Istenem, mégsincs itt a vég!

PPJ         2010.12.28.

Frissítés! Pár perccel a poszt megjelenése után kiderült, hogy a lepel nem a Vatikánról hullott le, hanem a NOL-ról, ugyanis a hír kacsa! A NOL által december 26-án lehozott (gondosan időzített) hírt ugyanis a Catholic News Service már cáfolta - mégpedig közel egy hónappal korábban... (http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/1004910.htm). A NOL által közzétett hír tehát nem a Vatikán hivatalos álláspontja. Tájékoztatóm szerint egy hasonló kaliberű álhír már korábban is bejárta a világot (és a magyar sajtót). Amint kapok erről a korábbi hírről infót, közzéteszem. Az alább általam írt gyors és heves véleményt tehát tulajdonképpen vegyétek semmisnek. Azonban meghagyom, mert ékes bizonyítéka a média működésének. Péter Greenfo-t olvas, látja a NOL hivatkozást, Péter belinkeli, mert az egyházból már bármit kinéz, miután az fenekestül felfordult már sok ügyben (óvszer, evolúció, geocentrizmus, stb.), aztán kiderül, hogy a GMO lobbi egy okos húzásáról van szó, és mégsem kell az egyház ellen hadakozni - legalább ebben.

Frissítés 2: Köszönhetően a drága Élőlánc Magyarországért gyorsreagálású egységének, már meg is van a történeti váza ennek az álhírnek!

A történet 2009 májusában kezdődött egy GMO konferenciával, amelyet pro-GMO kutatók a Vatikánban hívtak össze. Nagy egyetértésük jeléül aztán kiadtak egy nyilatkozatot, erre utal a mostani NOL cikk, miszerint: "A nyilatkozatot egyhangúlag fogadta el 40, különböző országokból érkezett kutató, egy a Vatikánban 2009 májusában tartott egy hetes zártkörű tanácskozás után, melyet Ingo Potrykus hívott össze." A történet ismerős ugye: a hazai pro-GMO kutatók az MTA épületében szoktak ilyen egyoldalú tanácskozásokat összehívni, aztán máris MTA állásfoglalás színekben tüntetik fel az ott elhangzottakat. Ez akkor és ott is hasonlóképp történt, a vatikáni konferencia-kiadvány elkészült, 2. oldalán a Pápa áldásosztó fényképével: http://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_academies/acdscien/2008/booklet_transgenic_09.pdf Innen már csak egy kis csúsztatás volt hátra, és 2009. június 4.-én megjelent a NewScientist hasábjain a cikk: "Genetically modified crops get the Vatican's blessing" (http://www.newscientist.com/article/mg20227114.200-genetically-modified-crops-get-the-vaticans-blessing.html). Ezt aztán minden érintett hírpoltál azonnal átvette.

Most ismét a NewScientist kezdte el rágni ugyanazt a régi csontot a 2010. november 30.-i cikkében: "Vatican scientists urge support for engineered crops" (http://www.newscientist.com/article/dn19787-vatican-scientists-urge-support-for-engineered-crops.html), amit azonban már másnap megcáfolt Vatikán (http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/1004910.htm). Itt tehát a 2009 nyarán kezdődött történet véget is érhetne, ha a NOL-nak december 26-án még nem jutna eszébe előhozakodni az álhírrel.

Ki fogja őket helyretenni?

Re: Vatikáni GM-növény imádat

Van abban valami bájosan gyönyörű, mikor az egyháznál történik pálfordulás. Akik eddig a természettudósok mellett voltak és természettudományos tudás híján csak annyit mondtak, hogy "ami isteni, abba nem szabad beleavatkozni". Valahogy, most mégis úgy gondolják, hogy "szabad, sőt, Isten nevében kell"!

         1 hozzászólás

Címkék: vallás egyház gmo mezőgazdaság vatikán agrárium

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr972544715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2010.12.28. 21:54:23

Gyors vagy. Épp most akartalak türelemre inteni. Egy fecske nem csinál nyarat. :-) Az Egyház ennél megfontoltabb. Korábbi cikkeikből egy: konzervatorium.blog.hu/2007/11/15/a_gmo_mentes_maghatalom

 
 
süti beállítások módosítása