Dunakeszi-tőzegtavak 20 - Barátunk a Google!

PPJ         2010.02.03.

Már korábban szó volt arról, hogy egy közismert program - sok más mellett még ez is - mennyire szánalmasan nevetségessé teszi szegény dunakeszi polgármester minden szavát.

De most megjelent a Google Föld 5-ös verziója, letölthető for free. Nos, van benne egy nagyon-nagyon hasznos funkció, az időgép. Korábbi dátumokban készített műholdképeket is meg lehet vele nézni. Alább láthatjátok, hogyan nézett ki a láp és a környéke, amikor még nem volt Auchan. A kép 2000. június 9-én készült és jól látszik rajta, hol szántotta fel Murvai az árvalányhajas gyepet, mely akkor még az ő tulajdona volt. A szántás közvetlenül a kép készítése előtt történhetett.

Mélyszántás a védett árvalányhajas mezőn!

Az Immochan területet Murvai László adta el 2002.10.18-án a DK 2003 Ingatlanhasznosító Kft-nek. Az meg továbbadta 2005.03.02-án az Auchan Mo. Ker. Kft-nek, ebből az Immochan Kft kapta meg kiválással.

Fotó a terület korábbi, teljesen természetes állapotáról

Korábban fákat is vágtak ki a fűzlápos részből. Vajon miért? Miért utal minden jel arra, hogy dunakeszi önkormányzata meg akarja szüntetni a lápot? Ennyire sok pénz forog kockán? Csak óvatosan gyerekek, mert ha ez mind a visszájára fordul, akkor tövenként és szándékossági szorzóval fogja a természetvédelmi törvény visszafizettetni veletek mindazt a kárt amit a magyar össznemzeti természeti vagyonban okoztatok!

Természetpusztítás a dunakeszi tőzeglápon

         szólj hozzá

Címkék: videó botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr81727385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása