Megjelent a MOL Éves Jelentésének alternatív, zöld kivonata

PPJ         2009.10.09.

Ez azt jelenti, hogy a Magyar Természetvédők Szövetsége elkészítette a MOL éves fenntarthatósági jelentésének első alternatív kivonatát. A kiadvánnyal el szeretnék érni, hogy a MOL tevékenységeinek, beruházásainak tervezési és végrehajtási fázisánál a zöld szempontok a jövőben jobban érvényesüljenek.


MERT MOST IGEN CSAK HÍJÁN VANNAK!


Nagyon durva jelentés, ömlik az olaj (21. old.) , és fenyegetőznek is (17. old.)! Az utolsó oldalon vannak a hivatalos MOL jelentés idézett mondatai.

Például: „Ha a Városházán akartuk volna keresztülvinni a gázvezetéket, Önök akkor is legfeljebb kérhették volna, hogy kerüljük el azt.”

Fordítom nyers magyarra: ha úgy akarjuk, a városházán toszunk titeket farba bármilyen átmérőjő vezetékkel!

MOL előtt

MOL után

Hű, vajon hogy fog visszanőni és mennyi idő alatt ez a kis erdőcske?

Katt az alábbi képre a helyszín pontos koordinátáiért (Pilisvörösvár-Szabadságliget)!

Szabadságliget: de szép szó ez a gazdag agglomerációba kitelepült lakóparkok energiafüggőségének elrejtésére. Egy erdőt tartoltak le, hogy nektek gázotok legyen!

         5 hozzászólás

Címkék: jelentés válság természet energia környezet mol fenntarthatóság mtvsz

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr591439693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.10.10. 00:48:20

@Ojni:

Így, hogy látjuk, meglátjuk, megláttatom és megláthatjuk, így már igen.

Köszönet az MTVSZ-nek a felderítő munkáért!

Akarunk ilyen árat fizetni a gázért és az olajért?
Te már láttad a 3 Hetesi videó riportot, tudod, hogy úgy sem lesz soká.
Ne akarjuk ilyen árat fizetni!

opotep! · http://opotep.blogspot.com/ 2009.10.10. 21:27:15

Csak lesz valami rekultivciós utómunka nem ?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.10.10. 22:45:51

@opotep!:

Igen!
Jogszabály szerint 1 azaz egy % humusz réteget le kell termelni, elhelyezni és a munkálatok befejeztével visszateríteni. Szerinted? :D
Ez a jogszabály egy vicc! Ahol előtte nemhogy erdő, de abban komplett ökoszisztéma volt, ott 1% humuszból hogy lesz -és mikorra - újra erdő? :D

De amúgy tájrehabból frissen 4-essel végző egyetemistaként mondhatom, még ezt az 1%ot se kérik számon. De feltételezzük, hogy megcsinálják properly. Szerinted nem viszi le az első eső az egészet a hegyről? :D

Én ezen már csak nevetni tudok ami a világon természetvédelem meg felelős vállalati tevékenység címszó alatt folyik. Meg azon is, hogy diplomás munkanélküli leszek. Azon főképp.

Üdv!

bogybolok 2010.01.01. 23:21:33

figyelj Pacsker ! köszönöm neked hogy irod ezeket a"cikkeket".remélem sok vitát generálsz majd és talán egy két embert sikerül ráébresztened a valóságra az "alvók " közül. mindenki mindenről tehet és minden összefügg ezen a kis bolygón. az a baj hogy sötétség honol az emberek fejében és nem értik hogy bármily csekély is amit tenni tud ,minden számit.nálunk bármit megtehet következmények nélkül akinek pénze van, sajnos tapasztaltam a saját bőrömön.

 
 
süti beállítások módosítása