Lopd el ezt a filmet! (és éld túl a közelgő rendszer-összeomlást)

PPJ         2012.11.04.

http://farm3.static.flickr.com/2405/2147139226_d381b72bff.jpgBlogunk létét magyarázza ez a film, ami egyben logikusan levezeti, hogy miért lesz összeomlás, "világvége" és kulturális forradalom minden téren!

"Miért osztjuk meg a kultúránkat? Miért osztjuk meg a nyelvünket? Mert másoljuk egymást. Így tanulunk meg beszélni. Így tanulnak a babák. Így kerül egy új dolog a társadalomba és így terjed el. Alapvetően az tart össze minket, amit egymásról másolunk."

Az alábbi szövegek a filmből lettek kimásolva!

Ne kérj engedélyt a film lemásolására. Bárki aki nem osztja meg ezt a filmet vagy meggátolja azt, az ki lesz közösítve. Ez a film minden eszközzel megosztható.

Ez nem egy film a kalózkodásról. A zeneipar megőrült. A filmipar megőrült. Az üzletemberek nem tudják, mit gondoljanak. Ez nem egy film a fájl megosztásról. Ez a film megmutatja azokat a változásokat, amik a médiák elkészítésében, elosztásában és fogyasztásában történtek.

Magyar felirattal!



http://www.stealthisfilm.com/Part2/

Mi történt mikor feltalálták a másoló mechanizmust feltalálták? Meg lehetett szerezni a nyomtatványokat vagy a bittorrentet. Ez alakította az emberek szokásait. Teljesen új ötleteket adott az embereknek arról, hogy miképp dolgozzanak, hogy működjenek együtt, hogy osszák meg egymással az életükkel kapcsolatos dolgokat. Egy diktatórikus politikai rendszer sem tudja teljesen megakadályozni az információ terjedését. Egy új közegben alkalmazkodik az ember a körülményekhez, és gyakran sokkal hatékonyabbá válik az elnyomás miatt. Miért kéne a másolási képességünk növekedését a szociális változással összefüggésbe hozni? Mert a kommunikáció, amit alapvetően csinálunk a világban önmagában is egy másolási tevékenység. Az egyetlen technika amit magunkkal hoztunk az a másolás. A megosztás, bizonyos értelemben a létünk alapja. A kommunikáció, szükségünk van rá, hogy beszéljünk valakivel, ami egy megosztási tevékenység. Meghallgatni valakit az egy megosztási tevékenység. Miért osztjuk meg a kultúránkat? Miért osztjuk meg a nyelvünket? Mert másoljuk egymást. Így tanulunk meg beszélni. Így tanulnak a babák. Így kerül egy új dolog a társadalomba és így terjed el. Alapvetően az tart össze minket, amit egymásról másolunk.

Az egyik legfontosabb jellegzetessége az internetnek az, hogy rendkívül decentralizált és az interneten lévő szolgáltatásokat másik felhasználók találták ki és működtetik. A hálózat úgy lett megépítve, hogy mindenki maga irányítja a kommunikációját.

A közvetlen környezetünk, a lakhelyünk annyira nagy, hogy többé nem lehet az információt könnyedén megfékezni, nem lehet megállítani vagy cenzúrázni vagy leállítani azt adást ami egyszer már kikerült. Ez olyan, mint mikor a víz átfolyik a kezeiden. Mint megpróbálni megállítani egy gátszakadást.

Az egyik fő csatatér a jogban, hogy a mai technikánál mennyire lehetséges elzárni az emberektől az információkat, a tudást és a kulturális javakat. Rádió. Tévé. Újságok. Film. Mindegyiknél nagyon világos a különbség az alkotó és a fogyasztó között. És ez egy nagyon statikus elgondolás. Van egy technológia, ami lehetővé teszi nekem, hogy veled kommunikáljak. De ez nem egy igazi párbeszéd, mint amire gondolsz. Ha a megosztás elleni harc már elveszett, és a média többé nem árucikk akkor miképp fog megváltozni a társadalom? Ez az elme terrorizmusa, hogy fenntartanak egy olyan fogalmat, mint a szellemi tulajdon. Szerintem az egyik dolog, ami ki fog ebből jönni az egy olyan kultúra ahol azért alkotnak meg valamit, mert törődnek vele és nem azért mert azt remélik, hogy más emberek meg fogják venni. Szóval azt fogjuk látni, hogy a dolgokat az emberek maguknak fogják alkotni. Nem a pénzcsinálás a kultúra vagy a média lényege. Valamit alkotni a média lényege és nem hiszem, hogy az emberek befejezik a zeneszerzést, a filmkészítést, a jó képek készítését vagy bármit. Bár most még nehéz elhinni, de a médiavállalatok nélkül is meg tudjuk csinálni. Meg fogjuk találni azokat az új utakat, amikkel megcsinálhatjuk a dolgokat, amiket akarunk. Olyan világot akarunk, ahol megtudunk osztani, együtt dolgozhatunk és megtaláljuk azokat az új utakat, amikkel támogatjuk egymást miközben ezt tesszük. Ez az a világ, amit megpróbálunk létrehozni. Egy ilyen erő, egy ilyen hatalom, ahol emberek milliárdjai kapcsolódnak össze, adatokat osztanak meg, megosztják a munkáikat, megosztják mások munkáit, ez a helyzet precedens nélküli a történelemben. És ezt az erőt nem fogják megállítani.

Remixeljetek, újra osszátok szét, örüljetek!

https://m.blog.hu/va/valodidemokraciatmost/image/steal%202(1).jpg

         szólj hozzá

Címkék: filmajánló fenntarthatóság humánökológia steal this film lopd el ezt a filmet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr574887945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása