Élőlánc szimpátiatüntetés Ángyán József mellett

PPJ         2012.05.05.

Tisztelt Láncszemek országszerte!

Az utóbbi napokban megsűrűsödtek a támadások Ángyán József, és vele együtt Ácsné Éva ellen, tehát ellenünk is. A harc nem ellenünk irányul, a tét a föld megszerzése.

A Váralja Szövetség kezdeményezésére – akikkel közösen már egy sikeres demonstrációt szerveztünk a Zeppelin-ház ellen – szimpátiatüntetést rendezünk 2012 május 10-én, 17 órakor a Kossuth téren.

A demonstráción elhangzó beszédek témája elsősorban a magyar föld védelme, és az Ángyán Józsefet és Ács Sándornét ért támadások visszautasítása. Ezen a napon az ország több pontján egyidőben rendeznek hasonló demonstrációkat, melynek koordinálását az Élőlánc végzi.

Nem kívánunk politikai előnyt kovácsolni e sajnálatos ügyből, azonban fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy egy mérhetetlen nagyságú tőke igyekszik a magyar földet megszerezni, és e törekvésében semmitől sem riad vissza. Amíg azt látjuk, hogy a kormány tevékenysége elégtelen ezen törekvések visszaszorításában, sőt mintha egészen más célok állnának a háttérben, kénytelenek leszünk folytatni tevékenységünket.

Ezért útra kívánjuk indítani az Élőlánc a vidékért és az Élőlánc a közvagyonért mellett a Élőlánc a földért nevű mozgalmunkat.

Minden segítő kézre szükségünk lesz, ezért várunk titeket rendezőként, és résztvevőként.

Gyülekezés 16.00-kor a Kossuth-téren, az FVM előtt.

Addig is figyeljétek az új információkért és terjesszétek a híreket, a meghívót.

Ertsey Attila
Elnökségi tag

         3 hozzászólás

Címkék: fidesz botrány mezőgazdaság dunakeszi budai gyula agrárium élőlánc magyarországért ács sándorné ángyán józsef

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

Föld-ügy botrány: videógyűjtemény!

PPJ         2012.05.04.

         2 hozzászólás

Címkék: fidesz botrány mezőgazdaság dunakeszi budai gyula agrárium élőlánc magyarországért ács sándorné ángyán józsef

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Ángyán és a dunakeszi tőzegláp: avagy lúzerként hogyan hazudjunk hirtelen blogon

PPJ         2012.05.02.

Frissítés 2012 május 3.

Orbán: "Ne válaszolj, Gyula!" - HVG.hu

"Azt gondoljuk tegnap sikerült egy egész szép lyukat ütnünk a bérmédiának használt közmédia falán! Eddig 25 ezeren olvastátok az Ángyán ellenes MTI vircsaftról szoló cikkünket, amit elöbb a HVG majd az Origo vett át, ennek kapcsán reagált az LMP és az MSZP is, majd maga Ángyán József! Végül a hír bejárta a teljes Magyar sajtót! De ez a hír sehova nem jut volna el ha ti nem osztjátok meg a cikkünket a Facebookon, nem beszéltek róla! Az erő veletek van, az igazságot ti terjesztitek! Úgyhogy köszönjük!"
http://magyarinfo.blog.hu/2012/05/02/nem_letezo_bloggal_mocskolja_az_mti_angyant

Gondolom emlékeztek még, mikor nagyban dúlt a természet objektív láthatóságáról a kiberháború: vagyis hogy láp-e a dunakeszi tőzegláp. Gondolom emlékeztek, hogy ismeretlen tettesek akkor ugyanúgy megpróbálkoztak egy hirtelen létrehozott "leleplező" blogbejegyzéssel telehazudni a médiát, mint most Ángyán Józsefnek (korábbi vidékfejlesztési parlamenti államtitkár) a lejáratásával.

Csakhogy sem a láp létéről szóló Magyar Tudományos Akadémia eredményeit, sem az egész magyar vidék(!) által feddhetetlenségnek és megbecsültségnek örvendő Ángyán József személyét nem könnyű aláásni.

Pláne nem egy ma bejegyzett bloggal, amire korábban hivatkozik az MTI, mint hiteles hírforrás, mint hogy maga a hivatkozott blog bejegyzése megjelent volna! No Comment.

Nem gondolom a greenr blogot a bölcsesség forrásának, de több év folyamatos munkája ad egyfajta irányt és hitelességet az embernek. Ángyán József ebben a tekintetben hatványozottan megkérdőjelezhetetlenül élén áll a hiteles emberek magyarországi ranglistájának (ha van ilyen) - sosem hagyta el a lelkiismerete, nagyon jól tudja, hogy a hitelesség hosszú távon beérik! Az emberek nem felejtik el, hogy ki mennyire tartja az adott szavát, és a vidéki emberekre ez még inkább igaz!

Talán még a miniszterelnök maga sem hitte volna, hogy ide juthatnak az ország belügyei, mikor még "a tűzhelynél teáztak Ángyánnal"! Igen nagy hit munkálkodik Ángyánban, hogy még lát és ad(!) esélyt Orbánnak a javulásra. De ez is az előbb írt "hosszútávú hitelesség" kérdése, hogy vajon mennyi mindent enged el a füle mellett a miniszterelnök, de mennyit hall meg a nép!

Ezt a lejárató kampányt valami nagyon stílustalan, affektáló, pökhendi oligarchabérenc intézhette!

Itt meg a cirka 20 percig gátlástalanul mellébeszélő, egomán Budai Gyula "elszámoltatási kormánybiztos" próbálja menteni a menthetetlent, pedig már nem csak a jelene tarthatatlan, hanem már a múltja is.

Ezen túlmenően ráadásul meghasonlott, mert 2005-ben a gazdatüntetésen még azon az oldalon állt, amin például az az Ángyán és Ács Sándorné is, akiket most letagad és alaptalanul becsületsért és rágalmaz!

Hazugság vagy őszinteség?
Aki jó lelkiismeretű ember, az a szemeket beszélni látja!

http://image.elelmiszer.hu/original/106436.jpg

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/ngy%C3%A1n_1.jpg

         szólj hozzá

Címkék: fidesz botrány mezőgazdaság dunakeszi budai gyula agrárium élőlánc magyarországért ács sándorné ángyán józsef

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Szlovén benyomások a fenntartható mezőgazdaságról

PPJ         2012.05.02.

Sziasztok kedves GreenR olvasók!

Szlovéniába történő utazásom teljesen öncélúan, rekreációnak volt eltervezve: nem gondoltam volna, hogy e blog szempontjából is szolgálhatok majd hasznos tapasztalatokkal. Egy rendes lead (bevezetőszöveg) nagyjából előre lelövi a poént, ez itt most az lesz, hogy Szlovénia hozzánk képest sokkal előrébb jár a fenntartható mezőgazdálkodás megteremtésében. Kiváltképp fontosan érzem nagyjából összefoglalni a saját „szemüvegemen” keresztül látottakat most, a mezőgazdasági oligarchabotrány kirobbanásakor.

A magyar határ átlépése szerintem a nyitottabbaknak mindig alaposan feltűnik környezeti szempontból is. Ausztria felé hirtelen a szeméthalmok tűnnek el, míg Szlovéniában láthatóan jelentősen kisebbek az átlagos birtokméretek! Az Európai Unió egyébként is teljesen világosan a kis- és közepes családi gazdaságokat preferálja a Közös Agrár Politikájában (KAP), csupán mi vagyunk ilyen duplán sültbolondok, hogy 1) hagyjuk hogy néhány maffiacsalád kezében legyen az országunk fő termőerőforrása és 2) még el is hisszük nekik, hogy amit művelnek, az összhangban áll az uniós irányelvekkel.

Hogy csak az autópályán haladva is mennyi napkollektort, precíziós öntözőrendszert, régi és új mezőgazdasági gépet, szép tanyát(!), kiváló szőlőst, legelő birkákat és marhákat láttam, azt összeszámolni sem tudnám. De nyilvánvalóan ötlött szembe, húzatta belém az információt a táj 130-al az utas ülésen, hogy jól meg tudnak élni a vidéki emberek, ez nem gátja a fejlődésnek, sőt, fenntarthatóbb struktúrájú, mint a hazai berendezkedés.

Úgy gondolom, hogy nem szükséges a két ország táji adottságainak különbségével törődni, egyszerűen a másfajta politikájuk egy másfajta berendezkedést szül, ami egy sokkal emberközelibb mezőgazdaságot eredményez.

Nem lehetetlenültek el az aprófalvak, sőt magam is egy ilyenben szálltam meg, egy uniós támogatásból felújított régi gazdag parasztházban volt a Youth Hostel kialakítva. Prospektusán pedig az ökológiai felelősségvállalásai is bemutatásra kerültek. Keskeny, de kiváló minőségű utak kötötték össze a településeket, és nem látszott sok nyoma a kényszerű városba üldözésnek vagy a falvakra, kisvárosokra erőszakolt városiasodásnak.

Úgy vettem észre, hogy a táj szerkezetéhez alkalmazkodó művelés megvalósításán fáradoznak.

A Skocjani-barlangrendszer egyik természetvédelmi őr túravezetőjével elegyedtem szóba és kérdeztem, hogyan látja a szlovén vidék helyzetét, egyáltalán miből élnek az emberek. Megerősítette az eddig általam írtakat, de sajnálatát fejezte ki, hogy a szlovének nem (sem) fordítanak még ennél is több figyelmet a fenntarthatóságra, az ország önellátására. Centrum vagy félperiféria ide vagy oda, szekunder meg tercier szektor: szerinte a szlovének is sok külföldi termékektől függenek, pedig jobb lenne minél inkább diverz társadalom, hogy a megborult egyensúlyt helyreállítandó, helyben legyen minél több gazda. A szlovén állami természetvédelemre nem panaszkodott, hiszen épp egy gyönyörűen kiépített ramsari és világörökségi területen kapkodtuk a lábainkat…

Meanwhile in Magyarország:
-Poroszlón megnyitotta kapuit Európa legnagyobb édesvízi élőhelybemutató akváriuma, a Tisza-tavi Ökocentrum,

- leégett a Bugaci Ősborókás és a „fél ország” a klímaváltozás következtében,

- és dúl az oligarcha botrány, vagyis, hogy „demokratikusan választott saját politikusaink” az egyik legnagyobb ellensége a népnek és a közvagyonnak!

Nem úgy igaz és nem csak Széchenyitől ered az idézet, de ha mi nem üldözzük el őket, ha mi nem tesszük helyére a dolgokat, akkor senki nem fogja helyettünk, legyen az akár Dánia, akár Szlovénia!

Remélem megbocsátjátok, hogy még egy pár napig (míg el nem fogy) finom friss szlovén borral koccintok az egészségünkre:

kitartás GreenR olvasók és tegyétek meg, ami csak tőletek telik!


 

         1 hozzászólás

Címkék: vélemény szlovénia mezőgazdaság fenntarthatóság agrárium ángyán józsef

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark