A kristálycukor, mint stratégiai- és erősen pszichogén anyag

PPJ         2013.08.25.

Egészség-intelligencia, avagy a cukorízű hullámvasút rejtett veszélyei

Beszélgetés Dr. Medgyesy Gábor sebész szakorvossal - Arany Tarsoly VIII. Évfolyam 5. szám, 2012 május.

- Részlet -

1006074_10151770291727367_2101373275_n.jpg"...a kristálycukor egy úgynevezett stratégiai élelmiszer. Tudni kell róla, hogy erősen pszichogén anyag. A stratégiai szót katonai és gazdasági értelemben használják, és én is ebben az értelemben használom. A kristálycukor mennyiségtől függetlenül nagyon gyorsan képes felszívódni, tehát gyorsan bekerül a vérbe, és emeli a vércukorszintet. Ez ráijeszt a szervezetre és ijedtében extra mennyiségű inzulint választ ki, még akkor is, ha kis mennyiségű cukor kerül be, mert ez nem mennyiségi kérdés, hanem felszívódási sebesség függő. Ez az inzulinválasz nem arányos mértékű, hanem túlreagált, ami viszontválaszként nagyon gyorsan le is tudja csapni a vércukorszintet. Egy hullámvasútként képzelhetjük el az egészet. A felfelé menet alatt esszük meg a cukrot, mikor zuhanunk, akkor zuhan a vércukorszintünk is - az extra mennyiségű inzulin miatt, és már arra koncentrálunk, hogy mikor fogunk ismét felfelé menni, mert akkor érezzük ismét jól magunkat. Hú de jó felfelé, jaj de jó felfelé! Ezért szórakoztató a hullámvasút is. Csak ezzel a szórakozással azt lehet elérni, hogy csak és kizárólag magunkra figyeljünk, arra, hogy mitől lesz nekünk jó. Így aztán a társadalmi kohéziónak lehetősége sincsen. Ugyanilyen gyorsan szívódik fel egyébként a fehérlisztből, a hasábburgonyából, a hántolt rizsből is a szénhidrát, és ez abban segít, hogy mindenki csak a saját problémáival törődjön. A saját anyagi gondjaival, pattanásaival, stb. ... És innentől a kozmetikai reklámoktól kezdve minden betalál. Mert ugye én megérdemlem! Ez mind arra utal, hogy Te gyere, mert Te vagy a fontos..., és te mész és vásárolsz! A másik a szélesebb körű társadalmi kohézió kérdése, az, hogy egymással nem tudunk közös nevezőre jutni, hogy egymással nem tudunk együttgondolkodva kellő időt eltölteni. Pontosan emiatt a társadalmi széttöredezettség miatt nem lehet az embereket egy közös cél érdekében összefogni. Mindenki ugyanaz miatt sír, de az, hogy összefogjunk, már nem megy. A kristálycukor fogyasztása meghatározza az ízlést, az ízérzékelést is. Én például korábban egy vödör cukor és tejszín nélkül nem tudtam meginni a kávét, de a teát sem. És ez megváltoztatja az ember gondolkozását is. Változtasd meg a gondolkozásod és megváltozik a táplálkozásod, változtasd meg a táplálkozásod, megváltozik a gondolkozásod! Az Arany Tarsolyban találkoztam Edmond Bordeaux Székely írásaival és ő mondja el azt az igazságot, hogyha az ember a rosszat szokja meg, akkor az válik az igényévé és szükségletévé is. Tehát jó szokásokat kell felvenni és akkor jó igényeink lesznek! Nagyon fontos dolog az, hogy az ember a valós igényeit és szükségleteit szolgálja ki a táplálkozásban is."

         2 hozzászólás

Címkék: cukorbetegség egészség kristálycukor élelmiszer inzulin hullámvasút agrárium pszichogén

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr665604868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harpgyik 2013.10.29. 17:28:59

"Változtasd meg a gondolkozásod ..." Az idézetnek leginkább ez a része tetszett. Böjtölős tapasztalataim ugyanerre vezettek. Amikor napokig csak gabonát eszek, vizet iszok, alapvetően változik meg a hangulatom és a gondolkodásom. Aztán idővel persze sajnos mindig visszasüllyedek a "táplálkozási mocsárba..."

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.10.30. 02:18:53

@harpgyik: Egyetértek! És ez valóban végtelenül oda-vissza igaz! Ahogy gondolkodom, úgy eszem; ahogy eszem, úgy gondolkodom. Végtelenül egyszerű, és végtelenül veszélyes. Lehetőség a teljes felemelkedésre és megtisztulásra. Kapu a legmélyebb anyagi sötétségbe. Ami bizonyos, hogy tulajdonképpen mindent a szer etet! :)

 
 
süti beállítások módosítása