Children on leashes tied to the walls while their parents work

PPJ         2010.05.09.

Küldök nektek szépet, aranyosat, szívmelengetőt. Magyarán az én nyelvemen: világszörnyűséget!

http://www.chinasmack.com/wp-content/uploads/2010/05/zhejiang-china-brick-workers-tie-up-their-children-01-560x399.jpg

Amiért a jómódú EU-s polgár megveheti a kínai műanyag vackokat, az attól lehet csupán, mert a kínai ember úgy tudja megtermelni ezeket a "javakat", hogy otthon a gyereket falhoz köti, nehogy bajt csináljon, míg nincs otthon. Tehát a "jólét" közvetve falhoz köti a kisgyerekeket. A "színvonalas élet" a "fejlődő országok" gyerekeit terrorizálja. Ezt akartuk?

Akkor további szép estét kívánok itt Európában!

         13 hozzászólás

Címkék: kína európa fotók

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr91984603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.09. 22:05:48

igen ezt akartuk
ezért találtuk ki a pénzt, hogy legyenek rabszolgák, és urak

poundirstibbons 2010.05.09. 22:10:25

Lehet, hogy megint meg leszek kövezve, de a cikket már korábban belinkelted, és bár az első képeken nem látszik, de ezek a gyerekek, nem otthon várják étlen-szomjan a güriző szüleiket, hanem óvoda híján apukával-anyukával elmennek a gyárba, és ott vannak kikötve néhány méterre aputól-anyutól, mivel a gyerekek számára pöttyet veszélyes lenne szabadon csatangolni a téglagyárban.

Az mondjuk szégyenletes, hogy nincs óvoda-bölcsőde, vagy egy vállalati dadus, aki vigyázna a gyermekekre.

Alig száz éve különben nálunk is neveltek hasonló élethelyzetben gyermekeket, és láss csodát, többségében kinőttük. Mondjuk nyomortelepeink még mindig vannak, ahol valszeg azért nem alkalmazzák a módszert, mert apukának-anyukának nincs hova elmenni dolgoznia.

Viszont ezek a gyerekek nem halnak meg várhatóan 34 éves korukban, mint amennyi a várható életkor volt 1940-ig Kínában, hanem pont ugyanúgy kb. 73 évre van kilátásuk , mint egy átlag magyar polgárnak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.09. 22:21:35

látod
egy rabszolga már meg is magyarázza, hogy nincs ezzel semmi baj

mint ahogy az állatkínzással sem
akkor az miért lenne baj, ha néhány gyerek ki van kötve, amíg a szüleik robotolnak?
életben vannak, nem?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.09. 23:06:00

@wmiki: ezen ne lepődj meg: pounders mondott már nagyobb butaságot is. most csak hozza a szintet.

poundirstibbons 2010.05.09. 23:09:58

Hogy ne lenne baj vele? Szörnyű és rossz gyakorlat.

De a cikk üzenete nem az, hogy Kínában vannak nehézsorsú gyermekek, hanem, hogy erről az EU-s jómódú polgárok tehetnek.

Ami viszont nem igaz, hacsak nem ők terjesztik eme gyakorlatot, netalán maguk kötik ki a gyerekeket.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.09. 23:17:43

@poundirstibbons: Figyelj basszus, ha képtelen vagy felismerni a globális hálózatok közvetett folyamatait, akkor menj innen!

Felnőtt ember vagy elvileg, és nem az én tisztem felvilágosítani téged (pedig egész egyszerű módon sikerült szerintem a bejegyzésben) arról, hogy hogy függ össze az itt az ottal. Igen mi tehetünk erről, mert ők azért hajtják ki a belüket, mert van egy jómódú réteg ami minden műanyag szart megvesz. Mit nem értesz ezen?
Nézd meg ezt, és ha ezek utána is azt mered állítani, hogy nem mi okozzuk a távolkeleti bajokat, akkor szedd a sátorfádat, vagy akármilyen névvel jössz vissza, de kitiltalak!
www.civiljutub.hu/play.php?vid=268

sorica123 (törölt) 2010.05.09. 23:28:55

@poundirstibbons: de az igaz, hogy mi tehetünk arról, hogy a szüleik kurvasokat kell dolgozzanak, és ami nagyon rossz, az az, hogy a gyereket se tudják normális helyen hagyni (az általad említett üzemi bölcsőde, óvi, vagy rendes óvodák).
EZ a nagy baj, hogy ennyire darab-darab az az ember, aki a mi ruháinkat varrja. Nem az, hogy gyárban dolgoznak, hanem, hogy elmebeteg műszakbeosztásban, vacak anyagokból, szennyező, levegőtlen üzemekben, miközben még a kölköt se bírják lerakni jó helyen. Ez a nem mindegy.
Nyilván nem hal bele a gyerek, csak ott totyorog 1×1 méteren a koszban... hát nem tudom, ez után hogy fognak suliba menni.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.10. 00:14:58

@poundirstibbons: poundirstibbons! te egy igazi senkiházi hülye vagy! isten irgalmazzon azoknak akik a blogodra tévednek! agyad áramkörei nem tudom mikor sültek ki, de hogy egyetlen összefüggést nem tudsz érdemben együtt látni az biztos. se környezet ügyében, se ökológiában, se földrajzilag, se történetileg. gratulálok: egy érettségin is megbuknál értelmezésből.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.10. 00:18:53

@poundirstibbons: te irgalmatlan barom, hogy nem bírod felfogni, hogy nem egyre többek élnek egyre hosszabb ideig a kapitalizmus miatt hanem egyre többek élnek egyre nagyobb nyomorban hogy kiszolgálják a rendszert?! mégis hogy mered azt állítani, hogy a kapitalizmus, jó és hogy jó az hogy ezek az emberek kikötik a gyereküket? csodálkozol azon hogy kimoderáltalak? ilyen ordas eszméket csak egy valódi eszmei vak ember tud mondani!

sovesztomesz 2010.05.11. 14:23:42

@Pacsker: Csúnyák az olyan helyek, rendszerek, ahol kitermelődnek a rabszolgák...

...a szó szoros értelmében vett rabszolgák viszont voltak már jóval a kapitalizmus előtt is...

...rossz-sors - jó-sors; ezen a planétán együtt létezik...

...Glenn Hoddle-nak le kellett mondania az angol fociszövetségi kapitányi címről, amikor vmi olyasmit nyilatkozott, hogy nem támogatná a mozgássérültek sportolási lehetőségére tett erőfeszítéseket, mert a keleti hagyomány szerint, ők maguk választották ezt a sorsot önmaguknak...

...szerencsére én senki vagyok, nyilatkozhatok bármit; szóval, láb-nélküliek ne focizzanak, a kínai kölykök meg szülessenek újra jobb körülmények közé!!! :-(

Csúnya rossz a kapitalizmus!!! :-( Kizsákmányol mindannyiunkat; pl. engem is :-(. De nem mindegy mennyire! A kis kínai kölyöknek 1 négyzetméter jut naponta; a házinyulamnak mondjuk 2!!! Akkor az én nyulamnak jobb a karmája :-) :-( ???

Öko-tudatosság? Belülről jövő késztetés! Szép volna! Ha nem jönne össze, majd mi 7-8 milliárdan keresünk egy másik bolygót, ezt elhagyva úgy is minden megoldódik...

Üdv!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.11. 19:48:25

@sovesztomesz: megmondod a frankót! ezt szeretem benned :D

Netmaster 2010.05.24. 03:28:54

Kicsit más, de szintén nem túl szívderítő történet: embertelen munka miatti öngyilkosságok a kínai Foxconn gyár-városban (400 ezren dolgoznak ott).
appleblog.blog.hu/2010/05/22/beszivarogtak_a_gyilkos_foxconn_gyarba

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.24. 08:00:56

@Netmaster: jó de hát erről nem beszélünk, érted! a kapitalizmusnak csak nyertesei vannak! azok az százak akiknek az arcát már nem látod egy egy jegyáremelés után a BKV-n, róluk nem beszélünk. Itt "minálunk" minden rendben van. A marxisták nagy gondja itt Európában, hogy "tessék már mutatni egy kis kizsákmányolást! Nem láttak valahol egy kis kizsákmányolást?"

De igen kérem, látunk! Szennyezettség, nyomor, kiszolgáltatottság és kizsákmányoltság jellemzi a 3. világ népeit, s aki ezt nem bírja az beleőrül vagy öngyilkos lesz vagy a gyerekét köti ki hogy húzhassa továbbra is az igát.

 
 
süti beállítások módosítása