Napi gondolat: Hús IPAR

PPJ         2012.02.17.

"Anyu, mi az, hogy 'tömegtermelés'?"

http://farm1.static.flickr.com/176/363467786_ab2b200b35_o.jpg

Amikor bemégy a múltihoz vásárolni nem gyanús, hogy 700Ft a kolbász, 300Ft a kenőmájas, és a sonka se sokkal drágább?
Eszedbe jut hogyan kerül oda?
Mitől olcsó?
Mi van benne?
Honnan érkezett?

Miért van olyan a világon, hogy húsragasztó?

Anyu, nem értem.


         2 hozzászólás

Címkék: mezőgazdaság hús sertés sertéshús húsipar élelem fenntarthatóság agrárium agrárpolitika

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr134123898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piir (törölt) 2012.02.17. 15:11:04

selyemsonka, mi? :) na ezért eszem inkább olyan házikolbászt, amiből nem lehet szép, egyenletes szeleteket vágni, mert szétesik.. húst meg csak biztos helyről, hétvégén.

Ha pedig már adalékok: a kisüzemekben is olyan anyagokat raknak a húskészítményekbe, aminek ha tudatában lennének a vásárlók, hát nem hiszem, hogy megvennék mondjuk a kolbászt. Az a gyorsérlelő, aminek a tubusát is csak gumikesztyűben szabad megfogni, biztos egészséges :)

MusicBloger · http://megasztarhu.blog.hu/ 2012.02.18. 23:12:35

Hál Istennek én is elkerülöm a 20Ft-os kolbászt és társait. Nem is tudom minek van minőségi szabályozás ha ilyenek meg vannak engedve. Egyszer vettünk olyan lecsókolbászt aminek hígító szaga volt. Festeni biztos lehetett volna a zaftjából, de inkább a kukába kötött ki, mert lehet még a kutya is megdöglött volna tőle. Egyszerűen nem szabad ilyet venni!