Kötelező videó avagy értelmesen kifejtve mit képvisel a Greenr Blog - 2

PPJ         2010.03.11.

Az első rész után itt a második is. Egy újabb fantasztikusan értelmes, tisztán levezethető logikájú beszéd! 2009-09-13 Echo TV - Civil Akadémia - előadó: Ifj. Zlinszky János egyetemi docens ----- Ifj. Zlinszky János a Jövő Nemzedékek Országyűlési Biztosának, azaz a zöld ombudsman stratégiai és tudományos főosztály vezetője is.

"A cikk mindenekelőtt leszámol azzal a gyakran hangoztatott nézettel, miszerint a jelenlegi felmelegedés egy teljesen természetes, időről időre visszatérő periódus csupán a Föld életében, és ahhoz az emberi tevékenységnek nem vagy csak nagyon kis részben van köze - fejtette ki az értekezés tartalmát ismertető előadásában Zlinszky János, a zöld ombudsman stratégiai és tudományos főosztályának vezetője. A tanulmányban látható ábra félreérthetetlenül mutatja a középhőmérsékletnek az utóbbi évtizedekre eső függőleges kiugrását, amely jól láthatóan megtöri az évtízezredek során változatlan hőmérséklet-hullámzást." - Igen, ez is a nevéhez kötődik. (Én már csak ilyen "hülye" emberektől közvetítve tudom, hogy antropogén okú a klímaváltozás. Bocsánat, hogy nem most - az olajlobbi hatására - megjelent "leleplező" filmeknek hiszünk, hanem tudományos cikkeken alapul az mi GreenR mondandónk is.)

Wács disz!

         6 hozzászólás

Címkék: politika videó tudomány világ válság természet környezet ökológia fenntarthatóság ifj zlinszky jános

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr711817888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2010.03.12. 19:38:58

A "hirtelen nagy összegű pénz ölünkbe pottyan"-ó teóriával be is bizonyította az előadó, hogy soha nem lesz természettudatos politika a világon. A lottónyertesek 90%-a elveri a nyereményét. Az újgazdazdag fogyasztói pazarló magatartás nem becsüli az aranyat tojó tyúkot. A legelszomorítóbb, hogy ezzel minden kutató tisztában van, aki a témával foglalkozik.

bolomba (törölt) 2010.04.09. 13:43:55

Az orokseges reszhez hozzatennem, hogy alapvetoen az igenyek amik meghatarozzak, a kiadasi oldalt. A politikaban a nadragszij-effektus csak akkor "kifizetodo", ha eppen ereszteni lehet rajta. "Nincs" az a hulye, aki felvalalna, hogy akkor most huzzunk; koszonhetoen az elmult pont 55 evvel ezelott leirtaknak:

"Our enormously productive economy demands that we make consumption our way of life, that we convert the buying and use of goods into rituals, that we seek our spiritual satisfactions, our ego satisfactions, in consumption. The measure of social status, of social acceptance, of prestige, is now to be found in our consumptive patterns. The very meaning and significance of our lives today expressed in consumptive terms. The greater the pressures upon the individual to conform to safe and accepted social standards, the more does he tend to express his aspirations and his individuality in terms of what he wears, drives, eats- his home, his car, his pattern of food serving, his hobbies.

These commodities and services must be offered to the consumer with a special urgency. We require not only “forced draft” consumption, but “expensive” consumption as well. We need things consumed, burned up, worn out, replaced, and discarded at an ever increasing pace. We need to have people eat, drink, dress, ride, live, with ever more complicated and, therefore, constantly more expensive consumption. The home power tools and the whole “do-it-yourself” movement are excellent examples of “expensive” consumption."

"Price Competition in 1955", Victor Lebow (az eredeti itt is olvashato: whatdoino-steve.blogspot.com/2007/12/victor-lebows-complete-original-1955.html)

Mara nagyszeruen lehet latni, az egykori vizio kiteljesedeset, es egyben jojo-effektusat is. Azt hiszem mar egyre tobb emberben racionalizalodik, hogy elertuk a madzag veget; most jon egy "kis" rantas, es elkezd visszafele tekeredni az a franya jojo. Mi itt most csak azon valtozthathatunk, hogy mekkora legyen a gyorsulasa, mert epp perpillanat ugy gondolom, hogy nincs az a fromalo ero/szemely/szervezet/kormany, ami jojo maguskent kepes lenne a madzag vegen porgetni tarsadalmunkat ezzel a sebesseggel.

Gondoltam hozzairom az elso videohoz. Akkor megyek nezni a masodikat.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.04.09. 13:57:59

@bolomba: Köszi szépen! Jól beszélsz!

bolomba (törölt) 2010.04.09. 14:18:03

Vegig hallgatva a masodik videot is, koran irtam. Elmondta. Nezetbeli kulonbseg (mint emlitettem), szerintem jelen pillanatban vesztesre allunk.:)

A decentralizaltsagot kifejezetten elonyosnek tartanam, persze (a maga paradox modjan) szabalyozva, de hat ha mas nem, a kozeljovoben, onszervezodve, kenyszerbol tanui lehetunk majd.

Huu de pesszimista vagyok ma,edig tegnap meg joval optimistabb voltam.:)

bolomba (törölt) 2010.04.09. 14:24:26

@Pacsker: nincs mit. Ha mar itt tartunk ajanlok egy masik videot is (szep, "szines", szagos, meg angol nelkul is ertheto). Igazabol egy site, amin par video van:

www.storyofstuff.com/

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.04.09. 14:29:49

@bolomba:

Köszi! Ismerem a storyofstuff-ot!

Amúgy talán még nem úszott el a hajó. De már nagyon teli pakolták és nagyon kifutna... "Hamar ilyen Zlinszky-ket a parliba!"

 
 
süti beállítások módosítása