Napikép: Vége.

PPJ         2012.09.16.

Katt a képekre a nagyobb méretért!

422721_358374634243632_1232600985_n.jpg

*********************************

evolution-of-man.jpg

         szólj hozzá

Címkék: evolúció fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

"A mosolygás árt a gazdaságnak. Kérem, ne mosolyogjanak."

PPJ         2012.09.15.

Az indirekt beszéd a humor és az igazság tiszta forrása! Fú, nagyon nevettem, hogy mennyire betaláltak a beszólásai nekik. Tökös egy ember, még több ilyet minden országba! :D 

"Minden, amit a főmédiában hallanak,
száz százalékban igaz.
Kérem, menjenek vissza dolgozni.
Ha nincs munkahelyük, akkor maguk értéktelen emberi lények.
Fogyassz, fogyassz, fogyassz,
míg végül nem marad a bolygóból, amiből fogyaszthatnánk.
Csak annyit kell tenniük, hogy vegyenek dolgokat, amikre nincs szükségük,
így támogathatják legjobban a gazdaságot.
A mosolygás árt a gazdaságnak. Kérem, ne mosolyogjanak.
Kérem, már koncentráljanak is a következő vásárlásukra.
Nagyon fontos, hogy képezzük gyermekeinket arra,
hogyan szaggassák darabokra emberek testjeit.
Szóval rajta, vegyenek játékokat, tele öldökléssel és pusztító háborúval.
A független gondolkodás zűrzavarhoz vezet. A gondolkodás unalmas.
A gondolkodás nagy fáradság, nem éri meg az energiát.
Ha meglát az utcán egy buddhistát, próbálja rávenni,
hogy hagyja el a vallását.
A buddhisták meditálásra intenek minket.
A meditálás az értékes vásárlóidő vesztegetése.
A szerencsétlen emberek többet vásárolnak, szóval kérem,
maradjanak olyan szerencsétlenek, amilyenek csak tudnak.
...."

         szólj hozzá

Címkék: humor videó antikapitalizmus

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

"Minden a legnagyobb rendben halad..."

PPJ         2012.09.13.

Minden a legnagyobb rendben halad az összeomlás felé! :) Legalább ennek "örülök". Hogy a szabályok, amiket a természet alkotott: működnek. Ha nem alkalmazkodunk hozzájuk, akkor majd "előteremti", hogy az emberiségnek ne legyen ilyen nagy önhittsége...

A nyáron már beszámoltunk egy-egy igen sokkoló hírről, ami az ipari mezőgazdasági termelésünket és a klímaváltozást érinti. Most lássuk, mit tudunk még azóta.

A világ állatfajainak majdnem 80 %-a gerinctelen. A veszélyeztetettként ismert több mint 12 ezer faj újbóli vizsgálatával biológusok kiderítették, hogy az édesvíziek vannak a legnagyobb veszélyben. A Londoni Zoológiai Társaság szerint az emberi tényezők – mint az élőhelyek megzavarása és a megnövekedett hőmérséklet – a leginkább aggasztóak.

Jonathan Baillie professzor, a társaság természetvédelmi igazgatója szerint a szakemberek tudatában vannak, hogy a gerinceseknek és a növényeknek nagyjából az egyötödét kihalás fenyegeti, az viszont nem volt egyértelmű, hogy ugyanez jellemző az apró, gerinctelen élőlényekre is, melyek a bolygó élővilágának nagy részét adják. "A jelentés előzetes eredményei szerint minden faj 20 százaléka veszélyeztetett lehet. Ez különösen azért aggasztó, mert eme gerinctelen élőlényektől függ a mi túlélésünk is."

Top 100 halállista - Greenfo.hu

Nemzetközi természetvédő csoportok ma mutatták be a világ száz legveszélyeztetettebb állat-, növény- és gombafajának listáját, és azonnali cselekvésre szólítottak fel védelmükben.

A 8000 kutató által összeállított listát a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) dél-koreai Dzsedzsuban tartott konferenciáján ismertették. A szervezet fajok túlélését vizsgáló bizottságának kutatói 48 ország leginkább veszélyben lévő állat-, növény- és gombafajait mérték fel.

Eltűnik a karibi korallzátony? - Greenfo.hu

Hiába a világ legszínesebb és legélőbb ökoszisztémái a Karib-szigetvilágot övező korallzátonyok, mégis úgy tűnik, hogy egyre közeledik az a pillanat, amikor összeomlanak, hiszen a zátonyok alig tíz százalékát borítják már csak korallok – derül ki az IUCN jelentéséből, amelyben 18 ország 36 kutatója számolt be vizsgálatairól.

Tavaly már a még meglévő karibi korallzátonyok 75 százaléka pusztul, míg Dél-kelet Ázsiában a zátonyok 95 százalékánál jeleztek gondokat – áll a Világ Erőforrásai Intézet jelentésében, mely szerint 2050-re a világ összes korallzátonya komoly veszélyben lehet. Az élővilágban és ritka fajokban is gazdag csodálatos tengeri élővilág eltűnése nemcsak a jövő nemzedéke számára hiányzik majd, mint egy színfolt a bolygó életéből, hanem az óceánparti falvak megélhetését is komolyan érinti. 19 mérföldnyi korallzátony csaknem 275 millió ember megélhetését biztosítja. Ha a zátonyok kipusztulnak, akkor a halászoknak sem lesz munkájuk és a turisták is elmaradnak majd érdekességek híján.

http://feny.idokep.hu/keptar/users/bociusz/bociusz-amsreseaiceextent.png-2012-08-30-11-14-18.pngSoha nem volt még ilyen kicsi az Északi-sark jege, és továbbra is zsugorodik. Aggasztó a helyzet az Északi-sarkon, a jégtakaró ugyanis soha nem látott mértékben olvadt fel.Balra látható a sarki jégtakaró kiterjedése az elmúlt években. Jól látható, hogy a valaha mért legrosszabb állapot a mostani, sőt, szeptember végéig a helyzet további romlása várható. (Ld. piros csík, kattintással nagyobb változatban is megtekinthető).

Mindezidáig a 2007-es évet könyvelték el a szakemberek a legforróbb évnek, ugyanakkor a grafikonon is jól látszik, hogy augusztus elején az akkorinál is rosszabb állapotba került a sarki jég, a napokban pedig minden eddiginél kisebbé vált.

Egyetlen nap alatt 4,1 négyzetkilométerrel zsugorodott augusztus 26-án az Északi-sarkvidék jégmezeje.Ezzel a jég kiterjedése minden eddigi negatív rekordot megdöntött. Soha nem volt még ilyen kevés jég az Északi-sarkvidéken, mint most. Két hét van hátra az olvadási szezonból. Megmutatjuk, mennyi jég vált vízzé az utóbbi évtizedben a sarkon, és azt is, mi ebben az egészben az üzlet. Kattintson az infografikára!
http://static4.origos.hu/adsminisites/infografika/ice/ice.jpg

Kiszáradt a Tisza (animációval) - Időkép.hu

Riasztó képek jelentek meg pár napja az interneten, melyeken a Tisza záhonyi vízállását mutatják. Térdig érő vízben át lehet kelni a folyón.Az Országos Vízjelző Szolgálat jelentése szerint a vízállás kedd reggel a hivatalos mérőponton -332 centiméter volt, mely mindössze 21 centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb vízállásnál.

         szólj hozzá

Címkék: klíma kihalás klímaváltozás természetvédelem biodiverzitás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napikép: Úgyis "Ő" fog győzni!

PPJ         2012.09.12.

nature-forest-vs-urban-town-people-creative-photo-manipulation-art.jpg

         szólj hozzá

Címkék: napikép fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napikép: amazON

PPJ         2012.09.11.

Csináljuk csak nyugodtan: nyilván "nem" lesz meg a következménye...

545870_411921182209195_2110516837_n.jpg

         szólj hozzá

Címkék: amazon napikép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark