A petrodollár vége?! Akkor 9/11-et ütött az óra!

PPJ         2014.11.15.

Nem fogják könnyen adni, az biztos. Az USA bele fog menni egy totális háborúba, minthogy engedjék összeomlani a mocskos rendszerüket. Végül is ennek a tanúi lehetünk minden egyes nap, ami egyre közelebb visz a 3. világháború kirobbanásához...

petrodollar.jpg

Preparing for the Collapse of the Petrodollar System - Follow the Money
The End Of An Era: Is The US Petrodollar Under Threat? - OilPrice.com

dictators petrodollar.jpgNem érti, hogy miért buktatták meg az iraki Szaddám Husszein-t és a líbiai Moammer Kadhafi-t? Nyilvánvalóan nem azért, mert "diktátorok" lennének, erről már írtunk Szíria fenntarthatósága kapcsán is. A kulcs ismét a petrodollár.

Hogy miért is nem akar az USA "demokráciát, és szabadságot" exportálni a szaúdi talmudi sivatagi halál birodalomba? Hogy is lehet az, hogy a világ legkorruptabb családja a szaúdi uralkodó család, az nagy nyugat barát, és senkinek sem jut eszébe sose leváltani, annak ellenére hogy terrorista körülményekben, és brutálisan embertelen (ál)vallási diktatúrában tartja ez a család a népét?! Na ezért!

Erejét veszítheti az amerikai dollár, legalábbis ami az Oroszország és Kína közti kereskedelmet illeti. Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping azt tervezik, hogy a rubelt és a jüant használják fizetőeszközként, elsősorban az energiahordozók kereskedelmében. A pekingi Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdaságok csúcstalálkozóján számos közös projektről állapodott meg a két ország államfője. (Vigyázat, a videóban színpadra áll egy maki is és vízummal "fenyeget". Amúgy nem véletlenül "paráztatja és uszítja" itt a népet Stiglitz, miközben arról meg se mukkan, hogy TTIP-t varrnának egész Európa nyakába...)

Út a harmadik világháború felé. A StormCloudsGathering által készített videó magyar felirattal.
A youtube csatornájuk: https://www.youtube.com/user/StormCloudsGathering
Facebook: http://facebook.com/StormCloudsGathering
Twitter: http://twitter.com/collapseupdates

A világot most irányító emberek őrültek, a köznép pedig alvajáróként halad a tragédia felé. A jelentősebb politikai események a dollár és az olaj körül zajlanak. Az USA-ból fedezet nélküli dollár áramlik ki, cserébe valós termékeket és szolgáltatásokat kapnak. Fenyegetést jelent számukra minden olyan ország, amely elszakad a dollárelszámolástól.

Albert Pike skót rítus szerinti 33. fokú szabadkőműves a 19. században levélben írt a 3 világháborúról olasz szabadkőműves társának, Mazzininek. Az első kettő pont úgy robbant ki, ahogy leírta. Az lutolsó célja a káosz teremtése után a világkormány létrehozása saját világhadseregével és világ valutájával. Orwell 1984 című könyve szintén forgatókönyv volt az új világrendhez. Az ISIS "a semmiből" jött, jól felfegyverzett és finanszírozott, Izrael és az USA pedig első alkalommal nem avatkozik be, várja a megfelelő alkalmat. Putyint pedig Ukrajnával próbálják sakkban tartani, hogy ne tudjon a Közel-Keleten közbelépni. Minden a leírt hosszú távú terv szerint halad. Hacsak...

Imran N. Hosein sejk közismert író, filozófus, az iszlám vallás szakértője, több egyetemen végzett tanulmányokat, amerikai és kanadai egyetemeken oktatott. Számos könyve megjelent. Fejtegetése a kommunizmusról, Putyinról, Ukrajnáról, cionizmusról, a "nagy tervről".

         46 hozzászólás

Címkék: usa videó háború szíria világ olaj putyin világháború olajválság fenntarthatóság petrodollár szabadkereskedelem ttip

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr176898437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2014.11.15. 10:01:27

Szerintem Kishantost kéne védenetek,ha az a szint megvan utána lehet feljebb lépnetek.

laci0011 2014.11.15. 10:02:38

Demokratikuss a moderálási szokástok,kicsit korai ez görögdinnyék.

exterminador 2014.11.15. 21:09:40

Hm, ez a hagymázas elmebaj index címlap?

gigabursch 2014.11.15. 21:33:08

Egy éve erről ír a hídfő.net.
(meg persze sok másról is)

Hamar jött a felismerés..

Nemzeti Dohányos 2014.11.15. 21:36:17

Csak egyszer valaki leírhatná már végre, hogy miért döntené be a dollárt az, ha mostantól Kína és Oroszország évi max pár tíz milliárd értékben nem a meglévő dollárjait tologatná oda-vissza? És miért lesz az olyan fasza az oroszoknak, hogy az erősödő dollár kapják a fél év alatt 50%-ot gyengülő rubeljüket, amiből van bőven? Komolyan kérdezem, hátha van valami okosság, ami eddig elkerülte a figyelmem..

lavór 2014.11.15. 21:36:21

Addig éljek, míg 50 fillér lesz egy dollár...

Krisz11 2014.11.15. 22:32:34

@Nemzeti Dohányos:
"Csak egyszer valaki leírhatná már végre, hogy miért döntené be a dollárt az, ha mostantól Kína és Oroszország évi max pár tíz milliárd értékben"
Ha pár 10 milliárdnyi dollárt a világkereskedelem nem szívna fel, és az USA piacán jelenne meg keresletként, az ezáltal okozott hirtelen infláció, majd hiper infláció dönthetné elméletileg romba a gazdaságát.

A néhány 10 milliárd USD-t nem az amerikai GDP-hez kell hasonlítani, hanem az USA-ban forgalomban pörgő M1 pénz mennyiségéhez, ami kb 2000 milliárd dollár. Egy dolgot kell még tudni: P=M*V/Q, vagyis az árszinvonal egyenlő a pénzmennyiség szorozva a pénz forgási sebességével és osztva az áruk értékével. A lényeg, hogy ha kialakul egy inflációs környezet, és az emberek nem bíznak a devizában és ezért meg akarnak szabadulni tőle, akkor hirtelen a V (a pénz forgási sebessége 5-10 szeresére vagy még többszörösére is nőhet, és emiatt alakulhat ki hiperinfláció, nem önmagában a pár 10 milliárd dollár miatt.

igazi hős 2014.11.15. 22:48:27

@Krisz11: Szerinted az oroszok és a kínaiak eddig készpénzben üzleteltek? Úgy képzeled, hogy az egyik irányba megy a csövön a gáz, visszafele meg százdollárosokat pumpálnak be? Vagy hetente elindul Pekingből Moszkvába pár kamion dollárral megrakva?
Ha netán nem, akkor meg miféle pénz jelenik meg az USA piacain?

Azt hiszem ez a blog is megtalálta a tökéletes célközönségét benned.

zobod 2014.11.15. 22:59:15

Szerintem az USA pont leszarja az egészet, eleget szívtak a válság idején hogy az eurodollár (a nem FED joghatósága alá tartozó bankokban lévő dollárkövetelések) ne omoljon össze, mostanában vezetik ki azokat a konstrukciókat amiket ennek érdekében tettek. Az régen volt, a hetvenes években meg nyolcvanas évek elején, mikor az akkoriban még iszonyatosan elmaradott, relatíve kis lakosságú olajországok nem tudták helyben mire felhasználni az olajukért kapott dollárhegyeket, és jobb ötlet hiányában felvásárolták belőle a 3-4 legfejlettebb ország állampapírjait, meg fél fejlődő világot, és szereztek ezzel olyan befolyást villámgyorsan, amit talán máig sem fogtak még fel a nyugati világ legnagyobb szerencséjére. Manapság viszont már ők is tudnak a bevételeikkel mit kezdeni, a tőkepiacok mérete is sokkal-sokkal nagyobb, mint akkoriban volt. A petrodollárból épült szuverén alapok persze hatalmas játékosok, a norvégok, az arab emirátusok, kuvait évtizedek alatt felhalmozott alapjai a világ legnagyobb tőkepiaci szereplői közt vannak, de mondjuk lófaxnak tekinthetők az elmúlt 20-25 évben felfutó globalizáció révén pl. csak kínában képződő aktívumokhoz képest, vagy a globalizációt kihasználó cégek adóparadicsomokban elsumákolt profitjaihoz képest.

Krisz11 2014.11.15. 23:31:32

@igazi hős: A te kedvedért leírom, fogyatékos barátom, hogy az M1-ben a számlapénz is benne van, nem csak a bankjegy meg az érme. Menj inkább a Velvetre.

Hegyimеdve 2014.11.15. 23:32:22

@Krisz11: Hú bazz! Ennyi hülyeséget hogy lehet összeírni? Ha az oroszok és a kínaiak bartereznek, vagy dollárt tologatnak ide-oda, vagy rubelt, az mennyiben befolyásolja a dollárt? nem nagyon. Az a dollár meg amit Kína és az oroszok nem használnak fel, nem jelenik meg az amerikai piacon. Segghülye vagy.

Hegyimеdve 2014.11.15. 23:35:08

@Krisz11: Te szárított Matolcsyt szívtál porítva? Mástól nem lehetsz ennyire beállva.

dont be such a jew 2014.11.15. 23:40:50

@Hegyimеdve: némileg cáfolja az elméletedet hogy akkor miért támadta meg az USA az oroszokat.

a korupció miatt?

Krisz11 2014.11.15. 23:46:38

@Hegyimеdve: Hát akkor üdvözlet neked is, másik 0 képzettségű fogyatékos barátom. Gondolom annyi közöd van a pénzügyekhez mint 1 Tesco pénztárosnak.
"Ha ... bartereznek, vagy dollárt tologatnak ide-oda, vagy rubelt, az mennyiben befolyásolja a dollárt? nem nagyon."
Nem nagyon?! :D:D A dollár egyik jelenlegi funkciója a világkereskedelmi forgalom lebonyolításának lehetővé tétele. Megnézném én azt a kínai-orosz 400 milliárdos bartert. Ha a dollár a kereskedelem egy részéről kiszorul az önmagában infláció gerjesztő. A fenti képlet szerint csökken a Q értéke.
Biróm az ilyen stand-up komédiás hülyéket, mint te.

Hegyimеdve 2014.11.15. 23:50:33

@dont be such a jew: Azért nácikám, mert az oroszok újra a nagyhatalmi státuszra törnek. Az orosz kínai energia biznic régi dolog, ami majd bebasz Európának is, mert az muszkák máshova is eltuggyák adni a gázukat. A kínaiaknak meg nagyon kell, mert óriási az áramhiányuk, kéthetente egy Paksot építeniük. Helyette lesznek gázturbinás erőművek.
Visszatérve, az usákoknak és Európának nem érdeke hogy az oroszok újra a határaikon álljanak.

Hegyimеdve 2014.11.15. 23:52:03

@Krisz11: ..ásít... Régi könyveket olvasol.

Hegyimеdve 2014.11.15. 23:56:00

@Krisz11: Tudod, te kishülye, ezeket a baromságokat hallgattuk akkor is amikor euró lett. Az euró tömegéhez képest az orosz kínai cucc légypiszok és a dollárnak nem lett semmi különös problémája akkor sem. Amit leírtál, az a 15 évvel ezelőtti dolgok fényesen cáfolják. De neked annyi eszed van mint egy marék lepkének. Na mesélj! Az euró bevezetésénél volt hiperinfláció az usában? Bolond vagy gyerek, papírszagú a tudásod, de nagyon.

ózdi cigány 2014.11.16. 00:11:58

@Krisz11: mekkora marhaságokat hordasz össze! Az oroszok és a kínaiak azért akarnak a dolláron kívül kereskedni, hogy ha az USA rángatja a dollárt vagy az olajárat, az ne zavarja az ő kereskedelmüket. Azért egy közgazdasági szakközép szintű tudással, amivel max bolti pénztáros lehetsz, nem kellene világgazdasági folyamatokat értelmezned!

Krisz11 2014.11.16. 00:24:36

@ózdi cigány:
"azért akarnak a dolláron kívül kereskedni, hogy ha az USA rángatja a dollárt vagy az olajárat, az ne zavarja az ő kereskedelmüket."
Kedves cigány? A fenti állítás hol van ellentétben azzal, amit én írtam? Én sem mondtam, hogy amerika romba döntése miatt akarnak rubelben elszámolni.
Amúgy érveket meg nem hoztál fel, gondolom te még a szövegértés előtt hagytad abba az iskolát.

Krisz11 2014.11.16. 00:32:41

@Hegyimеdve: "papírszagú a tudásod, de nagyon"
Magyarul elismered, hogy nekem van releváns képzettségem, te meg a makroökonómiát az utcán meg a kocsmában szedted fel. Az élet iskolájában ezt is megtanultad :D.

" Az euró bevezetésénél volt hiperinfláció az usában? "
Az európai kereskedelem elszámolása addig sem dollárban volt. Az euró a német márka helyét vette át. Nem szorította kifele a dollárt.

Egyébként én nem mondtam, hogy az USA-ban hiperinfláció lesz, csak annyit, hogy az elméleti lehetősége megvan a fenti tényezők alapján.

ózdi cigány 2014.11.16. 00:38:17

@Krisz11: "Ha pár 10 milliárdnyi dollárt a világkereskedelem nem szívna fel, és az USA piacán jelenne meg keresletként, az ezáltal okozott hirtelen infláció, majd hiper infláció dönthetné elméletileg romba a gazdaságát."
Ezt a baromságot írtad. Az euró bevezetése mennyi dollárt is tett feleslegessé? Az EU gazdasága kb az USA-éval azonos. A fenti hülyeséged mutatja mennyire nem vagy komolyan vehető. Az euró bevezetése miatt hány milliárd dollár nem "szívódik" fel? Meg tudod mondani? És ne hazudozz, mert az euró előtt az európai államok dollárban számoltak el.

ózdi cigány 2014.11.16. 00:41:07

@Krisz11: Azzal az idiótaságoddal van ellentétben, miszerint néhány tízmilliárd dollár feleslegessé válása hiperinflációt indít az USA-ban. Na elég volt belőled, hülye vagy, kár rád a betűt pazarolni!

Krisz11 2014.11.16. 00:44:44

@ózdi cigány: "Az euró bevezetése mennyi dollárt is tett feleslegessé? Az EU gazdasága kb az USA-éval azonos."
:D:D Köszönöm, jót nevettem! Az eu-n belüli kereskedelmi elszámolása az euro előtt szerinted dollárban folyt?

"A fenti hülyeséged mutatja mennyire nem vagy komolyan vehető."
Nem, azt mutatja, hogy jó stand-up-os lennél :D. Menj inkább aludni. Vagy játékgépezni :D.

medium size devil 2014.11.16. 01:12:21

Kritikusan realista Nyugat barat vagyok es az USA osszeomlasa, Nyugat hanyatlasa temazasok mindig megnyugtatnak mivel akinek halalhiret keltik az sokaig fog elni. Szerintem ezeknek a fo forrasa az irigyseg es ez mindjart meg is magyarazza, hogy a magyarok miert is fogekonyak ennyire az osszeeskuves elmeletekre.
(Az 1984 a forgatokonyv az uj vilagrendhez?? Ez a konyv a megirasakor mar letezo/letezett szemelyi kultuszos modern allamparti diktaturakrol szol.)

colonel Tigh 2014.11.16. 04:47:12

@Krisz11: Szerintem ennél több kell azért, hogy egy háborút megindítsanak. Írod, hogy az elméleti lehetőség megvan. Csak az a baj, hogy ha ennyiért már megindítanának egy háborút, akkor minden héten indíthatnának egyet. Én úgy tudom elképzelni, hogy ez a kínai-orosz dolog max csak az egyik tényező lehetne egy nagyobb képben, ha most tényleg háborúról beszélünk. Gondolok arra, hogy tudnak valamit amit mi nem - pl, hogy többszörösére fog emelkedni az olaj ára záros határidőn belül (ne felejtsük el, hogy a 70-es években ez a petrodollár dolog is akkor lett kitalálva, amikor háromszoros áron kezdte az OPEC árulni az olajat). Na egy ilyen + a petrodollár kivezetése már tényleg elég para lenne az amcsiknak. De akkor meg ott van az a bibi, hogy ez már mindenkinek nagy para lenne, nemcsak az Usának, szóval nem tudom. De abban elég biztos vagyok, hogy amiről ez az orosz-kínai dolog szól, megfilozofálva ezzel a petrodollár történettel nagyon gyönge sztori. Én is követem az összeesküvés elméleteket, van amit el is hiszek (részleteiben), de ez max 80iq alatt jelent izgalmat.

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:18:38

@ most komolyan minden elmebetegség az Index cimlapra kerul?!

Az Usa jövőre a legnagyobb OLAJ ES GAZKITEMELO LESZ!

Művelődjetek mar az isten szerelmére mielőtt az agymenéseiteket világgá kürtölitek!

__________
www.bloomberg.com/news/2014-07-04/u-s-seen-as-biggest-oil-producer-after-overtaking-saudi.html

The U.S. will remain the world’s biggest oil producer this year after overtaking Saudi Arabia and Russia as extraction of energy from shale rock spurs the nation’s economic recovery, Bank of America Corp. said.

_____________

igazi Ténytár 2014.11.16. 08:25:10

@Krisz11:
A sok Móricka meg itt pitiáner 10 milliárd $ miatt 3. VH-t vizionál?

Ember a magyar államadósság a 10x ennek és nem halnak tömegével a magyarok éhen, nincs 3 világháború az EU közepén!!!

De majd az USA befuccsol mert Móricka most épp utalj az amcsikat az Orban vezer aktuális iránymutatása alapján.

Holnap majd ha az oroszokat utalja megint akkor itt fogjatok az amcsik segget nyalni, hogy jaj vedjenek meg az uj szovjetuniotol, jaj amerika segiccsssss!

Kezdhetitek gyakorolni ;-))))))

_______

2014-11-14

Orbán Viktor jól megdicsérte az amerikaiakat

index.hu/belfold/2014/11/14/orban_viktor_az_amerikai_cegeket_unnepli/

Szijjártó: nem szeretnénk újra a Szovjetunió szomszédjának lenni

www.atv.hu/belfold/20141114-szijjarto-nem-szeretnenk-ujra-a-szovjetunio-szomszedjanak-lenni

_____________

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.16. 08:33:54

Ez az oka a magyar nép elleni puccsnak is.

Gazz 2014.11.16. 09:13:48

@Krisz11: Inflációs környezet van a 70-es évekbeli olajválság óta.

Gazz 2014.11.16. 09:20:05

Kedves Szerző! Az megvan, hogy oroszország gazdasága akkora, mint Olaszországé? S hogy ebből is jó részt a hadsereg fenntartására kell költeniük?
Amerikának ez a megállapodás kb. annyit számít, mint a bolhacsípés a seggén.
Mellesleg az leesett, hogy az olajár az globalizált?
Per pillanat Putyin felült a szopórollerre, mert Amerika úgy döntött, hogy lejjebb viszi az olajárat. Ők dönthetnek erről mert olajuk is van és hatalmas gazdaságuk. Kína meg csak annyit fog az oroszoknak segíteni, hogy azok elvegetáljanak, egyáltalán nem célja kínának, hogy a ruszkik megerősödjenek, sőt.

vasútlhíd 2014.11.16. 11:08:12

Ez a poszt mekkora hülyeség!

vasútlhíd 2014.11.16. 11:10:00

@Gazz: Jaja! Ha lemegy az olajár, az Kínának jó, az oroszoknak nagyon szar, az USA meg feltölti a stratégiai készleteit és mellette megfegyelmezi az arab szövetségeseit is.
De ezt a fideszesek nem látják át a rezsicsökkentéstől.

dr Smittpálelnökúr 2014.11.16. 11:45:59

@maxval birca hozzászóló: puccsot csak kormány ellen lehet elkövetni te agyhalott fidesznyik.
Momentán meg a felcsúti bugris, a te szerelmed kormányoz. Tehát hol a puccs, buzikám?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.16. 11:47:20

@dr Smittpálelnökúr:

Gondolkozz egy kicsit, ne csak pártkatonáskodj. Kinek az érdeke Mo-n Amerika érdekeit követni? Senkinek.

ombie 2014.11.16. 12:02:09

Most komolyan David Ickével harcolunk a környezetvédelemért? Ez a csávó nagyon súlyos arc, gyíkember összeesküvésekről hadovál. A többi forrásotok is hasonló konteós idióta, és ez téged minősít, kedves poszter. Ha komolyan ezekkel vállaltok közösséget, akkor azt legalább ne a környezetvédelem nevében tegyétek.

Krisz11 2014.11.16. 12:26:47

@colonel Tigh:
"Szerintem ennél több kell azért, hogy egy háborút megindítsanak"
Szerintem sem lenne háború, nem is írtam. Még azt sem írtam, hogy az Orosz-Kínai megállapodás miatt hiperinfláció lesz, csak azt, hogy az elméleti lehetősége nagyon is megvan, és egy ilyen megállapodás erősíti ezt a lehetőséget.
@a Ténytár:
"itt pitiáner 10 milliárd $ miatt 3. VH-t vizionál?"

Neked is szól a fenti. Amúgy nem 10 milliárd, hanem 40-50 kb.
A fenti cikk arról nem szól, hogy az USA maga hatalmas mennyiségü pénzt nyomtatott 2008-óta, több ezer milliárdot. Miért nincs akkor infláció? Nem fogyasztanak úgy mint korábban, nincs úgy hitelezés, ezért lelassult a V, a pénz forgási sebessége. A V viszont a legkevésbé kiszámítható tényező az egész képletben. Nagyon is megvan az esélye egy hiperinflációnak, de hogy mikor mi válthatja ki azt nem tudja senki.

lsg404 2014.11.16. 16:17:58

@a Ténytár: És vajon meddig? A fracking egy lufi.A konvencionális CH-kitermelés stabilan lejtőn, fogy a cucc és kész.

Ezt még a Guruló Hordó is megírja, nem kell az ffek.hu-n tájékozódni. A Bloombergen nemhinném hogy megjelenhet valami, ami nem corporate PR.

vasútlhíd 2014.11.16. 20:15:05

@Krisz11: Ha az USA több ezer milliárd dollárt nyomtatott, akkor az a 40-50 milliárd dollár eltűnik annak inflációjával, ami manapság 2-3 százalékon van tartva. Ha a elemi oskola 3-4 osztályának matekja nem megy, akkor ne olvass közgazdasági könyveket!

Krisz11 2014.11.16. 21:15:57

@napelemügynök:
Ok, hogy nem tettszik amit írtam, hogy a hős Amerika (elméletileg) kiszophat, de áruld már el miért kell tapló parasztnak is lenni?
"akkor az a 40-50 milliárd dollár eltűnik annak inflációjával, ami manapság 2-3 százalékon van tartva. Ha a elemi oskola 3-4 osztályának matekja nem megy"
Nem, persze ...
Mi az hogy eltűnik te ostoba? Maximum hozzáadódni tud a 2-3%-hoz. Több pénz nagyobb inflációt gerjeszt.

vasútlhíd 2014.11.17. 06:44:14

@Krisz11: Jaj, bazz, te annyira hülye vagy! feltételezve hogy az áruforgalom azonos szinten marad, több ezer milliárd dollár mellett felszabaduló 40-50 milliárd dollár szükséges lesz a pénz forgalomhoz 2-3 százalék infláció mellett. Azért kell lehülyézni téged, mert azt hiszed hogy okos vagy, mert elolvastál egy-két könyvet, de csak azt büfögöd vissza az elemei logika teljes hiánya mellett. Már sokszor olvastalak. Sajnos a butaságod konoksággal párosul.

vasútlhíd 2014.11.17. 06:45:46

@lsg404: A CH kitermelés stabil lejtőn, azt mégis esik az olajár. :-))
Kíváncsi vagyok az eső olajár az oroszoknak vagy az usákoknak baszik be előbb. :-))

Krisz11 2014.11.17. 20:13:08

@napelemügynök:

" Azért kell lehülyézni téged, mert azt hiszed hogy okos vagy, mert elolvastál egy-két könyvet,"

Nem, neked azért kell, hogy valamivel kompenzáld az alul iskolázottságodat. A cigányok is ilyenek, bunkók, de legalább kemények.

"több ezer milliárd dollár mellett felszabaduló 40-50 milliárd dollár szükséges lesz a pénz forgalomhoz 2-3 százalék infláció mellett"
:D:D Fiam. Az infláció azt jelenti, hogy több pénz kerül a rendszerbe, mint amennyi a forgalom lebonyolításához szükséges. Ilyenkor akármennyi pénzt is adsz még hozzá, arra nem lesz "szükség". Csak plusz inflációt gerjeszt

"Kíváncsi vagyok az eső olajár az oroszoknak vagy az usákoknak baszik be előbb. :-))"

Azért elmondanám neked, ostoba barátom, hogy az olajár pont azért esik, mert az Amerikaiak csúcsra járatták a kitermelést. De amúgy oszd csak az észt nyugodtan.
Itt a hivatkozás, de nembiztos, hogy fel bírod fogni:

zsiday.hu/blog/k%C3%A9pzelt-riport-egy-orosz-eln%C3%B6kkel

Ajtony 2014.11.20. 11:54:28

@Hegyimеdve: 1szerű vagy és ennyi :-)

Ajtony 2014.11.20. 12:24:06

@Krisz11: nem mellékes: egyedül a FED bocsáthat ki fedezet és ellenőrzés nélkül pénzt. Az USA nemzeti valutája jelenleg a nemzetközi elszámolás alapegysége. Az USA költségvetési hiánya elérte a kritikus értéket, azt részben "pénznyomtatással" próbálják elviselhető szinten tartani. A virtuális(barter elszámolásra használt) dollár bármikor lecserélhető bármilyen valutára. Amennyiben a dollárt lecserélnék a nemzetközi kereskedelemben, és mindössze a belső felhasználása maradna meg, az értékvesztése hihetetlen mértékű és sebességű inflációt okozna. Nem véletlen a rendszeres kirohanás Kína ellen, és mint látjuk akár háborút is hajlandóak kirobbantani (Orosz-Ukrán). Az Ukrán "forradalom" érdekessége: nem szokott forradalom kirobbanni néhány hónappal a választások előtt, valamint a donyecki régió leszakadása erősítette a "nemzeti" ukrán pártok választási eredményét. A nem USA-barát arab államokban kirobbantott "forradalmak" egyik oka, hogy a 1999-ben megjelent Euro elszámolást szorgalmazták az energiapiacon. Az sem mellékes körülmény, hogy a dollár-elszámolás minden dollárján haszna van az USA-nak, amit "nagyon nem szeretnének" elveszteni.

Zatyi József 2020.03.25. 15:33:00

Arab gyerek tudja zavarosra magyarázni a történelmet....
1 Az oroszok nem jutottak el soha Konstatinnápoylba 1914 után mert Bulgária Központi hatalmak szövetséges volt -konkréten ők segítettek délről nekünk a 16-os román betörésnél és az oda levitt Falkenhayn féle német egységek.Így nem harcoltak az oroszok szövetségeseként, A Törököket meg sose győzte le az Antant.
Ami nem jut eszébe a két Balkán Háború 1856-1912 között. Először Szerbia- románia szabadul meg a Törököktől. Majd 1912-ben kitolják a mostani szintre a Törököket a balkánról. Ekkor az oroszokkal szövetséges Szerbia, Bulgária, és mindenki más aki Török ellenes. Amikor túl közel jutnak Isztambulhoz a Bolgár-orosz egyesített hadak beszállnak a Britek és Franciák és ráveszik őket a békére.
2 Az Ukránok nem harcolnak a saját népük ellen Ukarjnában? Barom, te magad mondod korábban azok Oroszok csak Ukrajnának adták őket.....Te se halotál az Azov zászlóaljról úgy látom.Se a Holdomorról.
Be lehet tenni a How its Made öngyilkos merénylő sorozat első féléves tananyagába...

 
 
süti beállítások módosítása