban, és már ez az első alkalom is bizonyította a szervezők és résztvevők számára egyaránt, hogy erre nagyon vártunk már jószerivel! Hiánypótló alkotás keletkezett, ami összehozta embereket. A kisgyerekektől az idősekig, a sámánoktól a csillagászokig, az őskortól az újkorig, a hagyományőrzéstől az új-tudatosságig minden távolság áthidalódott; közös nyelv csakis a mosoly és a szeretet volt.  Ez az a fesztivál, ahol nem úgy feledkezel meg önmagadról, hogy eltávolítod magad (tömegmassza, extázis, káosz) az igazi énedtől, hanem úgy, ahogy az a spirituális úton meg van írva, közelebb keríted magad az igazi énedhez, a mindenséghez.

A mindenség-tudat műveléséhez pedig hozzátartozik a bio-logika, az öko-logika, a mozgás-művészet és minden, ami egész-ség felé törekszik, így tradicionális magyar tá(l)tos sámánság is :)! Nagyszerű volt megélni, hogy amit délután Géczy Gábor előadásában meg-, ki- és felfejtett a magyarok számára, azt este Jeszenszky István elementáris koncertjével gazdagíthattuk, majd éjjel tátos dobolással, szertűznél egységbe forrva is megélhettük. Amit délelőtt Grandpierre Attila csillagász doktor magyarázott meg a világegyetem és a Napunk élő mivoltáról, azt este Grandpierre Attila fehér táltos kiáltotta és táncolta a szeretet terébe a Vágtázó Csodaszarvas koncertjén. Mindeközben nem csak a lelket és szellemet, hanem a testet is tudatosan tápláltuk. Ez nem csak azt jelenti, hogy mindig tudtam, hogy eszek, egyszer sem haraptam mellé :D, hanem azt is, hogy helyben készült, egészséges, termelői, kézműves és gyógyító ételekkel és italokkal táplálkozhattunk! A Lepényleső helyben épített kemencéin sült tönkölylepénytől és a Szatyor közösség termelői zöldség-gyümölcs-tejtermékein át, az indiai és a nyersvegán manna ételeken keresztül, a gyógynövény teákig és kézműves sörökig valamint borokig, minden az egészség és az ökotudatosság jegyében volt jelen.

A GreenR blog humánökológiai workshop sátrának csapata a három nap alatt aktívan segítette a fenntarthatóság tudatának emelését. Az emberi beszélgetések, érdekes előadások, meghökkentő filmélmények és kapcsolatépítések lehetővé tették, hogy a témák tekintetében a napenergiától a biodinamikus mezőgazdaságig, a nomád lakókocsis életmódtól a komposztkazánig, a buddhista közgazdaságtól a bruttó nemzeti boldogság eszméjéig, minden előremutató és valós kiutat jelentő elmélet és gyakorlat bemutatásra kerülhessen. Végre egy fesztivál, ahol nem csak vizet prédikál és bort iszik az ember, hanem amit bemutattunk, utána azt valóságban építettük, aktívan gyakoroltuk, helyi termékben ettük viszont! Például a 0. napon segítettünk felépíteni a Naplopónak egy 10 kollektor egységből álló, 750 literes szolár zuhanyzót, miközben a helyi termék-, ordás körözöttel töltött paprika szeleteket falatoztuk.

Fantasztikus emberekkel ismerkedhettünk meg, szorosabbra fűződhettek a spiritualitás, szeretet, kultúra és fenntarthatóság szálai, örömüket lelték az emberek!

Hajrá Everness, hajrá GreenR!
Nagyon köszönjük a rengeteg odaadást!
Bízunk benne, hogy találkozunk az Everness 2014-en!

További fotók a Facebook oldalunkon!
1274576_203571876487232_2057538868_o.jpg

IMAG0303.jpg

P9145714.jpg

IMAG0324.jpg

Névtelen_panorámafelvétel1.jpg

P9155736.jpg

P9155765.jpg

IMAG0315.jpg

IMAG0316.jpg

IMAG0318.jpg

P9135709_1.jpg

P9145730.jpg

IMAG0338.jpg

P9155742.jpg

IMAG0344.jpg

P9155768.jpg

P9145723.jpg

Kérjük, hogy a fenntarthatósági tudat terjedését, a blog létét, az egyedülálló humánökológiai filmgyűjteményünk online fenntartását, amennyiben teheti, támogassa a jobb oldalt található paypal-en vagy MagNet ökobank elérhetőségeinken keresztül! Amit teszünk, időnket áldozva, feltétlen szeretettel, értetek tesszük, a megmaradásért! Köszönjük!

         5 hozzászólás

Címkék: fenntarthatóság greenr humánökológia greenr találkozó tudatváltás tudatökológia everness fesztivál

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr815521457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvizparty 2013.09.19. 13:46:18

Kevés hasznosabb dolog van/lenne a világon, mint az ökológiai tudatosság. Az a gondom vele, hogy a jelek szerint baromira hatástalan, és szinte mindig, de mindig az átlag embernek olyat ajánlanak, amire nincs pénze, számára nem elérhető, és sokszor nem is érthető.
Továbbá: ha azt mondják, hogy üljünk kerékpárra, oké, rendben van, de egy kerékpár előállítása is jelentősen terheli a környezetet ( a váz előállítása kohászati munkát, energiát igényel, a gumi? nos az meg a trópusokon gumifa-ültetvényt - mennyire is környezetbarát akkor a drótszamár??).
Attól tartok, nincs megoldás: az emberiség el fog menni a falig, totálisan túlszaporodik, el fogja fogyasztani az összes fosszilis energiát, elszennyezi az ivóvízkészleteket - szóval lemming-faj vagyunk, időről időre tömeges kidöglésre ítélve.
Lőwy Árpád mondta volt:
" Meg vagyunk már mi baszva mindörökre!"

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.09.19. 15:15:38

@arvizparty: egy kicsit árnyalnám a képet! a feladat az, hogy ilyen időkben is emberek maradjunk! az általad lemmingeknek hívott egyedek (lásd a videóban elhangzó "hangyákat" és "kígyókat") pedig felszívódnak a Kali Yuga vákuumjában... www.youtube.com/watch?v=udGRnr3KGJc

kalapos uram 2013.09.20. 21:21:05

jövőre ott a helyem! (egy kalapos)

Arbeitslosigkeit (törölt) 2013.09.26. 19:25:01

Hadd gazdagítsam egy kicsit a visszatekintőt.

Az a benyomásom az eseményről, mintha valami védelem alatt lett(em) volna azon a két napon. Sok erőt merítettem belőle, holott még az ottlétemet megelőző órákban is némi szellemi útvesztésben voltam...konkrétan azt is lehetne mondani, hogy nem találtam a helyszínt pl. (gyakorlatilag a B.Kenese tábla után kellett volna keresni...merthogy vaddisznó módon nem Bpest irányából mertem megközelíteni). Ugyanígy vasárnap dél után nem sokkal olyan energiák gyűltek fel bennem, amik távozásra késztettek (demagóg előadás, ilyen is volt...szerencsére egy új szemszögből látom most már ezt is). Ezek mellett érdekes személyes élményeim voltak, amiket most megtartok magamnak (ezek miatt tényleg érdemes volt ott lennem! Bizonyos lelki taszítások miatt is, igen. Fontos tapasztalat!). Maga ez a spéci fesztivál élmény szinten új volt nekem, javaslom legyen még jövőre is. Személyesen is találkoztam a Green blog propagandistájával - röviden amikor Bhután boldogságfaktoráról ment a vetítés (Reiki kezelésre voltam hivatalos, de akkorra már annyi energiát éreztem magamban, hogy elég nevetségesnek tűnt, hogy engem kelljen gyógyítani...aznap reggel már a Balatonba is beúsztam, mint Poszeidon). A Reikivel kapcsolatban ami szembeszökő lett amíg a kezelésre vártam, hogy egy kínai képjelet látok - a Reiki logó első kandzsi-ja - ami nagyon ismerős (ling írásjegy; lásd Karátson Gábor: ji king kommentárok 130.o. - magyarázatnak). Az Everness fesztivál után vissza kellett térni a hétköznapokba. A hétköznapok egyelőre erősebbek, naponta harc. Azért is pozitív élmény volt, mert egy munkahelyi közegben az én jóságom semmi. Itt (ebben a barátságos közegben) az „Everness” meglepően jól működött.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.09.27. 17:57:26

@Arbeitslosigkeit: Nagyon köszönjük! Igazán felfedhetnéd privát levélben a kiléted, nagyon kíváncsi vagyok, hogy kihez is kapcsolódik az online név :)! Szóval örülök, hogy már személyesen is "boldogíthattalak" propa-Gandhi-zmusommal ::)...

 
 
süti beállítások módosítása